Tiden går så fort!!

Redan vecka 31 (30+0). Helt ofattbart, 10 veckor kvar! Det är nog en liten vildbase jag har i magen, den senaste tiden har hon grejat och hållt på väldigt mycket, det är så mysigt!

Detta händer med babyn i vecka 31:
I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets. Barnets kropp lagrar fett. Mammans aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.
Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.

Detta händer med mamman:

Livmodern når till 3-4 fingrars bredd nedanför nedersta revbenet.

Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.


image11

På Malta fanns det en massa affärer med barnkläder, speciellt med en massa söta klänningar. I ett skyltfönster fastnade jag för en klänning, och spanade på den varje dag tills näst sista dagen - då slog vi till och köpte den!

image51

Visst är den bedårande! Jag tyckte det var så fint med klöverblommorna. Det fanns matchande skor och kofta, men det fick räcka med bara klänningen. Så himla söt!

Vi köpte en klänning till, (det var så fint med lite orange för omväxlings skull - så lätt att allting blir rosa), och en liten pyjamas. Fina va?!

     

image11

Magen börjar bli riktigt stor nu, börjar bli svårt att få med hela på kort, snart får Jens hjälpa mig att fotografera den! Men jag tycker att det är mysigt med min kula! :)

Såhär såg magen ut på Malta: 


Och såhär ser magen ut idag!  (Bli inte förskräckta när det dyker upp världens närbild ;) )
           

image11

Lilla Bönan, du är nästan det enda jag och din pappa pratar om! Det spelar ingen roll vilket ämne som kommer upp, på något sätt leder det fram till att vi pratar om dig. Vi fantiserar om dig, och hur vårt liv med dig kommer se ut.

Vi älskar dig vår lilla Böna, och längtar efter dig!!

image11

Kommentarer
Postat av: Elin

Ååå så söta klänningar, och så söt mage =)

2008-04-24 @ 18:41:06
Postat av: Jessika!!

Så fina klänningar!!!! =) Å så fin mage, tycker inte de var längesen den knappt syntes... Du och Jens är så gulliga, tror ni kommer bli kanonföräldrar! =)

2008-04-26 @ 20:35:59
URL: http://jezzzzzika.blogg.se/
Postat av: Karin

Tack så mycket båda två!! :) Kram!!

2008-04-27 @ 11:57:51
Postat av: Emma

Riktigt fin mage!

2008-04-27 @ 21:46:44
URL: http://emmalundstedt84.blogg.se
Postat av: Anneli

Kikade in o läste din blogg! Roligt med bebis, o supersöta klänningar! Lycka till med allt! =o)

2008-04-30 @ 00:13:11
URL: http://annelioandreas.blogg.se
Postat av: Karin

Emma: Tack! :)

Anneli: Vad kul att du hittat hit! Tack så mycket för lyckönskningarna! :)

2008-04-30 @ 09:48:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0