Onsdag på stan!

Igår var vi på stan med mormor. Medansvi var där passade morfar på att tvätta och städa ur min bil, TACK! :) Jag och mamma strosade runt, jag hämtade ut barnbidraget (fick det första på sån där lapp) och det kostade 35 kr att få sina pengar - det är ju helt sjukt! Betala för att få ut sina pengar?!
Jaja när jag fått pengarna var det dags för lite shopping! Började på Lindex, men hittade ingenting - första gången det händer. Sen fortsatte vi på KappAhl där jag köpte leggings och strumpor till Linnéa som hon ska ha på bröllopet under klänningen. Blev en sväng förbi rackarungar och smultronstället också där vi inhandlade två pyamasar och en liten rosa mössa (till bröllopet också). Var även på jakt efter en vit kofta, men det fanns ingenstans!
Sedan blev det faktiskt ett par skor till mig också, har inga riktiga skor, bara sommarskor. Såhär ser de ut!



Nu har jag bestämt vad Linnéa ska ha för klänning på lördag iaf, valde mellan dessa två:

   

Jag valde iaf den första, den köpte vi på Malta, och den är så himla söt!

Annars igår tog vi det ganska lugnt, fikade hos mormor efter shoppingen och sen hem för att laga mat och städa. Får ju finbesök idag, Linnéas kompis Oliver kommer hit ;) Det är bra att folk kommer hit med jämna mellanrum så man får tummen ur och städa ordentligt!!

     <---- Linnéa myser hos mormor!

  <--- Slappar i soffan i nya pyamasen!

      <--- Stor soffa till liten tjej!


Våran dag!

Idag har jag och Linnéa varit på äventyr. Vi var och hälsade på en kompis i Ingared, och då fick vi träffa hennes tre hundar också, det tyckte Linnéa var jätteroligt! Såhär glad var hon idag när jag berättade vart vi skulle (där ser ni även dagens outfit!):

   

Vi hade jättetrevligt. Började med en promenad i regnet och sen en go fika med hemmabakade bullar och kladdkaka. Jag som försöker bli av med min "mammamage", jag har ingen självdisciplin det är bara så!

Efter fikakalas bar det iväg in till stan för efterkontroll på barnmorskemottagningen. Allting stod rätt till med mig, de kollade blodtryck och allting, så det känns ju bra att veta! :) Vi pratade lite preventivmedel och sånt också, för nu vill vi nog inte ha barn på ett tag ;)

När vi kom hem fick Linnéa ligga i babygymet för första gången, hon tyckte det var jätteroligt. Hon låg och pratade med djuren som hänger i det, och skrattade en massa!!

      


Nu har vi precis kommit hem från farmor & farfar, fast det var bara farmor hemma. Vi blev bjudna på kaffe och Linnéa fick vara hos sin farmor, det tycker hon är mysigt!




Här kommer lite fina bilder på våran goa tjej som jag har tagit under helgen!

  <--- Har precis vaknat och blivit flyttad till vår säng. Tjoar och försöker väcka pappa!

  <---- Nybadad gosetjej!

  <--- Redo för att vara med mamma i trädgården och greja!

  <---- Glad tjej på skötbordet!

Att vara hemma utan Jens går faktiskt riktigt bra. Vi är så duktiga, lagar mat tills han kommer hem och allt. Vi har t.om. lyckas få upp våra nya gardiner i ett fönster, så nu är det bara ett kvar, får se när de kommer upp. Imorgon ska vi försöka orka/hinna städa lite för på torsdag får vi finbesök, Susanne, Oliver och Therese ska komma på kaffe. Eventuellt Måkkan också, vore kul om alla kan komma!
Jag har lite funderingar på en tjejmiddag längre fram också, ska kika på en passande helg så får vi hoppas att alla kan och vill komma :) Jag har redan förvarnat Jens om att han kommer bli utslängd den kvällen och han planerar grabbkväll då.

Nu har jag laddat våran videokamera så nu hoppas jag att ni snart ska kunna se filmer på Linnéa också. Ska bara se om man kan föra över dem på nåt sätt. Hur man sen får upp dem på bloggen blir ett mysterium, men jag får la testa mig fram! Nån som vet? Berätta gärna i så fall!!

Kram på er!!

Besök och bilder!

Ja, idag hade vi fikabesök av Therese, alltid lika roligt! Linnéa var jätteglad och pratade en massa, going!

Jag fick fina bilder som Therese tog så här kommer några! Där ser man dagens outfit lite också, en body med glittriga prinsesskronor på och rosa byxor, så fint! Och kofta också när man är ute såklart!

             

Linnéas kompis!

Nu har jag fått klartecken av Susanne och Daniel att jag får lägga upp en bild på Oliver här! Så jag lägger upp en bild där de båda stolta mödrarna håller de små liven, och en som är så fin på bara Oliver som jag inte kan motstå!







Nu har vi börjat ge Linnéa miniform, hoppas att det hjälper nu bara! Hon får 10 droppar på en sked före varje måltid, låter mycket, men det står så på burken. Och hon gillar inte detta alls.. hon skriker inte men när man gett henne skeden och liksom lagt det i munnen bara smaskar hon med en konstig min och ser frågande och äcklad ut! Haha, hon är så söt!

Igår var vi i Hemsjö, Jens och hans pappa fixade min vindruta så att den inte läcker in vatten längre, så nu kanske pölen bakom förarsätet kan försvinna! Faster Annie och farbror Jakob kom också dit och bjöd på pizza och kinamat. Linnéa var helt betagen av Jakob, tittade på honom och log stort hela tiden! Han blev riktigt charmad! Annie sa det att han har en viss inverkan på kvinnorna i Björk-släktet, haha!


Ska lägga upp fler bilder senare, nu vaknar lilltjejen och vill nog äta! Ha det så bra!!

Över 5 kg!

Japp, i onsdags var vi på bvc för att väga och mäta. Våran lilla tjej vägde då 5140 gram, och var 57 cm lång! Ojoj vad hon växer. Idag har hon på sig en body i storlek 62 för första gången, 50/56 börjar redan bli för små!

Här är dagens outfit:

       

Det har varit lite jobbigt idag. Linnéa har bara skrikit och skrikit, hon har magknip tror jag så jag ska skicka iväg jens till apoteket efter jobbet för att köpa miniform. Får hoppas att det hjälper för det är så jobbigt för henne, stackarn!

Nappuppdatering!

Jo jag testade med vår andra napp idag, den gula (var det silikon eller latex?!) och det gick med en gång! Hon somnade t.om. med den i munnen! Titta här:

   
   
Tack alla för era tips och synpunkter!!

Här är lite andra bilder jag och Linnéa tog när vi precis gått upp :)

       


Helgen...

I lördags skulle jag ha gått på möhippa, Jens syster Annies. Men eftersom Linnéa höll mig vaken större delen av natten kände jag att jag inte orkade svira runt hela dagen så vi åkte bara ner till Gbg för att vara med på kidnappningen av blivande bruden! Det var jätteroligt!! Synd att jag inte kunde vara med på allt kul de skulle göra under dagen och kvällen, men Annie förstod och hon hade iaf haft riktigt roligt och det är huvudsaken!
Så efter Gbg åkte jag och Jens hem, jag var helt som en zombie. Första natten Linnéa krånglat så jag är inte riktigt van vid det, men det gick det med... Linnéa var också jättetrött, hon somnade t.om. sittandes i knät! Men efter lite vila blev det en promenad runt Lilla Färgen i Baby Björnen. Det gick jättebra att bära henne i den, hon sover som en stock när man går, men stannar man så blir det lite gnälligt. Jättemysigt att ha henne så nära!

   

Efter promenaden blev lilltjejen pigg igen!!

   

På kvällen grillade vi, man får väl passa på så länge det går, och så länge det är fint väder. Vi har ju inte blivit bortskämda med det på senaste precis.. men Linnéa var med ute i babysittern, hon älskar att sitta i den ute och titta på saker. Nu är hon väldigt mycket med med blicken och kikar sig omkring och så. Det är så kul också när hon känner igen oss och ler när vi pratar med henne eller när man hämtar henne när hon sovit. Gosunge!!

   

Jag tänkte fråga er som läser som har barn, hur lång tid tog det för era barn att ta nappen/hitta tummen? Linnéa tycker om nappen när hon väl fattat hur man gör, men hon spottar ut den titt som tätt så det känns lite onödigt att hålla på att ge henne den hela tiden. Hon verkar mer intresserad av att försöka suga på tummen, men det är svårt att hitta den när man håller den inne i handen. Så hon försöker suga på hela handen och ibland blir hon jättearg när hon inte hittar sin tumme! Vad gör man? Kommer det av sig själv sen, eller ska man försöka hjälpa till?

I söndags var vi mest hemma, vi smörjde in soffan och sen skulle vi fikat hos Therese o Anders men det blev inte så. Så vi var hemma och slappade, sen åt vi middag i Hemsjö och sen hem för att sova!

Igår började Jens jobba... så himla tråkigt!! Jag och Linnéa fördrev dagen med ett besök på MAXI och en promenad. Mysigt, och hon låg jätteglad i vagnen, hon gillar nog att shoppa med mamma! Hon fick ha dammvippan vi köpte i vagnen och det tyckte hon var kul. :) När vi kom hem var hon med mig i rabatten och rensade ogräs, hon satt i babysittern och jag rensade, sen kom pappa hem och då fick hon vara med honom ett tag. Sen blev det middag, passade på att sitta ute och äta, så fint väder! Efter maten fick jag igång Jens, han rensade hängrännor och klippte häcken! Riktigt skönt att få lite gjort här hemma, såg hemskt ut! Jag fortsatte rensa lite rabatter och började rensa mellan stenarna på gången mellan parkeringen och trappan, orkade inte mycket men nu är det på G iaf!
Efter lite slapptid i soffan, och Jens vid datorn blev det kvällsmacka innan sängen!

   

Här är dagens outfit, sover gott först på kudden och sen på pappas mjuka mage ;)

           

Nu ska lillsnuttan få mat!

Borås Djurpark!

Igår var vi på en liten utflykt till Borås Djurpark. Vi plockade med Linnéas morbror Erik och hans flickvän Linnéa också, alltid kul att umgås lite med lillebror! Lilltjejen låg mest i vagnen så hon fick inte se så många djur, men en säl och lite hjortar såg hon allt för då var hon gnällig och ville bli buren, och de andra djuren har vi kort på så de kan hon se när hon blir äldre. ;) Efter djurparken köpte vi med pizza och sen tog vi det lugnt på kvällen, bara gosade med vår glada tjej!

Borås Djurpark
                  

Våran Gosetjej!
    

Inatt sov Linnéa i vaggan ända till 5.30, då ville hon ha mat och sen somnade hon hos mig i sängen. Pappa Jens hade redan åkt hemifrån för att fiska med sin pappa. Så idag har jag och Linnéa varit ensamma hela dagen för första gången, det har gått jättebra! Linnéa vaknade av magont vid 9-tiden så då gick vi upp sedan har vi tvättat, bakat muffins och räddat en fågel som Maja tog in. Eller ja... vi lyckades rädda den från Maja, men när vi gått ut med den så att den skulle flyga iväg hoppade den ner på en sten och dog. Så nu ligger en död pippi utanför... Jens får ta bort den när han kommer hem! Nu ligger lillan och sover och jag smaskar muffins. Vi hade tänkt ta en promenad idag också, men Jens tog tydligen min bil och i den ligger vagnen så vi får ta det senare.

Här är lite bilder från idag:

       

Dagens outfit


Första skrattet...

Ja, igår fick vi höra första skrattet! Hon försökte iaf och det blev ett litet ett, så himla gulligt babyskratt är. Vi satt i soffan och pratade och jag lät en massa, Linnéa var jätteglad och babblade en massa och log med hela ansiktet! Hon är så himla go. Hon är mycket starkare i nacken nu också, håller uppe huvudet kortare stunder helt själv, ofta när man håller henne mot axeln lyfter hon upp huvudet och tittar sig omkring. Man märker att hon har blivit mycket mer "med", hon vill liksom titta på saker och följer saker med blicken.
Igår satte jag upp hennes Tummenmobil på vaggan, och hon verkar gilla den. Den spelar "you are my sunshine" och figurerna snurrar. När musiken börjar slappnar hon av och börjar låta, sen tittar hon på figurerna som åker runt!

    <---- Visst ser hon nöjd ut?! :)

Vår tjej är en riktig liten goding, en trött goding, hon sover mest hela tiden! Det ser så mysigt ut när hon sover! Och på morgonen när hon vaknar ligger hon och sträcker på sig länge länge och korvar och grejar en massa, då är hon riktigt mysig att gosa med!

       
   

Idag tog jag och Linnéa en promenad in till stan. Vi gick till mormor och morfar hemifrån oss, det tog ca 1 timma och var en riktigt härlig promenad faktiskt. Hon hade fått mat innan vi gick och jag trodde hon skulle somna men hon var vaken nästan hela vägen, låg där i vagnen och pratade och hade sig. När vi kom fram fick vi fika och sen ville Linnéa äta igen, och sen åt hon ytterligare två gånger medan vi var där.
Hon vill äta väldigt ofta, men hon äter bara korta stunder sen somnar hon och vill inte ha mer. På kvällarna äter hon länge stunder och mer sällan, och nu det senaste har hon bara ätit en gång på natten. Det är skönt. Vi får sova riktigt bra! Oftast när hon vaknar på natten brukar jag mata och sen lägger jag henne i vår säng, där somnar hon om bäst för om jag lägger henne i vaggan blir hon så pigg och det tar lång tid innan hon somnar om då. Sen är det ju väldigt mysigt att ha henne nära och höra henne ligga och snusa och snarka sina små snark! ;)


Jag har tänkt lägga in "dagens outfit" på Linnéa, men eftersom jag inte bloggar varje dag (även om jag vill så hinner/orkar jag inte varje dag) så får ni se den outfit hon har på sig den dag jag bloggar. Oj vad jag svamlar.. jaja, detta har hon på sig idag iaf!


Min underbara familj!

Här är lite bilder på mig och min fina lilla familj! (tack therese för bilderna!)

 <---- Pappa jens och Linnéa 
    <---- Jag och Linnéa

Våran Underbara Unge!!

           



I fredags hade vi besök av Susanne, Daniel och deras lille pojke Oliver som är drygt en vecka yngre än Linnéa! Det var jätteroligt att träffa dem och få se Oliver, han är så fin! Jag tog ett par fina bilder, så jag ska fråga Susanne om det är OK att jag lägger upp dem här så ni får se dem!
Båda barnen sov hela besökt så de var inte jättesociala, hehe, men de är alltid fina att se på ändå! Och nu fick ju vi föräldrar pratat ordentligt! ;)


Veckan som kommer nu är Jens sista vecka hemma, tråkigt! Vi kommer sakna honom när han är på jobbet men kanske ändå skönt att få lite rutin på livet igen. Så denna sista veckan ska vi passa på att åka till Borås Djurpark med min lillebror + flickvän och även åka till Ullared for some shopping!


Sover gott i korgen som mormor gjort!


Ny bebis!

Här är hemlisen:

Therese och Anders ska ha bebis!!!! Den 3 februari är den beräknad och det är sååå kul!! Grattis till er, ni kommer bli jättebra föräldrar!!



GRATTIS TILL BEBISEN!

växer och växer!

Igår var vi på bvc igen för att mäta och väga. Lilltjejen väger nu 4720 gram och är 55,5 cm lång. Hon fick även prova att följa en boll med blicken, och det gjorde hon galant! Tänk att vår lilla stumpa växer så mycket, hon har redan ändrats så mycket sen hon föddes och det har bara gått 4 veckor. Det känns som om vi alltid haft en liten bebis, hon har en sån självklar plats i våra liv! Älskade lilla flicka!!



Nu ler Linnéa på riktig också, kolla in denna glada tjejen!



   


Här är några bilder till, på det första ligger hon hos Therese, på det andra hos farmor, på det tredje hos mamma och på det sista ligger hon groda hos pappa!

           


 


Planerna för helgen nu då.. imorgon ska vi träffa Susanne, Daniel och deras lille Oliver, det ska bli sååå kul!! På lördag ska vi först till Hemsjö på tärnträff inför bröllopet (jens systers) och sen till Therese och Anders på grillkväll. Söndag blir nog lugn, den första lugna dagen på länge. Blir ganska skönt!

Jag har en hemlis jag hoppas kunna berätta snart också, men ni får vänta lite.....


Gått ett tag igen nu...

jag är dålig på att uppdatera... det hinns bara inte med just nu, vi har fullt upp med vår fina tjej!

Sist på bvc, i onsdags, vägde Linnéa iaf 4470 gram. Så hon hade gått upp 300 gram på en vecka, så äter gör hon absolut! Hon hade växt 5 cm också sen hon föddes, var 55 cm nu! På onsdag ska vi dit igen, så då får vi se hur mycket det ökat från förra gången.

Jag kommer knappt ihåg vad vi har gjort sen sist jag bloggade. Har mest varit runt och hälsat på folk! Igår var vi t.ex. i Mariestad hos Jens morfar på kalas. Det var trevligt och alla tyckte att Linnéa var så söt och fin, såklart! ;)
Idag var jag, Linnéa och mormor ute och shoppade på stan medan Jens var hemma och städade! Jag köpte skor och väska till bröllopet, sen blev det lite kläder till Linnéa (naturligtvis) och en present till Susanne och Daniels lilla krabat! Vi ska nog träffa dem i helgen och det ska bli så kul!!

Nu har Linnéa nästan fattat vad nappen är till för också, fast hon suger bara på den korta stunder.



Hoppas jag kan knåpa ihop en intressant blogg med nya bilder till nästa gång!

RSS 2.0