Gott nytt år!

Önskar er ett gott nytt år! Hoppas 2009 blir ett jättebra år för er alla!



Stora nyårskramar!!


Mammabubbla...

Jag har kommit fram till att jag lever i en bubbla.. en mammabubbla. Hela mina dagar går åt till att vara mamma, och det är ju helt underbart! Allt cirkulerar ju kring Linnéa, och det är ju så det ska vara. Jag är helt nöjd med min tillvaro, eller mer än nöjd, jättelycklig. Hon skänker sån lycka varje dag, bara genom att vara och finnas.


Jag blir alldeles varm

när jag ser in i dina ögon blå

när jag känner din kropp så len

då du du kittlar mig med fingrar små

och sparkar mig med knubbiga ben


Jag blir alldeles varm

när jag smeker din lilla hand

när jag säger ditt namn

vi har ett alldeles särskilt band

älskade baby i min famn.


~Karin 081230~


Jul jul strålande jul :)

Nu är julen över för denna gång, och den har varit helt underbar! Jag älskar julen, allt med den, mys med familjen, klappar, granar, maten, godis och ja... allt!

Jag och Linnéa började med att julbada Linnéa dagen före julafton... hon badade med sin nya badanka hon fick av therese, Anders o baby! Den var en riktig hit, hon tyckte jättemycket om den!



Sedan följde en massa julförberedelser mest hela dagen! Bakade, fixade godis, slog in paket. Och sen på kvällen var vi hos syster och Andreas på danskt julbord. Så himla gott och trevligt. Jag fick dessutom mandeln i ris a la Maltan! Så nu ska jag bli gift också ;)
När vi kom hem ramlade vi i säng så vi skulle få julafton nån gång!

På julaftons morgon skuttade jag upp som ett litet barn, hämtade våra paket i strumporna och väckte lilla familjen! Vi öppnade de första paketen. Pyttet fick badleksaker, Jens fick en bok, en tidning och en chokladtomte och jag fick ett änglaspel, en bok, en tidning och en chokladkaka! Jens hade tydligen lyssnat på mig när jag berättade att jag ville ha ett änglaspel, trodde jag aldrig att han skulle lägga på minnet så jag blev väldigt glatt överraskad av det paketet! Han kan bara han vill :)
Efter paketöppning blev det julfrukost, och vår lilla nissa satt och lekte med sina nya badleksaker.

   


Efter en förmiddag full med stress (herregud, vi hade ju MASSA med tid trodde vi) kom vi till mamma o pappa en halvtimme försent! Men det gjorde inget för de var inte riktigt klara där heller. Men alla var där iaf, så kul att träffa alla! Och min storebror Micke o hans fru Nathalie hade kommit ner, det var jätteroligt att träffas, och jättekul att visa Linnéa! Först åts det julmat, sen blev det Kalle Anka - mitt i Kalle somnade Pyttet, sen blev det julklappsutdelning. OJ vad massa klappar! Pyttet och systers bebis i magen fick mest paket! Pyttet sov så hon kunde inte öppna paketen så jag och Jens fick hjälpa henne lite :) Hon fick så fina saker, kläder, sagobok, en overall, en leksakstraktor mes släp som låter och åker omkring, en babypulka, en kudde med massa lappar på, en jättefin rosa glaskula med texten "Babys first christmas 2008" och så fick hon ett JÄTTEFINT album av moster Elin. Hon håller mycket på med scrapbooking, så hon har pysslat ihop ett jättefint album med Linnéa bilder i. Så fint, jag blev alldeles tårögd. Måste ta bilder på det så ni får se!
Jag och jens fick också en massa klappar, vi hade varit riktigt snälla i år! Tack allihopa för de fina klapparna!

Efter klapputdelning och öppning var det dags att åka vidare till Jens familj. Vi kom lagom till julmaten så det var bara till att äta igen, och det var lika gott andra gången. :) Sen tittade vi på Karl Bertil Jonssons jul och sen blev det ännu mer paket! Pyttet fick gosedjur, en gungkanin (som en gunghäst fast en röd kanin - jättesöt!), pyamasar, kläder, strumpor och en massa annat. Jag och Jens fick jättefina saker i Hemsjö också, tack så mycket! Jag fick bl.a. en blixt till min kamera så nu kan jag ta riktigt bra bilder även när det är lite sämre ljus! Så himla roligt!

  <--- Enda bilden på mig från jul, jag och Pyttet leker på filten :)

 <---- Pyttetomten hos farmor.

      <--- Tomtarna. Faster Annie och Linnéa!


Efter allt julmys drog vi oss hemåt och nattade Linnéa. Det blev en konstig dag för henne, men hon höll sig pigg och glad hela långa dagen med hjälp av ordentlig vila. Så kul att hon var glad och skrattade och hade sig!

På juldagen var vi hemma på förmiddagen och lät Linnéa vila ordentligt. Framåt 15-tiden åkte vi till Hemsjö, fikade lite och sen åkte vi vidare till Göteborg och moster Elin och morbror Andreas! Där samlades alla vi syskon med respektive och åt julmat, spelade buzz och bara hade kul!

  <--- Pyttet och moster Elin!

  <--- Pyttet och morbror Erik!

  <--- Pyttet hos morbror Micke!


Det var en riktigt trevlig kväll och även då var Linnéa på sitt bästa humör trots att hon var väldigt trött. Våran going!

Idag har vi varit och hälsat på Jens släkt i Mariestad. Vi åker dit varje år på annandagen, till Jens morfar, så kommer hans släkt dit och så äter vi och har trevligt. Vi tog jättefina bilder på Jens morfar och Linnéa:

   

På vägen hem från Mariestad tog vi vägen förbi mamma o pappa. Vi ville passa på att träffa Micke o Nathalie en gång till innan de ska bege sig hemåt till huvudstaden igen. Vi tog en fika med dem och Linnéa busade en massa! Här är de, Micke, Nathalie och Linnéa:


Nu ska jag sluta blogga för idag... blev ganska långt inlägg, hoppas ni orkade läsa hela! :) Måste bara avsluta med en riktigt fin bild, ett riktigt "kodak-moment" Mormor och Morfar leker tittut med Linnéa. Det blev så himla fint tycker jag, bara för att det är så spontant, verkligen fångat ett speciellt ögonblick. Man ser att Linnéa ler, mamma är helt uppslukad av Linnéa och pappa är så inne i "titt-ut"!



GOD FORTSÄTTNING!

Nu är det jul här i vårt hus!

Ja här är det pyntat och fixat. Jag fick ordna till allting för igår skulle vi ha främmat. Therese, Anders, deras baby i magen och deras 2 vovvar kom hit på lite minijul! Vi hade det jättemysigt!! Vi började med att laga maten tillsammans, potatisgratäng med fläskfilé och till efterrätt blev det chokladcheesecake. Det blev himla smarrigt! Sen blev det ett parti True or False men efter ett tag gav vi upp... det var aldrig nån som vann! Men jag var såklart närmast målet ;)
Vi hade lite juklappsutdelning också. Pyttet fick en grön leksaksbil som var jätterolig, en rosa badanka som också var jätterolig, en nyckelknippa i plast med tre nycklar i olika färger som låter, som också var jätterolig ;) Hon fick jättefina kläder också, en vit body, en brun hänsleklänning och strumpbyxor som var vita med röda hjärtan på!! Så himla fint!! TACK!!
Jag fick också en julklapp, ett jättefint halsband! Tyvärr gick kedjan av inatt, så jag måste byta det. Hoppas verkligen att de har ett likadant kvar!
Tack Therese och Anders för en jättemysig kväll!! Vi hade jätteroligt!

Idag tog jag en sväng till Blomsterlandet, alldeles själv!! Ingen Pytte med. Hon var hemma med pappa och myste. Så skönt det var att åka iväg ensam. Usch känner mig lite hemsk när jag skriver så, men det var faktiskt det! Jag var bara borta i ca 1 timme, men det var en härlig timme. Behövde bara tänka på mig själv, strosa runt och bara vara lite. Jag passade på att tanka upp bilen också och sen fick jag åka hem och hämta upp min lilla familj för vi skulle iväg till Hemsjö. Jag och Annie skulle ha vårt traditionella julbak!! Vi bakade vörtbröd, saffransbiscotti och Mozartkulor med egengjord mandelmassa, massa gott! Det är mysigt att julbaka, och allting blir så mycket roligare när man är två!
Efter baket stannade vi på middag och sen bar det iväg hemåt så att Pyttet fick sova. Nu sover hon i sin säng, jens sover i soffan och jag halvslumrar här..sängen lockar! Men 20.40 kanske är väl tidigt.. herregud!

Imorgon ska vi äntligen träffa Oliver, Susanne, Monica och Filippa! Mysigt! Hoppas verkligen Therese o baby kan komma också.. ska ringa henne nu och höra..

På tisdag blir det sista klappfixet, lite inslagning och sånt och sen är vi bjudna på Danskt Julbord hos pelin och Andreas. det ska bli kul!!

Förresten... ingen som har Buzz Quiz att låna ut på nyår? Finns det till Xbox?

Kram på er allihopa!

Pimp my ride...

Häromdagen köpte jag en ny leksak till Linnéa. Ett slags träd som snurrar som en väderkvar och låter. Man kan sätta fast det med en sugplopp så jag satte den på hennes gåstol och den var väldigt populär!

   


När mamma tar kort ska man passa på att hugga tag i kameraremmen och smaka på den, men dog var den inte!

   


Annars idag har vi tagit det lugnt.. jag mår ungefär så som jag gjorde igår. Men inte sämre iaf, och det är huvudsaken! Mormor var här och fikade en stund på förmiddagen och sen åkte vi och handlade lite grann, saker som jag glömde handla igår... jag hade glömt många viktiga saker, men framför allt chokladen!! Hur kan man glömma den?!

På eftermiddagen fick jag iaf gjort pepparkakskola som aldrig stelnade, nötkrokant som man kan bita sönder tänderna på och saffransbiscotti som förhoppningsvis blev bra! De står och torkar i ugnen nu.. Therese: Biscotti är som skorpor! :)
Sen har vi bara myst och tagit det ganska lugnt emellan!

Nu sover Pyttet, efter att hon fått smaka majskrokar för första gången! Hon såg hemskt konfunderad ut, de var ganska knasiga! men hon lyckades hålla själv och få i sig hela!

 
  


Både igår och idag när vi var på maxi stannade det folk och skulle prata med Linnéa. Hon satt glad i babystolen på vagnen och tjatade med alla, glodde på alla tanter och viftade efter saker! Lilla godingen... charmar alla hon ser :)

Nä nu ska jag dricka en kopp kaffe!

förkylning på g?

Usch.. känner mig inte alls särskilt bra nu. Har varit lite småhängig hela dagen och nu ikväll har jag ont i kroppen och huvudet känns tungt, sådär som det kan göra innan man bli sjuk. Just nu passar det sig verkligen inte att bli sjuk! Imorgon skulle jag ju äntligen få träffa lilla Filippa för första gången, men vi har bokat om det. Hon är ju så liten och tänk om hon skulle bli sjuk pga mig! Uscha! Det gäller såklart även lille Oliver som skulle varit med också... Bättre att vi väntar tills på måndag och hoppas att alla är friska, pigga och glada då!
Jag hade tänkt få så himla mycket gjort de närmaste dagarna, men får se hur det blir med det nu. Hoppas jag orkar ändå! Jag måste ju fixa lite julgodis, koka skinkan jag köpte idag och julpynta en massa så vi får ordentlig jul här hemma! Kanske kan få kokat lite knäck iaf, alltid nåt!

Jag brukar ge bort en del hembakat till mina faddrar på jul, så det måste jag iaf baka. Tänkte lite apelsinbiscotti, saffransbiscotti, pepparkakeknäck och sånt, men när ska man hinna?! Tiden bara går... och när Linnéa är vaken vill jag ju tillbringa all tid med henne. Och när hon sover lyckas jag alltid hitta på annat att göra, eller så blir huvudet tomt "vad var det nu jag skulle göra?! Äh, jag kollar datorn en snabbis..." Och sen sitter jag där tills Linnéa vaknat! Och Jens jobbar senpass så det hinns inte mycket när han kommit hem heller om man nu vill ha lite tid tillsammans. Men gud vad jag klagar... ursäkta mig! Det är lite pessimist över mig idag...

Pessimisten: Nu kan det inte bli mycket värre....
Optimisten svarar: Jooodå, det kan bli mycket värre!!

Haha!!

Nä... nu ska jag gå och dra nåt gammalt över mig! Gonatt alla!

Mysig söndag...

Idag har vi haft en mysig dag. vi började dagen med att hämta upp farfar och åka till stan, till Babyproffsen närmare bestämt. Väl där kollade vi på olika bilstolar, för tomten skulle komma med en sån till Linnéa! Vi fastnade först för en Brio stol, men efter att ha provat den i bilen och Pyttet fått provåka blev det till att åka tillbaka och byta till en Maxi-Cosi Mobi! I denna satt Linnéa jättebra, och den passade perfekt i bilen! Så nu har Pyttet en bilstol för stora tjejer, en röd jättefin!
Tack farmor och farfar för den fina bilstolen!!! Massa kramar till er!

Efter stan åkte vi till hemsjö. Annie var där så vi fikade med dem och sen skulla Annie och Anette baka pepparkakor och Jens o Lennart skulle meka med Jens bil. Så jag och Pyttet tog en promenad till Ingared. Det blev en rask promenad, 1 tim fram och tillbaka, härligt att röra på sig lite. Men för att inte förlora någon vikt av mitt promenerande köpte jag lite choklad i Ingared! Haha, man måste ju fylla ut skinnet som Jessika brukade säga ;)
Sen när vi kom tillbaka fick Pyttet middag, palsternacka/morot/broccoli. Smaskens!! Sen busade vi ett tag och sen åkte jag, jens och Linnéa och hämtade mat till oss alla (utom Annie som skulle äta hemma) från Musses. Vilken himla god mat de har där!

Efter maten fick det bli hemgång.. men först ett stop på Maxi! Där fick jag äntligen köpa mig en ny dammsugare!!! Det blev en Electrolux Ultra Silencer!



Så nu längtar jag tills jag kan städa! Ska bli skönt att kunna dammsuga och känna att det luktar rent. När man dammsuger med vår gamla dammsugare luktar det gammalt varmt hundhår, inte kul alls! Man städar och det luktar illa.. blä! Så nu ska här städas... jag provade den en snabbis förut, och den är kanonbra!! :) Mycket bra köp!

Nu sover Pyttet och Jens kollar på tv, men han vill snart ha datorn så han kan spela sitt himla wow.... jag ska spara pengar till en bärbar dator!!....

KRAM!

Filippa...

Ja, så heter Monicas lilla underverk! Om ni vill se bilder på sötnosen finns de på Filippas blogg! Hon är så lik sin mamma... Jag längtar så tills jag får träffa henne. På onsdag har vi bestämt att vi ska träffas allihopa, med alla våra älskade barn (Jag räknar såklart in din söta baby i magen där också, Therese!!)

Annars nu har vi inte gjort så mycket. Idag började vi dagen med fika hos mormor & morfar, mysigt. Linnéa hade inte morgonvilat så hon var väldigt trött, men höll sig ganska glad ändå. Efter fikan bar det iväg till Simmenäs för att hälsa på jens morbror en stund. Han bor SÅ fint där ute, ett litet hus på en höjd med utsikt över Mjörn. Och en helt fantastisk trädgård på sommaren. Jag fick en jättefin mössa av honom också, ska lägga upp bilder på den senare!
Apropå mössor... jag har fått en bunte av min lillebror som har virkat på beställning! Perfekt.. de är så himla fina! Tanken var att jag ska överraska några små babysar med julklappsmössor, men nu vill jag ju behålla alla!! Haha.. :) Nädå, de ska ges bort. Erik du får virka fler i framtiden!

På eftermiddagen var vi och handlade, gick en promenad och så har jag äntligen fått upp mina röda julgardiner i vardagsrummet. Nu är det faktiskt jul här, det hjälpte!! Woohoooo!! :)
Imorgon ska vi till stan en sväng med farmor & farfar, vi ska titta på bilstol åt Pyttet. Tomten ska eventuellt komma med en stol i julklapp. Det hade varit superbra om det blev så!! Hon börjar bli för stor för sin nu, vår stora lilla tjej! Efter stan blir det pepparkaksfika i Hemsjö, Jens syster är där också. Ska bli kul att träffas igen!!

Jens tog en massa fina bilder på Linnéa igår, måste lägga upp några.. hoppas ni orkar titta!











Älskade Lilla Linnéa! Du är vårt hjärta!

Våffelbak!

Idag har jag och Pyttet varit riktigt effektiva (efter våra mått mätt!). Vi började dagen med frukost, sen satte vi igång med Pyttets morgontvätt varvat med städ av badrummet. Sen dammsög jag och Pyttet kollade på. Efter ett tag somnade hon och jag passade på att moppa överallt och småfixa lite. När Pyttet vaknade var det dags för morots och palsternackspuré till lunch! Mumma tycker Pyttet, men det godaste är ändå vatten!!

Vi pyntade vårt julris också, och satte upp Linnéas lilla ljusslinga!

      



När hon ätit klart satte vi igång att göra våfflor! Jens slutade kl 13 idag så vi ville ha dem klara när han kom hem!

  

Det är jätteroligt att baka våfflor!

  



Sen kom Jens hem och blev genast glad när han mötte en superglad Pytt och såg att våfflorna var klara. :)



Det har verkat mycket bättre med tänderna idag. Linnéa har varit glad hela dagen och sov ganska bra inatt, så himla skönt! Hoppas att det håller sig såhär ett tag nu.
Nu på eftermiddagen var vi inne i stan en sväng. Vi hämtade ut Linnéas 6 månaders paket från Libero på lindex. Det innehöll 1 paket Up&Go blöjor, 1 paket våtservetter, 1 paket bindor (?!), 1 par strumpor, 1 liten leksaksboll och en liten flaska med babytvål. Gratis är gott! :)
Efter Lindex blev det Maxi där jag inhandlade 2 par röda panelgardiner. Jag får ingen riktig julstämning, så jag hoppas att det ska hjälpa med röda gardiner i vardagsrummet! De var billiga iaf, 49 kr/par!

Nu gnäller Pyttet, är nog trött och vill sova, så jag får väl natta henne...

Ha det så bra!!

Stackars Pyttet... och mig...

Usch ja, stackars oss! Men mest synd är det om Pyttet... det är nog ganska jobbigt att få bissar. Idag har det varit gnälligt ända sen hon vaknade. Hon somnade tidigt igår och har sovit hyfsat inatt så det är skönt iaf. Men nu idag har det varit jobbigt! Ingenting har hjälpt heller... hon satt i gåstolen en stund och det var roligt ca 5 minuter, sen börjades gnället igen. Stackarn, det gör nog ont och kliar i hennes lilla mun!

  



Nu sover hon lite och när hon vaknar ska hon få smaka på palsternacka! Jag hade storkok hemma igår, fixade morots- och palsternackapuré som vi frös in i små burkar. Så bra att ha och bara värma sen!

Kram på er!!


Tänder...

Japp, Linnéa har nu 2 tänder som är på väg upp. De nedre framtänderna. Nu kan man se dem och kännsa dem tydligt! Hon har varit extra gnällig nu och igår vägrade hon somna, först vid 23 gick det att få henne att sova, äntligen! Då var hon så trött, men hade väl ont så hon inte kunde slappna av ordentligt stackarn! Som tur är har hon inte gallskrikit eller haft feber och sånt, utan är bara allmänt missnöjd och har svårt att slappna av. Nu idag på morgonen har hon varit ganska glad och nu har hon tagit sig en liten tupplur.

Jo, Monica fick en flicka!! Haha, jag tänkte inte ens på att skriva det. Emma: Ja Monica är hon som gick med mig på Östlyckan :) Lilltjejen är iaf jättesöt, fick en video på henne på mobilen igår! Så liten är hon. Tänk att för 5 månader sen var Linnéa så liten... det händer verkligen mycket på bara 5 månader!!

Nä, nu ska jag passa på att greja lite, och ringa försäkringskassan och fråga vart mina pengar är!


Grattis x 3!

Jag måste börja med att säga GRATTIS MONICA TILL BEBISEN!
I morses kl 11:08 fick Monica sin efterlängtade lilla bebis. Jag är så glad för din skull Monica och längtar tills jag får träffa er och se underverket! Så skönt att allt gick bra och att ni mår bra båda två, och skönt att förlossningen gick fort!





Jag måste även passa på att gratulera Elin och Jessika på deras födelsedagar!! Hoppas ni haft en bra dag!!



Kram på er!

Stora tjejen!

Idag kl 9 bar det iväg till bvc efter en morgon fylld av stress. Usch avskyr att stressa! Vi började med att väga och mäta, resultatet var 8020 gram och 67 cm lång. Herregud! Är hon verkligen så stor?! Ojoj, våran pytt! Hon har dubblat sin födslovikt + 400 gram!

     <---- Nyfödd Linnéa!


Vi frågade bvc sköterskan om gröten också. Hon sa att all sådan gröt och välling innehåller skummjölkspulver, och eftersom Linnéa har reagerat på mjölk från det att hon föddes är det troligen därför hon får ont i magen. När jag dricker mjölk eller äter mycket mjölkprodukter får Pyttet ont i magen, så jag har ju slutat med det nu, äter bara pyttelite ibland och det går bra. Så nu testar vi att ge egen kokad havregrynsgröt, det tipsade bvc tanten om. Hon har fått det ikväll så vi får hoppas att natten blir bra! (Det finns mjölkfri gröt att köpa också, men vi vill veta att det fungerar först eftersom den var ganska dyr!) Så Susanne: det dinns ett paket majsgröt och ett mild havregröt du kanske kan få om du vill!

Idag har vi även känt vad vi tror kan vara bissar (tänder) i underkäken! 2 bredvid varandra alldeles längst fram i munnen i mitten. Det är väl de som brukar komma först? Man ser inget vitt ännu, men man känner dem tydligt! Spännande!

Här är en bild jag tycker är så himla söt. Jag tog den nu ikväll när vi bytte till pyjamas och hade lite kvällsmys! Pyttet står upp helt galen, babblar och skrattar och har sig! :)



Imorgon händer det en del.

* Måkkans baby är beräknad att komma! Får se om den gör det, de har ju en tendens att ligga kvar inne i magen ett tag extra! Lycka till vännen i alla fall, hoppas att du slipper vänta längre!

* Vi ska eventuellt på två julmarknader. En på Hjälmareds Folkhögskola som min lillebror är med och arrangerar. Han och hans kompisar har bakat och fixat länge + att han ska stå och bränna mandlar live! Och den andra är på Vikaryd. Vi får se om vi orkar med båda, men det är så mysigt på julmarknader så jag hoppas det!

* Vi ska förhoppningsvis hinna med en fika med Annie och Jakob också innan vi ska skjutsa dem till Fattabo(?!) där de ska på glöggfest.

På kvällen blir det lugnt. Vi ska kanske hyra nya Narniafilmen. Den första kommer på tv så vi lurar på att se båda i ett svep.

Ha det så kul imorgon nu Jessika på ditt födelsedagsfirande!! :)

Kram på er allihopa!



Att sitta är kul!

Nu har lillPyttet kommit på att det är jätteroligt att dra sig upp från liggande till sittande! Man ger henne händerna så tar hon tag i en och drar sig upp till sittande, sötnosen, hon är jätteduktig. Och hon tycker att det är roligt. Så fort man lägger ner henne igen blir hon arg och ska minsann upp igen. Då ligger hon och försöker själv utan att få hjälp, det ser ut ungefär som att hon gör mini situps. Det går inte så bra... Hon har kommit på detta idag. För när vi har försökt tidigare att få henne att dra sig upp bara låg hon där och höll i händerna och tittade frågande på en!

Vi lägger henne på mage oftare nu också för hon tycker inte riktigt lika illa om det nu längre...det går en stund i alla fall! Det ser ut som om hon försöker ta sig fram, men de små knäna når inte ner till golvet för hennes mage är lite för stor + att hon spänner sig lite för mycket och blir som en båge. huvudet och benen rakt upp i vädret!!

       

Och det här med att vända sig, det har inte skett ännu. Varken från rygg till mage eller tvärtom, men nära är det! Åt båda hållen!



I söndags var vi ju på stan med Elin och Andreas. Det var riktigt mysigt, och kul att träffa dem lite! Vi knatade runt och tog lotter och kikade i skyltfönster. Jens hittade en TV spelsbutik där man kunde byta in sitt PS2 mit ett XBOX så det har han gjort nu - lycklig är han! Efter stan blev det middah hos mina föräldrar, som alltid mycket gott! Efter det åkte vi till Jens föräldrar en sväng för att träffa Jens syster som var där och det var längesen vi sågs! Självklart ville vi träffa Jens föräldrar också ;) Sedan blev det en lugn kväll hemma. Vi skippade gröten igen och Pyttet sov bra på natten.
Men i måndags provade vi att ge mild havregröt istället, för vi tänkte att det kanske var just majsgröten hon reagerade på. Men det gick inte det heller... hon hade jättejobbigt på natten. Så nu skippar vi gröt och ska prata med bvc sköterskan imorgon när vi ska dit. Vi får kanske avvakta med gröt ett tag, eller kanske ge välling eller nåt istället.

Igår var Therese här och hjälpte mig lite! Hon passade pyttet en stund medan jag gick ut i härbret (ett litet extrahus) och rotade fram julsaker och julgardiner! De hade det jätteroligt här inne, sjöng och hade sig och jag hittade det jag skulle ha. Vi hann dricka kaffe också såklart! Det var väldigt trevligt, tack igen Therese, Pyttet hade kul med sin barnvakt! :)

Jag längtar som en tok till jul! Vill ha en massa julstämning nu, julmusik, lussekatter och pepparkakor, glögg, must, nötter, julmat och allt annat som hör julen till. Och jag tror att min storebror och hans fru kommer ner till oss från Stockholm över julen. Hoppas hoppas hoppas!! Det hade varit så mysigt! Vi saknar er ska ni veta!!

Idag har vi inte gjort så mycket. Pyttets mormor var här en stund och fikade med oss och sen fick jag upp en del julgardiner och sånt. Linnéa och jag har busat en massa på lekfilten också... upp till sittande och ner, upp till sittande och ner... herregud, hon är outtröttlig! ;)

Imorgon är Jens pappaledig och vi ska till bvc! Undrar vad vår stora lilla Pytt väger nu!

Ha en mysig torsdagskväll! Kram!


RSS 2.0