Jul jul strålande jul :)

Nu är julen över för denna gång, och den har varit helt underbar! Jag älskar julen, allt med den, mys med familjen, klappar, granar, maten, godis och ja... allt!

Jag och Linnéa började med att julbada Linnéa dagen före julafton... hon badade med sin nya badanka hon fick av therese, Anders o baby! Den var en riktig hit, hon tyckte jättemycket om den!



Sedan följde en massa julförberedelser mest hela dagen! Bakade, fixade godis, slog in paket. Och sen på kvällen var vi hos syster och Andreas på danskt julbord. Så himla gott och trevligt. Jag fick dessutom mandeln i ris a la Maltan! Så nu ska jag bli gift också ;)
När vi kom hem ramlade vi i säng så vi skulle få julafton nån gång!

På julaftons morgon skuttade jag upp som ett litet barn, hämtade våra paket i strumporna och väckte lilla familjen! Vi öppnade de första paketen. Pyttet fick badleksaker, Jens fick en bok, en tidning och en chokladtomte och jag fick ett änglaspel, en bok, en tidning och en chokladkaka! Jens hade tydligen lyssnat på mig när jag berättade att jag ville ha ett änglaspel, trodde jag aldrig att han skulle lägga på minnet så jag blev väldigt glatt överraskad av det paketet! Han kan bara han vill :)
Efter paketöppning blev det julfrukost, och vår lilla nissa satt och lekte med sina nya badleksaker.

   


Efter en förmiddag full med stress (herregud, vi hade ju MASSA med tid trodde vi) kom vi till mamma o pappa en halvtimme försent! Men det gjorde inget för de var inte riktigt klara där heller. Men alla var där iaf, så kul att träffa alla! Och min storebror Micke o hans fru Nathalie hade kommit ner, det var jätteroligt att träffas, och jättekul att visa Linnéa! Först åts det julmat, sen blev det Kalle Anka - mitt i Kalle somnade Pyttet, sen blev det julklappsutdelning. OJ vad massa klappar! Pyttet och systers bebis i magen fick mest paket! Pyttet sov så hon kunde inte öppna paketen så jag och Jens fick hjälpa henne lite :) Hon fick så fina saker, kläder, sagobok, en overall, en leksakstraktor mes släp som låter och åker omkring, en babypulka, en kudde med massa lappar på, en jättefin rosa glaskula med texten "Babys first christmas 2008" och så fick hon ett JÄTTEFINT album av moster Elin. Hon håller mycket på med scrapbooking, så hon har pysslat ihop ett jättefint album med Linnéa bilder i. Så fint, jag blev alldeles tårögd. Måste ta bilder på det så ni får se!
Jag och jens fick också en massa klappar, vi hade varit riktigt snälla i år! Tack allihopa för de fina klapparna!

Efter klapputdelning och öppning var det dags att åka vidare till Jens familj. Vi kom lagom till julmaten så det var bara till att äta igen, och det var lika gott andra gången. :) Sen tittade vi på Karl Bertil Jonssons jul och sen blev det ännu mer paket! Pyttet fick gosedjur, en gungkanin (som en gunghäst fast en röd kanin - jättesöt!), pyamasar, kläder, strumpor och en massa annat. Jag och Jens fick jättefina saker i Hemsjö också, tack så mycket! Jag fick bl.a. en blixt till min kamera så nu kan jag ta riktigt bra bilder även när det är lite sämre ljus! Så himla roligt!

  <--- Enda bilden på mig från jul, jag och Pyttet leker på filten :)

 <---- Pyttetomten hos farmor.

      <--- Tomtarna. Faster Annie och Linnéa!


Efter allt julmys drog vi oss hemåt och nattade Linnéa. Det blev en konstig dag för henne, men hon höll sig pigg och glad hela långa dagen med hjälp av ordentlig vila. Så kul att hon var glad och skrattade och hade sig!

På juldagen var vi hemma på förmiddagen och lät Linnéa vila ordentligt. Framåt 15-tiden åkte vi till Hemsjö, fikade lite och sen åkte vi vidare till Göteborg och moster Elin och morbror Andreas! Där samlades alla vi syskon med respektive och åt julmat, spelade buzz och bara hade kul!

  <--- Pyttet och moster Elin!

  <--- Pyttet och morbror Erik!

  <--- Pyttet hos morbror Micke!


Det var en riktigt trevlig kväll och även då var Linnéa på sitt bästa humör trots att hon var väldigt trött. Våran going!

Idag har vi varit och hälsat på Jens släkt i Mariestad. Vi åker dit varje år på annandagen, till Jens morfar, så kommer hans släkt dit och så äter vi och har trevligt. Vi tog jättefina bilder på Jens morfar och Linnéa:

   

På vägen hem från Mariestad tog vi vägen förbi mamma o pappa. Vi ville passa på att träffa Micke o Nathalie en gång till innan de ska bege sig hemåt till huvudstaden igen. Vi tog en fika med dem och Linnéa busade en massa! Här är de, Micke, Nathalie och Linnéa:


Nu ska jag sluta blogga för idag... blev ganska långt inlägg, hoppas ni orkade läsa hela! :) Måste bara avsluta med en riktigt fin bild, ett riktigt "kodak-moment" Mormor och Morfar leker tittut med Linnéa. Det blev så himla fint tycker jag, bara för att det är så spontant, verkligen fångat ett speciellt ögonblick. Man ser att Linnéa ler, mamma är helt uppslukad av Linnéa och pappa är så inne i "titt-ut"!



GOD FORTSÄTTNING!

Kommentarer
Postat av: filippa

å vilka mysiga bilder. ni verkat haft en bra jul...ja fick oxå massa fina paket..bla mamma mu å kråkan bok från morfar...

längtar tills vi träffas.. kanske en vagn promenad snart ..stockan runt..? kramar

2008-12-26 @ 23:38:29
Postat av: Jessika

Kul att träffa er och lilla underbara tösen idag på stan! Hoppas ni fick shoppat mycket! De såg ju onekeligen ut så med tanke på att Linnéa inte fick plats i vagnen ens! Haha!

2008-12-27 @ 23:15:59
URL: http://www.metrobloggen.se/jezzzzzika
Postat av: Sarah

Låter som en mysig jul :D Värst vad ni har flängt runt :). Massa söta bilder med!

2008-12-27 @ 23:36:14
Postat av: Therese

Kul att hon tyckte om att bada med ankan! Linnéas kinder på kortet vid ert bord e helt oslagbara!! Dom e så goa, vill bara pussa på dom! ;)



Er jul låter som våran, fram och tillbaka till allt och alla...å mat överallt! Visst e det mysigt?! Kul med så mycket kort, hade i och för sig velat se ett på Elin med magen oxå! Hoppas allt e bra Elin?



Vad sägs om kaffe nån dag? Vi har ju inte hunnit ses alls i allt julfirande :( Får nog gå å ringa dig nu...



Puss å kram!

2008-12-28 @ 12:28:07
Postat av: Elin

Å, så många fina bilder! Finns ju mer att scrappa på inser jag! =) Har tagit kort på alla som Linnéa fått, så ska lägga ut dem när vi är hemma igen! :)



Therese; Jag mår bara bra, hur går det med dig?? Har bilder på maggen på min blogg så kika du in där! :)

2008-12-28 @ 14:55:54
URL: http://narvitvablirtre.blogspot.com
Postat av: Emma

Kul blogg!

2008-12-30 @ 18:45:00
URL: http://emmalundstedt84.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0