Stora tjejen!

Idag kl 9 bar det iväg till bvc efter en morgon fylld av stress. Usch avskyr att stressa! Vi började med att väga och mäta, resultatet var 8020 gram och 67 cm lång. Herregud! Är hon verkligen så stor?! Ojoj, våran pytt! Hon har dubblat sin födslovikt + 400 gram!

     <---- Nyfödd Linnéa!


Vi frågade bvc sköterskan om gröten också. Hon sa att all sådan gröt och välling innehåller skummjölkspulver, och eftersom Linnéa har reagerat på mjölk från det att hon föddes är det troligen därför hon får ont i magen. När jag dricker mjölk eller äter mycket mjölkprodukter får Pyttet ont i magen, så jag har ju slutat med det nu, äter bara pyttelite ibland och det går bra. Så nu testar vi att ge egen kokad havregrynsgröt, det tipsade bvc tanten om. Hon har fått det ikväll så vi får hoppas att natten blir bra! (Det finns mjölkfri gröt att köpa också, men vi vill veta att det fungerar först eftersom den var ganska dyr!) Så Susanne: det dinns ett paket majsgröt och ett mild havregröt du kanske kan få om du vill!

Idag har vi även känt vad vi tror kan vara bissar (tänder) i underkäken! 2 bredvid varandra alldeles längst fram i munnen i mitten. Det är väl de som brukar komma först? Man ser inget vitt ännu, men man känner dem tydligt! Spännande!

Här är en bild jag tycker är så himla söt. Jag tog den nu ikväll när vi bytte till pyjamas och hade lite kvällsmys! Pyttet står upp helt galen, babblar och skrattar och har sig! :)



Imorgon händer det en del.

* Måkkans baby är beräknad att komma! Får se om den gör det, de har ju en tendens att ligga kvar inne i magen ett tag extra! Lycka till vännen i alla fall, hoppas att du slipper vänta längre!

* Vi ska eventuellt på två julmarknader. En på Hjälmareds Folkhögskola som min lillebror är med och arrangerar. Han och hans kompisar har bakat och fixat länge + att han ska stå och bränna mandlar live! Och den andra är på Vikaryd. Vi får se om vi orkar med båda, men det är så mysigt på julmarknader så jag hoppas det!

* Vi ska förhoppningsvis hinna med en fika med Annie och Jakob också innan vi ska skjutsa dem till Fattabo(?!) där de ska på glöggfest.

På kvällen blir det lugnt. Vi ska kanske hyra nya Narniafilmen. Den första kommer på tv så vi lurar på att se båda i ett svep.

Ha det så kul imorgon nu Jessika på ditt födelsedagsfirande!! :)

Kram på er allihopa!



Kommentarer
Postat av: Susanne och Oliver

Ojojoj, verkligen stora tjejen! Och tänder, shit, när ska hon flytta hemifrån egentligen...?! ;)



Vi har inte märkt nåt mer om Olivers tänder, men det verkar klia rejält, stackarn...



Hoppas verkligen att er egna gröt fungerar bättre än den färdiga så att Linnéa inte behöver få ont i magen och vakna så ofta om nätterna, vi håller tummarna helt enkelt!

Vi kan gärna ta gröten om ni inte vill ha den kvar! Oliver har börjat äta en vanlig portion gröt nu och han älskar det! Idag gick majs/potatispurén bra också!!



Trevlig helg på er!

Kramar från mig och en sovandes Olli

2008-12-05 @ 19:13:35
Postat av: Nina från julbloggen

Men jisses vilken liten sötnos du har där hemma! :o) Henne skulle man vilja snusa i nacken. Ha det så mysigt på julmarknaden.

2008-12-05 @ 21:47:26
Postat av: Karin

Susanne: Haha, ja stora de blir fort. Stackars Oliver, jobbigt att det kliar. Kul att han äter gröt så duktigt!



Nina: Tack! Ja hon är världens goaste :)

2008-12-05 @ 22:03:36
Postat av: Sarah

Edvins tänder syntes inget vitt innan heller, men som du säger så känner man ju ändå :) Brukar vara de två framtänderna där nere som kommer först, och efter brukar de två där uppe längst fram komma.

Jobbigt att hon får så ont i magen av mjölken. Betyder det att hon är laktosallergiker? Eller kan det gå över, hennes lilla mage kanske bara är känslig? Hoppas hon gillar den hemmagjorda gröten!

Jättesöt bild när hon står och pratar :)

Får väl se om ni kommer in och hyr film av mig idag då, ska ju jobba på dagen idag :)

Ha en bra dag!!

2008-12-06 @ 09:43:58
Postat av: Karin

Sarah: Det behöver inte betyda att hon är laktosallergiker, bvc tanten sa att det ofta växer bort innan de är 18 månader. Ja, vi kanske ses senare! :)





2008-12-06 @ 11:33:26
Postat av: Jessika!!

Alwin e med känslig mot mjölk så nu äter han laktosfri mjölk och låglaktos-youhurt...



Jättesöt bild på eran underbara flicka! Tänk att dom växer så fort... Helt otroligt ju! =)



Nästa gång det är partaj räknar jag med att du hänger med ut också!! ;-)



Kram

2008-12-06 @ 12:03:06
URL: http://www.metrobloggen.se/jezzzzzika
Postat av: Elin

Stora tjejen ju! :)



Vilken söt bild, finns ju miljarder fina på henne ju! :)



Vi ses kanske senare, nu ska jag åka o handla!

2008-12-06 @ 12:03:13
Postat av: Emma

Syrrans dotter var oxå känslig mot mjölk när hon var liten, men det växte bort å vid 2 års ålder när dom började introducera det igen, gick det superbra. Å nu dricker hon minst lika mycket som vilken annan, märks inte alls att hon vart överkänslig.

Dessutom finns det ju så bra utbud på mjölkfria grejer. Se bara på mitt jobb, allt är nästan mjölkfritt! ;-)

Gratis-Reklam? ;-)



Kul med en ny blogg iaf!

2008-12-07 @ 18:59:34
URL: http://emmalundstedt84.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0