Dagarna går...

så himla fort! Man går upp och vips så ska man gå och lägga sig, och vi gör inte så mycket ändå. Men det är ganska skönt. Vi åker till folk och fikar, eller har besök, åker till mormor & morfar eller farmor & farfar eller till stan och köper glass... en riktigt mysig tillvaro! Så ska ni skaffa barn så är det lagom att de kommer i juli, känns som en väldigt bra tid!

Jag vill börja med att gratulera Susanne och Daniel till deras lilla pojke!! GRATTIS!! Lite sent, men bättre sent än aldrig! Den lille buskrabaten lät sina föräldrar vänta länge, men den som väntar på nåt gott....



Sen sist jag uppdaterade har vi träffat mycket folk med Linnéa, hon har fått mängder med jättefina presenter och det är så kul att visa upp lilla tjejen, våran stolthet ;)

I måndags tog vi en dagstur ner till Helsingborg, moster Elin och morbror Andreas var där nere i Andreas föräldrars hus, och vi fick komma och hälsa på! det var jätteroligt! Resan ner gick bra, Linnéa sov ända till Snapparp, där vaknade hon och fick mat och bytt blöja sen fortsatte färden. När vi kom fram var inte värdparet hemma, så vi tog vårt kaffe vi hade med oss och fikade på altanen. Linnéa fick sitta naken i babysittern i skuggan, det gillar hon sötnosen! Vi spanade även fisk i deras fina damm... såhär fint har de det:

       


När Elin & Andreas kom hem fikade vi lite och tjötade, sedan fick vi sill och potatis till lunch. Efter lunch, amning, blöjbyte och annat småpyssel åkte vi på seightseeing (hur fasen stavas det egentligen?!) i Helsinborg! Det är en väldigt fin stad, fin hamn, stränder, byggnader, bokskogar, Henke Larssons hus *hehe* och en massa annat! Vi åkte runt ett bra tag, sedan skulle vi köpa glass och efter lååång kö i stekande hetta tog de såklart inte kort!! åååå... varför sätter de inte upp en skylt om det då? Och ingen av oss hade kontanter så det blev ingen glass.
Efter åkturen blev det mellanlandning i huset för att mata baby och fixa lite, sen gick jag, Jens och Elin på promenad till Brunnsparken där vi skulle titta på Ramlösa Hälsobrunn - där Ramlösa vattnet kommer ifrån! :) Det var en mysig promenad, jättefin park! Elin körde vagnen, såhär glad var hon:



Sen blev det mat, hummer med västerbottenost till förrätt - lyx! Sedan grillat och en massa annat gott!! Lite mer mys med Linnéa blev det också! Sen bar det av hemåt ganska sent, vi var hemma vid 2.30, ganska trötta! Linnéa sov bra hela natten iaf!

  <---- Kockarna fixar mat till oss!  
 <--- Linnéa myser hos moster!


Igår hade vi besök av Jossan, det var kul att träffas igen, var längesedan sist!! Idag ska vi till BVC och se hur mycket Linnéa har växt, sen blir det fika hos Therese och Anders!

 <--- Linnéa hos Jossan!


En bild säger mer än tusen ord...

Här kommer lite bilder.. Jag har inte hunnit uppdatera på ett tag, men kommer snart *lovar*

  <----- Gosar med lejonsnuttefilten.

 <----- Mys hos mormor på stranden.

 <---- Sommartjej!

 <---- Myser med grisen i vagnen.

 <---- Gangsta baby ;)

 <----- Glad baby!

 <---- Första "sitten" i babysittern, hon älskar att sitta i den!

Stor flicka nu!

4170 gram vägde lilla tjejen igår när bvc sköterskan vägde! Stor flicka, men som hon äter trodde vi väl inte nåt annat heller ;) Nu ler hon också, med hela ansiktet, hela hon skiner upp... så fin är hon!! Hoppas jag får med det på bild så jag kan visa er!


Nätterna blir bara bättre och bättre. I början vaknade hon klockan 3 och klockan 6 för att äta, och bara det var ju himla bra. Men nu sover hon ända fram till 6.30 eller 7.30 innan hon vaknar och vill ha mat! Och efter maten somnar hon om och sover tills vi ska gå upp. Det brukar bli en stunds morgonmys också innan vi går upp, hon är en riktig liten gos, särskilt med de stora kinderna! :)



Ska försöka lägga upp lite bilder senare också!!

Att vara mamma...

är helt fantastiskt! Vilka känslor man har varje dag, hela tiden. Jag kan sitta och titta på Linnéa hur länge som helst och bara älska henne, det är nästan så att det gör ont! Vilken underbar liten varelse hon är!



Nu ska vi snart ha besök av bvc, de ska titta på Linnéa och väga henne. Ska bli kul att se hur mycket hon har gått upp sen sist!

Förresten, Linnéa var med i tidningen idag, AT, vid "välkommen till världen" annonserna! Världens finaste lilla tjej!

Nu är det en liten en som äter på sin kräklapp, så jag ska se om hon vill äta lite... hoppas jag hinner blogga snartigen, detta blev ju inte mycket!




Behöver jag säga mer?!



Dikten i tydligare text:

Ett nyfött barn
- av Siv Andersson

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma...

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.






Första veckan!

Det händer så mycket nu!!

I måndags åkte vi tillbaka till BB för att ta PKU-test. Linnéa var jätteduktig, hon ammade medan läkaren tog blodprovet i hennes lilla lilla hand, och skrek ingenting! Läkaren vägde henne och tittade snabbt över henne, och allting såg bra ut. Hon hade gått upp i vikt och hade bara 50 gram kvar till födelsevikten. Efter BB åkte vi till H&M fyndshop för att titta på kläder till lillskruttan, och då träffade vi på Jessika, Timmy och Alwin! :) Kul!! Vi hittade inga kläder, de hade bara större storlekar där, så jag fick iaf köpt mig 2 linnen. Kläderna jag hade innan graviditeten sitter inte riktigt så snyggt nu som de gjorde då ;)


Sen har dagarna rullat på, besök hos mormor & morfar och farmor & farfar ofta, det är mysigt! Sen har vi haft besök här hemma också av lite kompisar och så, kul att visa upp vår fina älskling! :) Och hon har fått massor med presenter, tack så mycket igen!

I onsdags invigde vi vår barnvagn, vi åkte till Hemsjö och skulle gå en liten runda där. Linnéa somnade med en gång och vi gick där, stolta som tuppar med vår fina vagn! Efter halva vägen var det en liten som började gnälla och det började lukta blöjbyte, så vi pinnade på ganska bra. I slutet gnydde det ganska mycket där inne i vagnen och regnet började komma, vi hade självklart inte med oss regnskydd till vagnen! Så precis när vi parkerar vagnen under tak hos Jens päron börjar det störtregna! *phu* Vilken tur vi hade! Så efter bytt blöja och lite mat var alla nöjda och glada igen :) Mysig tur även om det nästan blev språngmarsch på slutet!




I torsdags vågade vi oss in till stan en sväng. Var på Babyproffsen och köpte en filt, en registreringsskylt till vagnen och refillpåsar till vår blöjhink. Blöjhinken fick vi gratis i ett babypaket från pampers, men sen kostar refillpåsarna 269 kr!! Och det står inte på paketet hur många påsar det är, eller hur många meter?! Så ingen människa vet vad vi betalade 269 kr för egentligen, inte ens han i kassan visste... men jaja, det får gå, den är så smidig så det är nog värt det!

Sen hamnade vi på KappAhl och köpte kläder till skruttan, hon fick 2 jättefina klänningar, en body och 2 par vita strumpor. De vita strumporna kändes som ett måste eftersom Jens häromdagen tyckte att Linnéa kunde ha en orange/blå/vit/brun randig body med rosa/vit randiga strumpor till, herregud, jag ryser bara jag tänker på det. Haha!! Han fick lova mig att säga att det var han som valt kläderna den dagen! :)


Igår var det dags för första badet! Så spännande! Vi har hört att de flesta barn gallskriker första gången de badar, och visst Linnéa skrek i början, men sen verkade hon tycka att det var ganska ok. Hon var så himla söt när hon satt där i badbaljan! Efter badet torkade vi av henne och lindade in henne i hennes badhuva med öron på! Sötnosen!!

       


Efter bad och grejer var jag på stan med Linnéa och mormor. Mormor fick köra vagnen, sååå stolt! Vi gick in lite varstans där mamma känner folk för att visa upp Linnéa, mysigt!! Sen på eftermiddagen kom familjen Wellner hit på fika, kul! Edvin som vi alltid har tyckt är så liten blev plötsligt väldigt stor! Hehe!


Nu sover min lilla familj, och jag ska nog gå och lägga mig och mysa med dem en stund. Sedan blir det besök hela helgen tror jag! :)

* Vår älskade lilla tjej!! *


(¯`♥.¸(¯`♥.¸♥ Linnéa ♥¸ .♥´¯)¸.♥´¯)


Förlossningsberättelse!

Här är min förlossningsberättelse. Jag har inte haft jättekoll på tiderna, men har skrivit dem på ett ungefär efter var jag kan utläsa av förlossningsjournalen.


Vi började klocka värkarna strax före 19:00 på tisdags kvällen, de kom ganska oregelbundet i början och var korta. Strax efter 19 ringde jag förlossningen för att prata med dem, jag trodde vattnet kanske höll på att gå lite grann, men hon sa att vi skulle avvakta.


När vi gick och lade oss på tisdagen var det ca 10-12 minuter emellan värkarna, men sedan under natten tätnade de till och vid 03-tiden på natten åkte vi in till förlossningen. Då hade jag värkar med ca 4-5 minuter emellan och tyckte jag hade riktigt ont. Vi kom in de tog en ctg-kurva för att kolla värkar och hur bebisen mådde, barnmorskan undersökte mig och konstaterade att jag bara var öppen 2 cm. Han sa att man blir inlagd när man är öppen 4 cm och att vi antingen kunde vänta där, eller åka hem och vänta. Vi valde att åka hem. Fick med oss två stycken Citodon, några starka smärtstillande så jag skulle kunna sova lite under natten. De hjälpte inte mycket...


Väl hemma gick vi och lade oss så att vi skulle få vila något, för nu visste vi ju att det var på gång, och vi behövde alla krafter vi kunde få. I början kunde jag slumra mellan värkarna men på slutet kom de så ofta och var så kraftiga att jag bara gick runt i en cirkel i vardagsrummet och skrek.

Så omkring 9:30 åkte vi tillbaka in efter att ha ringt och meddelat att vi var på väg. När vi kom fram till förlossningen blev vi mottagna av världens gulligaste barnmorska - Annelie!! Hon visade in oss i förlossningsrummet, visade mig lustgasen (TACK!) och undersökte mig. Jag var nu öppen 4 cm och blev inlagd, de satte på mätarna på magen, en för att se babyns hjärtslag och en för att se värkarnas styrka och hur länge de höll i sig.


Vi låg där och jag andades lustgas i värkarna och jag tyckte den hjälpte bra - men så speciell var den inte, men efter några timmar kom barnmorskan och kollade... så utbrast hon "men vännen, du har ju nästan ingen effekt alls på!! Inte konstigt du inte blev yr och hade så ont!" så hon höjde effekten, och då förstod jag varför alla lovprisar lustgasen!!

Barnmorskan tog hål på hinnorna och gjorde så vattnet gick, babyn hade bajsat i vattnet. Vid 12 undersökte hon mig igen och jag var öppen 6 cm, så de två cm hade gått snabbt.


Jag hade skrivit i mitt förlossningsbrev att jag ville bada, men valde att få epiduralen med en gång istället för jag hade så ont. Så narkosläkaren kom och satte epidural, hon fick göra ganska många försök innan den satt ordentligt, men när den väl satt där gjorde den det den skulle!


Jag fick värkstimulerande dropp efter ett tag för att få igång allting på allvar, för att det inte skulle behöva ta så lång tid. Och när "vår" barnmorska slutade sitt skift vid 16:00 var jag öppen 9 cm. Så nu fick vi en ny barnmorska - Lena, jättegullig hon också. Jag var mestadels hög på lustgas så jag minns inte så mycket, och särskilt inte klockslag, men vid 17:30 var jag i alla fall öppen alla 10 cm!


Nu hade jag så ont att jag inte fattade vad jag gjorde. Jens var en ängel, han coachade mig genom värkarna, så fort en kom sa han till mig att andas in djupt i lustgasmasken, och ut, och in djupt och ut... och vilken hjälp det var! Han var helt fantastisk! Mellan värkarna hade jag jätteroligt, så fort värken var över småfnissade jag och skrattade åt mig själv. Vi ett tillfälle sa jag till Jens "Nu har vi ingen barnmorska.." han funderade på vad jag menade eftersom hon nyss varit inne hos oss och frågade mig vad jag menade "Hon kan inte komma hit för det är översvämning i rummet intill!" svarade jag, hög som ett hus på lustgas! :) Så kul mellan smärtan hade jag allt! Såg massor med knasiga saker och tänkte roliga tankar. Jag försökte bjuda Jens på lustgasen men han ville inte ha!


Nu började jag i alla fall få krysta så smått, jag kände i kroppen att jag ville krysta och de sa att jag skulle lyssna på min kropp. Efter några krystvärkar såg de huvudet, alla började berätta för mig att man såg babyn, men jag låg bara och andades min lustgas och ville bara ha ut den! I samma veva bytte vi barnmorska igen, nu fick vi Viktoria, som jag inte hälsade på när hon kom, jag uppfattade inte att hon var där. Jag ville bara krysta. Stackars Jens satt med tårar i ögonen vid sängkanten och baddade mig med kallt vatten, han tyckte det var jättejobbigt att se mig ha så ont. Men han var riktigt stark och lugn, och han hjälpte mig verkligen. Vid ett tillfälle var vi ensamma i rummet och jag bara skrek och krystade, så när barnmorskan kom in var huvudet på väg ut. Efter ett par krystvärkar till kom huvudet och då sa de till mig att ta det lite lugnt innan resten av babyn skulle komma! Hur skulle jag kunna det?! Det gjorde så ont och babyn var ju så nära! Så jag krystade ordentligt några gånger och då kom hon! Det var väl inte riktigt meningen att det skulle gå så fort på slutet men jag stod inte ut! Barnmorskan var inte alls beredd så det blev lite kaos där en stund. 22:11 tittade vår fantastiska flicka ut.

De lyfte upp Linnéa på magen, allra först var hon blå och kladdig, men hon blev snabbt rosa och slät! Jens grät och jag grät, bara beundrade vårt lilla mirakel som låg där. Jens klippte navelsträngen, och vi fick se moderkakan. Jag hade sagt att jag inte ville se den, men när man väl var där så ville vi det ändå.


Efter mys på magen testade vi att amma, det gick bra, lillan åt och jag somnade. Jens fick väcka mig med jämna mellanrum. Sen fick jag ta en dusch medan Jens och barnmorskan tog tempen, vägde och mätte Linnéa - 3810 gram & 50 cm! Jens fick ta på henne den första blöjan och klä på henne de små kläderna! Nu fick vi mysa med vår lilla familj medan vi väntade på våran "föräldrafika" - det var nog nästan det godaste jag ätit i hela mitt liv! Kaffe och mackor efter en 12-timmars förlossning är svårt att slå!


Vid 3-tiden på natten blev vi visade till BB- avdelningen och vårt rum. Det var så skönt att Jens kunde få bo kvar!! Nu kunde vi bara ägna oss åt det finaste i världen - vår underbara dotter Linnéa!


  




     <---- Hos moster Elin
 <---- Hos morbror Erik 
  <---- Hos morfar!   
 

                 

Fullt upp..

Vi håller på att landa så smått här hemma, och ska jag vara ärlig har varken tanken eller lusten att uppdatera bloggen funnits där. Vi har haft annat att tänka på ;)

Jag ska snart uppdatera mera, tänkte bara lägga upp lite bilder just nu, så ni får se vår fina lilla tjej!!

             

  

Nu är hon här!

Tack för alla grattis och lyckönskningar!!

Nu är vi en riktig liten familj, nu är vår älskade lilla flicka här!

Bilder och förlossningsberättelse kommer, men är lite för trött nu.

Men vi mår bra allihopa och nu ska vi bara mysa med varandra!!

Tack igen!!


Jag har värkar!!

18:40. Tänk att man kan bli så glad för att man får så ont! ;) Det har satt igång med värkar så smått nu i eftermiddag, ondare än tidigare, jag får svårt att prata och röra mig när de kommer. Vi har roat oss med att klocka dem, mest för skojs skull och just nu ligger de mellan 9-12 minuter emellan varje. Så nu hoppas vi att de ska sätta igång ordentligt!!

Ooooo *hoppas, hoppas, hoppas*

Håll alla tummar nu!!


19:07. Sitter här och har precis pratat med förlossningen p.g.a. att jag var osäker på om vattnet börjat gå eller inte (ska inte gå in på färger, konsistenser och sånt). Men barnmorskan sa, efter att jag förklarat, att det skulle kunna vara vattnet som börjat komma. Ibland kommer inte allt på en gång. Så jag ska avvakta och ringa in igen om det verkar fortsätta "läcka". I så fall ska vi komma in på kontroll.

Ojojoj, nu kanske det händer grejer!!


6 dagars övertid...

Nu vräker jag snart bebis från hennes lilla enrummare! ;) Längtar så mycket!

Inatt låg jag vaken ganska länge för mina fötter kliade, hade en del förvärkar också och bara låg och hoppades på att jag snart skulle behöva väcka Jens och åka in!! Försökte tänka igång förlossningen, tänkte "nu går vattnet, nu går vattnet, nu går vattnet...." men det fungerade inte! Och jag testade många olika meningar att tänka ("jag skiter i hur ont det gör, kom igen nu..", "´Kom nu bebis, kom nu bebis, kom nu bebis...", "Jag kan föda jag är inte rädd, jag kan föda jag är inte rädd...") men det går nog inte att sätta igång alltihop med hjälp av ren vilja! Tyvärr...


Imorgon har vi tid hos barnmorskan igen, och antagligen blir det att vi får gå dit också. Väga, mäta och lyssna blir det väl i alla fall... vi har en tid till inbokad, den 14:e, men då måste vi väl ha fått vår bebis?!! Antagligen blir det så att Jens hinner påbörja sin semester (börjar den 14:e) och att han får ta de 10 pappadagarna efter semestern, och det går ju lika bra det!


Läste nu att det är väldigt många som får barn i sommar, och ju fler födslar desto fullare blir det ju på BB... och är det fullt på BB får inte pappan stanna kvar (då behövs ju rummen till de nyblivna mammorna... och man får dela rum).  Jag hoppas verkligen att jens får stanna kvar! Dels för Jens skull: Detta är ju lika stort för honom som för mig, han vill också vara med bebis, hans dotter! Dels av egoistiska skäl: Allt är helt nytt och då vill jag ha Jens där, och jag vill dela allting med honom!! Det vore en trygghet för mig att ha honom där.
Jaja, det får vi se, går det så går det och annars får man väl bita i det sura äpplet och låta Jens åka hem några timmar!


Falskt alarm?!

Vill börja med att tacka för alla kommentarer, jätteroligt att ni läser och skriver till mig! Tack för alla lyckönskningar! :)


Det har inte hänt så mycket mer sen igår, lite värkar som kommer och går, men de är snabba och oregelbundna.. men skönt att märka att det händer nåt iaf och att hon faktiskt förbereder sig på att komma till oss!
Blir inget långt inlägg, tänkte bara att jag måste berätta att det inte kommit nån bebis ännu så ni slipper undra! ;)



Tack igen allihopa, kramar!!

Är det på G?



Har små känningar och har haft ett par timmar nu! Onda förvärkar känns det som, och de kom ganska ofta förut. Nu har de stannat av lite, men kanske kanske kommer de igång igen!! *hoppas*

Ooo, börjar bli nervös nu.. när de onda förvärkarna kom förut tänkte jag "Nu kanske det är på gång!" å ena sidan med känslan av vånda, nervositet och förlossningsrädsla. Men å andra sidan med glädje, lättnad och längtan att kanske snart få träffa vår lilla bebis!! (Mest det sistnämnda såklart!)

Jaja, nu håller vi alla våra tummar för att det händer nåt mer snart!!

*~ Det kanske blir personnumret Jens tyckte, 080706?! ~*


Var är min bebis?!

Jag vet alltför väl var hon är, men när kommer hon ut då?? Vad tror ni? Har ni några bud? ;)

Sitter ute på altanen nu (tar bara en blogg-paus) och pysslar ihop en mobil som ska hänga över skötbordet. Är det tänkt iaf, men sen får vi se hur den ser ut, kanske blir alldeles hemsk och då ska inte lilla bebis behöva se den varenda blöjbyte! Men jag provar iaf så får vi se! Kul att ha nåt att sysselsätta sig med, orkar inte så mycket just nu. Det är sååå varmt (jag klagar inte, jag konstaterar!) och mina fötter ser ut som elefantfötter... får ta ett kallfotbad sen.



Har haft många sammandragningar idag, en del onda.. men jag tror inte att det betyder att det är på G. Bäst att inte hoppas kanske. Det bästa är nog att förbereda sig på att ha magen ett tag till.



Today is the day!

Dagen D, BF dagen... men ingen bebis här inte! Hon trivs bestämt för bra i min mage för att vilja komma ut, och vi hade nog inte räknat med att hon skulle komma idag heller. Men det hade varit mysigt om hon gjort det så vi får träffa henne!

Har provat en del metoder för att sätta igång det, men inga fungerar, hon kommer helt enkelt när hon vill. Idag var vi hos barmorskan på kontroll och hon sa att vi förmodligen kommer ses på kontrollen nästa vecka också - men det hoppas vi inte! Allting såg bra ut hos bm, blodtryck var bra, SF-måttet samma som förra veckan och hjärtslagen låg på 140 slag/min igen.



~* Nu längtar vi ordentligt massa efter dig lilla gumman!! *~


RSS 2.0