23+2 idag och 11 dagar kvar tills vi får veta!!

Så nu är vi redan i vecka 23+2! Det har inte hänt så mycket, jag växer en del och babyn sparkar massa, men annars är allt som vanligt. Och det är väl skönt det! Skulle lagt upp nya magbilder idag, men kameran är borta.. får finkamma huset sen!

image11

Detta händer med Bönan i vecka 24:
Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.

Detta händer med mamman:
Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Det är inte ovanligt med halsbränna och ryggont.

På grund av att blodmängden i kroppen ökar och att kroppstemperaturen stiger något får många kvinnor en rosig hy under graviditeten. Huden sväller och tar upp mer fukt, den kan också bli fet och finnig. Den ökande blodmängden innebär också att du svettas mer. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.


image11

Allting är så spännande, och att läsa om hur Bönan utvecklas! Tänk att den faktiskt är i min mage! Ibland känns det lite alien-aktigt när den rör sig, man ser hela magen ändrar form och rör på sig, haha, skumt, men jättemysigt! Man sitter där och bara fånler! :) Ååå jag längtar så efter dig vår lilla Böna, men tiden går fort, så du är snart här hos oss! Jag ska snart sätta igång och läsa de förlossningsböcker jag har köpt. De kan nog lugna mig lite när man vet mer om hur allting fungerar, vad det finns för smärtlindringar o.s.v.

image11

Ha en jättebra dag allihopa!!

Kommentarer
Postat av: Emma

Ja, leta upp kameran!
Fram med mer "nakenbilder" :D

2008-03-09 @ 20:33:56
URL: http://emmalundstedt84.blogg.se
Postat av: Sarah

Har du städat bort kameran? Farligt att storstäda när man är gravid-virrig. Då kan vad som helst försvinna :)
Tycker inte du ska oroa dig så mycket för förlossningen! Klarar du lätt som en plätt! Och det är det häftigaste du någonsin kommer vara med om :D

2008-03-09 @ 22:22:08
Postat av: Kickie

Du måste leta massa noga vännen, vill se magen!!*fniss* Vad bra med massa böcker, hoppas du får nytta av dom!!
Tänker på er och hoppas ni är rädd om er.
Massa kramar och tankar ifrån oss.
Kickie och Grabbarna Bus*

2008-03-10 @ 09:54:44
URL: http://tysoncrockett.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0