24+4 och 2 dagar kvar!!

Hinner bara med en snabbis blogg nu.. men ska berätta vad som händer med bebis och mamma i v.25 och att om 2 dagar får vi reda på om det är en flicka eller pojke!! :)

image11

Detta händer med Bönan i vecka 25:

I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.

Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre. Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror.
De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Detta händer med mamman:

I denna vecka är SF mellan 23 och 26 cm - som en fotboll! Det skiljer en hel del kvinnor emellan och en mätning säger väldigt lite. Det är ökningen av upprepade mätningar som ger en god uppfattning av barnets tillväxt.

Du har gått 171 fulla dagar av 281 (61%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 3 fulla dagar(v24+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 2 jul 2008
Du har 110 dagar kvar till förlossning.

image31

Ha en bra dag allihpa!

Kommentarer
Postat av: Jonna

Godmorgon!

2008-03-17 @ 09:59:39
URL: http://JONNAat.blogg.se
Postat av: Emma

Snart slipper vi vänta ;-)

2008-03-17 @ 12:04:08
URL: http://emmalundstedt84.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0