25+3

Nu är vi alltså inne i vecka 26 (25+3) och vi växer stadigt båda två! ;) Det är härligt att vara gravid, när man känner den lilla tumla runt i magen och man går och klappar och pratar med magen. Det är overkligt att det faktiskt är en liten bebis där inne, men helt fantastiskt. Det är så häftigt allt det här, att veta hur hon utvecklas och att det mer och mer blir en lite människa. En liten människa som jag och Jens har skapat, och som vi alltid kommer att älska och ta hand om.

image11

Detta händer med Bönan (Linnéa) i vecka 26:
Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibell. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata. Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner.

I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut.? I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor.


Detta händer med mamman:

Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln. Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.

Du kan få graviditetsstrimmor. Dessa strimmor uppstår på grund av att huden sträcks ut för fort. Tre av fem kvinnor drabbas av detta. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.

image11

Nya saker inhandlade och pysslade! Här är lite bilder på 2 koftor och ett par skor jag köpte på stan i torsdags - jag kunde inte låta bli!!

              

Vi köpte ett par ramar för ett tag sen på IKEA som vi har målat vita och satt in UL bilderna i också, dessa korten blev jättemörka, men man kanske ser lite iaf:

    

Och här är ett foto på UL bilden från köns-ul den 19 mars!

image47


image11

Kommentarer
Postat av: Emma

Så fin hon är :-)
Jättefint ni gjort med ramarna på ul-korten!
JÄTTEFINT!

2008-03-23 @ 20:15:34
URL: http://emmalundstedt84.blogg.se
Postat av: Sarah

Vad fint du gjort med ramarna!

2008-03-23 @ 21:25:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0