Mössa o halsduk, Minifom och potträning!

Jag lovade ju i senaste inlägget att jag skulle lägga upp bild på Linnéa i mössan och halsduken som morbror Erik virkat till henne, så här kommer den!



Och så måste man självklart smaka på de nya grejerna också:



Nu är Linnéa riktigt stark i både nacken och kroppen. Huvudet kan hon hålla uppe helt nu, det är bara när hon är trött vi måste vara lite beredda bakom nacken. När hon är vaken och sitter hos någon nu går det inte an att ligga ner, hon vill bara sitta! Hela tiden, lägger man henne ner gnäller hon. Tidigare har hon bara kunnat lyfta huvudet då, men nu häver hon upp nästan hela överkroppen. Så man får snarare ha koll framåt nu än bakåt, för ibland är hon nära att tippa framåt! Så barnen blir starka i nacken trots att de inte ligger på mage och övar! Susanne berättade att Oliver vänt sig från rygg till mage nu i fredags, duktiga killen! Det har inte Linnéa gjort ännu, hon ligger på rygg och lägger sig ibland på sidan, men hon verkar helt ointresserad av att vända sig helt till mage. Kanske för att hon avskyr att ligga på mage? Det spelar ju ingen roll om hon inte vänder sig heller, det är ju inte så att vi tävlar med Oliver och Susanne, haha!! :) Eller hur sannis?

Igår var första dagen utan Minifom också. Flaskan vi hade var slut så jag tänkte att vi testar utan ett tag och ser hur det går, det är ju onödigt att hålla på med det om det inte behövs. Och hittills *peppar peppar* har dete gått riktigt bra. Inget magont och inget gnäll från vår lilla tjej! Så nu behövs det kanske inte längre. Vi får hoppas att det fortsätter gå såhär bra!


Igår läste jag en artikel i GP om några som börjar potträna sina barn när de är 3 månader! Herregud, varför gör de det? Och hur går det till? Varför kan inte babysar bara få vara babysar? Varför sån panik? Jag tror inte att så små barn förstår vad de gör ändå, jag tror inte att de snabbare blir blöjfria bara för att man börjar såpass tidigt. De kan ju inte kontrollera sin kropp så än att de vet när de ska gå på pottan. Föräldrarna i artikeln hade tydligen lagt babyn på en handduk och iakttog när den kissade och bajsade för att sedan kunna tyda babyns signaler, och så gick de med babyn på pottan en gång i timmen. Jag säger då det... galningar! Barnen kan ju inte ens sitta upp vid 3 månader, inte ens alla kan hålla upp huvudet själva ordentligt heller... jag förstår inte riktigt denna hysteri.

Jaja, nu ska Pyttet äta, utan minifom! ;)

Kommentarer
Postat av: Jessika!!

Helt underbar mössa!!! Så söt! Duktig bror du har!! =)



Potträning vid så tidig ålder e rätt tokigt, vi ska nog börja snart men ja vet inte hur! haha!!

2008-10-15 @ 21:51:15
URL: http://www.metrobloggen.se/jezzzzzika
Postat av: jossan

va söt hon är i mössan o halsduken... hon e ju för go den lilla tjejen =)



får hoppas att ni inte behöver ta minifom mera..



kramar

2008-10-16 @ 09:06:28
Postat av: Sarah

Vad fin hon är i sin nya mössa och halsduk :)

Gott att det verkar gå bra utan Minifom, hoppas det håller i sig!

Linnéa vänder sig nog när hon känner för det, ingen brådska ju :)

2008-10-16 @ 19:36:48
Postat av: Elin

"Våran lillebror han är duktig han, ingen virkar så bra som han" :)



Tänk va duktig lillperke är, nu vet vi vad vi kan börja beställa.. :)

2008-10-17 @ 19:18:54
Postat av: Therese

Söta tjejen!! Duktig han e Erik!



Å vad duktig Oliver är! Dom e så söta era små bebisar, puss på er!

2008-10-20 @ 12:11:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0