BIG NEWS!!

Äntligen får jag berätta!!! Har längtat så, och är så glad för detta!

Min syster och hennes sambo väntar barn!! GRATTIS älskade syster och Andreas!!


Babyn är beräknad 11 april, och det är såååå roligt. Jag tror att det kommer bli en liten flicka, men det återstår att se om jag har rätt! Längtar gör vi iallafall allihopa! Det är så kul att Linnéa ska få en lillkusin :) Mysigt!!

Här kan ni läsa mer om babyväntandet! http://narvitvablirtre.blogspot.com det är lillkusinens blogg! :)



Stort grattis och en massa kramar till er och Tjarles-Länart (babyns arbetsnamn!)

Ninen och tjejfika!

I helgen som gått har vi inte gjort så mycket. I fredags var mormor barnvakt åt Linnéa en stund på dagen. Jag hade några ärenden på stan och sen kunde jag vara ute och greja lite i trädgården. De var inne och myste (mös?! Vad heter det egentligen?) en massa tillsammans! Och såklart är "Ninen" med också, den måste alltid vara med nu, det är hennes gosenin. Hon brukar suga på nosen och öronen :)

   

På eftermiddagen när mormor åkt hem gjorde jag och Linnéa lite nytta här hemma, fixade och bytte lakan. Jag älskar när man har bytt lakan, så mjukt och luktar så gott! Vi bäddade ner oss och gosade en massa och kom fram till att Jens kan få sova i Linnéas säng ;) Linnéa tyckte om att ligga på pappas plats!! Liten tjej i jääättestor säng!

       

På kvällen var mormor här och åt pizza och kollade film. Hon hade blivit utslängd hemifrån för min lillebror skulle ha förfest där hemma. Så det blev en lugn kväll, och tidig, vi gick och la oss nästan med en gång när mormor hade åkt hem. Men först myste jag och Linnéa i soffan och då kom paparazziJens fram igen, han kommer när man minst anar det ;)

   

På lördagen åkte vi iväg och slänge en massa skräp, ett helt gäng kartonger och tidningar. Hela bilen var proppad med återvinningsgrejer, skönt att bli av med det! Efter det åkte vi till Jordnära för att kolla marksten, vi ska göra om vår yttertrappa för den är helt förstörd sedan jag saltade den förra vintern. Jag visste inte att det skulle få stenen att vittra sönder... men det gjorde den! Så nu ska vi laga den... vi försökte hitta någon som var snygg och som inte blir alltför hal på vintern. Och vi hittade två stycken som vi ska välja mellan, ska kolla med Jens pappa också vilken han tror blir bäst. Efter det besöket åkte vi till mina päron, åt lite, fikade lite och träffade moster pelin också, kul!! Sen var det dags att åka till Jens föräldrar där jag hade bokat in en matlagningskväll med Jens syster! Alltid lika kul att laga mat ihop. Denna gången blev det krämig svamprisotto med helgrillad fläskfilé. Massa gott!!

Igår var Jens ute på kusten med sin pappa och lade ut hummertinorna. Vi hoppas på fin fångst eftersom vi gärna skulle vilja äta hummer på vår 6-årsdag som är på lördag! Medan han var ute och slet för brödfödan fikade jag och Linnéa med Susanne, Oliver, Therese, Jossan och Måkkan. Det var jätteroligt att träffa alla igen! Vi kom fram till att det var flera år sedan vi alla var samlade, skäms på oss!! Så det var alltså 2 bebisar här och 2 bebisar som fortfarande låg i magen. Så fina de var Therese och Måkkan med sina magar! Samtalet under fikaträffen bestod enbart av barn, förlossningar och barn igen. :) Det är så det blir nu! Tidigare handlade samtalen om fest, vin, pojkvänner/ragg och sånt.. det ändras en del när alla får babysar! Mysigt tycker jag!
Susanne berättade att hon, Daniel och Oliver eventuellt ska flytta hemåt igen, det tyckte vi alla var jätteroligt! Så trist att de bor så långt borta nu, så vi håller alla tummar för att Daniel kan hitta ett bra jobb närmare Alingsås!!
Och förresten, alla berättade att de läste bloggen, och då undrar jag: Vart är era kommentarer då?? Så sätt igång nu och kommentera! ;) 

 <---- Såhär fin var Linnéa i klänning hon fått av Jossan!

Idag började jag och Linnéa dagen med en promenad, sedan sov hon i vagnen och jag rensade lite mellan plattorna. Plötsligt kom det en störtskur så jag rusar in med Linnéa i vårt förråd där vi fick sitta en bra stund innan det regnade såpass lite att vi kunde smita in i huset! Jäkla regn.. usch! Nu har vi grejat inne lite och Linnéa sover. Jag känner mig ambitiös idag och ska laga köttbullar, japp egna köttbullar! From scratch! =)

Ååå förresten, titta vilket fint smycke Linnéa fick av gammelmoster Annicka i lördags! Tack så mycket Annicka, det är verkligen jättefint! En lyckoklöver!

   

Utmaning...

Utmaning!
Kan ju inte motstå...
...en utmaning jag fick av syster Elin!
 
Bara svara med ETT ord!

1. Var är din mobiltelefon? Vardagsrumsbordet

2. Var är du? Hemma

3. Ditt hår? Slitet

4. Din mamma? Konstnär

5. Din pappa? Maratonspringare

6. Din favoritsak? Nagelfilen

7. Vad drömde du i natt? Ingenting

8. Ditt mål? Mellanmål ;)

9. I vilket rum är du nu? Vardagsrummet

10. Din hobby? Trädgården

11. Vad är du mest rädd för? Clowner

12. Hur vill du att ditt liv ser ut om sex år? Lyckligt

13. Var var du igår kväll? Hemsjö

14. Vad är du inte? Vältränad

15. Vad står överst på önskelistan? Lottovinst

16. Var är du uppväxt? Alingsås

17. Vad gjorde du senast? Blöjbyte

18. Vad har du på dig? Kläder

19. Din TV? Samsung

20. Ditt husdjur? Katter

21. Din dator? Antec

22. Ditt humör? Bergochdalbana

23. Saknar du någon? Ja

24. Din bil? Volvo945

25. Vad har du inte på dig? Sydväst

26. Favoritdjur? Hund

27. Hur var din sommar? Underbar!

28. Älskar du någon? Jaaaa!

29. Favoritfärg? Lila

30. När skrattade du senast? Nyss

31. När grät du senast? Igår

Såå.. det var det.. nu skickar jag utmaningen vidare till Jessika och Emma.

Annars har vi det bra, nu väntar vi besök från Therese, Susanne & Oliver, Monica och Jossan! Ska bli kul!


Ny säng!

Linnéa har vuxit ur sin vagga! Hon har blivit så stor.. när hon sträckte ut sig nådde hon över kanten på vaggan så vi åkte till ikea i måndags och inhandlade hennes nya säng!

Här är sängen:

   

Här är sängen med Linnéa i:

       

Nu ska vi gå en promenad med mormor och hennes vovvar. Hoppas jag kan uppdatera mer ikväll!

Kram!


Hundpassning och bebis!

Nu i helgen har vi varit hundvakter åt en riktig goding, en labrador vid namn Tyson! Han kom till oss i torsdags eftermiddag och åkte hem igår. Det var mysigt att ha en hund här hemma i några dagar! Vi kom fram till att det absolut blir en hund till i framtiden, antingen en brun labbe eller en rottis igen. Men vi kom också fram till att det får vänta några år. Det var lite svårt med både baby och vovve. Men det är säkert bara för att vi är ovana att ha båda samtidigt... hade vi haft kvar Levis nu hade det säkert varit lättare, då hade man liksom kommit in i det från början.
Vi var ute på många härliga promenader jag och Tyson. En dag var vi med mamma och hennes vovvar i skogen vid hjortgården, och en dag var Jens o Linnéa med ute och då badade Tyson i sjön, och igår var vi ute i skogen här med min syster och hennes Andreas. Härom morgonen när jag och Tyson gick morgonpromenaden hann vi knappt mer än ut i skogen innan vi träffade på 4 älgar!! Jag som är så rädd för dem, iaf när jag är ute ensam! Och då räckte det självklart inte med att träffa en, utan FYRA! Dessutom var två av dem kalvar, och då har man ju hört att de kan vara lite folkilskna och aggressiva! Så jag och Tyson vände snabbt och gick en promenad längs vägen här istället.. :)

          

Jag måste berätta en otäck sak också för alla er som brukar åka till Ullared och ha barnen med er. Detta stod på min systers blogg:

Min kusins kollega var på Ullared med sina två barn, en liten pojke som gick omkring med mamman och en ännu mindre flicka som satt i kundvagnen. Den lille pojken kröp under en klädställning och mamman hukade sig och fortsatte efter honom, så att han inte skulle komma bort och när hon vänder sig om så är lillflickan borta från kundvagnen! Fatta vilken panik! Hon slår larm, och personalen på Gekås stänger alla dörrar och börjar söka igenom varuhuset! Efter ett tag så hittar de ett par på toaletten som håller på att klippa av flickan håret, och sätta på henne pojkkläder!

Så fruktansvärt! Jag kan bara tänka mig mammans panik... sån tur att personalen agerade så snabbt och att de kunde hitta flickan. Hur kan man ens komma på tanken att ta någons barn?! Usch!! Jag blir förtvivlad av bara tanken på att nåt sånt skulle hända!

Linnéa mår jättebra. Hon växer som ett litet ogräs =) Nu är hon vaken mycket mer på dagarna, och på nätterna sover hon fortfarande jättebra! Jag brukar få mata en gång per natt ungefär. Hon suger allt oftare på tummen nu också, när hon lyckas hitta den. Häromdagen testade jag nya kameran lite mer med henne som motiv (såklart!). Hon fick ligga i bara blöjan på sin fäll.. här är några av bilderna jag tog:







Förresten kom jag på Jens häromdagen. Han skulle passa Linnéa medan jag var ute och planterade lite... såhär såg de ut när jag kom in:

    

BUSTED! Hehe, han satt och spelade wow med Linnéa i knät. Ibland hjälpte hon till, sprattlade med benen så gubben hoppade och sprang i cirklar. Nu nästa vecka ska Jens börja ta pappaledigt. Han ska vara ledig tisdagar och torsdagar i ett antal veckor. Och när han är hemma ska han fiska hummer också, mmmm... hoppas de lyckas fånga många för de är sååå goda! Och vi behöver ju hummer när vi firar 6 årsdag den 4 oktober!
Så de drar iväg tidigt på morgonen så han ändå har dagarna hemma med mig och Linnéa. Det ska bli mysigt att ha honom hemma mer!

Här är lite fler bilder på vår sötnos! Hon fick en jättefin tröja av moster pelin igår också, var ju tvungen att ta en biil när hon har den på sig!

   

       

Idag har vi haft kaffebesök. Therese var här med vilda babyn i magen! :) Det är så roligt att de ska ha en liten!

Nu sover pyttet så jag ska passa på att plocka ur diskmaskinen och börja med maten.

Förresten, fetaostbiffar är bara att göra som vanliga biffar. Köttfärs, riven gul lök, vitlök, salt, peppar och hackad fetaost. (man kan ha ägg eller ströbröd och sånt för att få dem att hålla ihop bättre också!) Blanda ihop allt, forma till biffar och stek! Jätteenkelt och jättegott! :)

Kram så länge!

Gammelmoster och kantareller!

Idag var jag och Linnéa ute i skogen med Jens moster, alltså Linnéas gammelmoster. Vi plockade mängder med kantareller och trattkantareller. Maja hänge med på turen också, hon var med bland alla snår och jamade som en tok när jag och Annicka gick åt olika håll. Jag tror att Maja tror att hon är en hund, knaskatten!

Här är Linnéa och gammelmoster Annicka!



Vi fick ihop en hel påse svamp:

   


Och såhär blev det när Jens hade rensat och började steka dem!

   

Nu har vi ätit middag, fetaostbiffar, smaskens!! Linnéa har provat att ligga på sitt nya fårskinn och gymmat lite! Testade att lägga henne på mage lite, men jädrar vad arg hon blev, skrek och viftade med benen!

           




Måndag igen...

Igår var vi och träffade mormor & morfar som varit bortresta en vecka! Linnéa var lika glad att se dem igen som de var att se henne! Och de hade två presenter till lillsnuttan, ett jättefint fårskinn och ett par tofflor. Tack, de var jättefina!!

       



Idag ska vi till lasarettet och hälsa på min farmor. Hon fick åka in förra helgen för hon hade ramlat. De röntgade henne, och passade då även på att röntga huvudet och det verkar som att hon har haft en liten stroke. Min mamma ska följa med oss till lasarettet, jag tycker det är så jobbigt. Jag och farmor har alltid haft en speciell kontakt, jag har alltid tyckt så mycket om att vara med henne, och nu är det så svårt att se henne så gammal och liten. Men det känns skönt att hälsa på henne idag!!

Imorgon blir det ut i svampskogen med Jens moster Annicka! det ska bli roligt, då får Linnéa åka BabyBjörn!

Kram!

*knäpp, knäpp , knäpp*

Ja ungefär så låter det här hemma nu, nya kameran knäpper kort nästan hela tiden. :) Det är så roligt. Datorn blir nog full snart av alla bilder man laddar in!

Annars händer det inte så mycket här. I fredags började jag och Linnéa dagen med en promenad. Det var ganska kallt ute så hon fick ha på sig sin nya jacka! Vi hittade en del kantareller längs vägen också, perfekt!


Sen kom Therese och fikade med oss, mysigt! Hon har allt mage nu, och hon är så fin! Blir nästan lite avundsjuk, inte för att jag vill ha barn nu igen men för att jag tyckte det var så mysigt med magen! :)

   

På fredagskvällen hade vi lite myskväll. Jag och Jens åt god middag, Linnéa satt i babysittern ända tills hon blev gnällig och ville komma upp. När Jens började ta kort blev hon väldigt förvånad!

       

Det blev en ganska tidigt kväll i fredags, vi hyrde National Treasure 2 och sen ramlade vi i säng.. gud vad trött man bli när man har barn! Man behöver inte göra mycket egentligen ännu, men man har ju koll på henne jämt och det blir att man grejar mycket mer känner jag. När hon sover passar jag på att göra en massa, och när hon är vaken leker man med henne eller gosar! Jag klagar absolut inte, mer konstaterar bara! Jag tycker att det är jättemysigt att vara med Linnéa!!

I lördags tog vi sovmorgon, Linnéa tog min plats i sängen så jag fick minsann gå upp och fixa frukost.


Sen fixade vi en hel del saker under dagen. Var på apoteket, köpte present till Jens syster, klippte gräset, målade läkt på huset och jag rensade rabatter. Då var paparazzi-Jens framme och tog kort på mig, nice?!


Skönt att få en del gjort här hemma! På kvällen blev det kalas i Hemsjö, Jens pappa och syster hade kalaset ihop. Vi fick massa god mat (som vanligt!) och tårta. Smaskens!

   

Idag har vi också grejat en del hemma, eller ja, jag har rensat och Jens har myst med Linnéa! Lite pappa-dotter tid!! Snart ska vi hem till mina föräldrar och fika. de har varit i Värmland en vecka och har Linnéa abstinens nu ;) Ska bli roligt att träffa dem!

Här är lite utplock av bilder på vår fina tjej!!

       


Hittade tummen idag!

Idag hittade Linnéa sin tumme, som hon har letat!! Hon fick in hela tummen i munnen och började suga ordentligt med en gång, så hon blev ett tumbarn! :) Hon såg riktigt nöjd ut!

Nu har jag fått in lite bilder på datorn från nya kameran  Så här är några smakprov (tänk på att jag inte lärt mig helt hur den fungerar ännu!)

Linnéa hos farfar och farmor!
     

Linnéa på skötbordet!
      



Blandade bilder på Lillsnuttan:
       



"Nu får du ge dig mamma!!" ;)


Nu vaknar lillan så jag måste gå.. ha det så bra!!


Woohooo!

Jag har fått en systemkamera! Tänk vilka fina bilder jag kan ta nu! :) Fick den igår av Jens och hans föräldrar, de är så goa! Tack!!

Håller på att lära mig hur den fungerar nu så när jag förstår hur jag gör lägger jag upp nya bilder här!

Idag har jag och Linnéa haft besök av Kickie och hennes labbe Tyson. Jättemysigt hade vi det! Vi började med en skogspromenad, så linnéa fick prova på lite offroad körning med vagnen, hon sov så gott så! Efter promenaden blev det fika här med äppelpaj, smaskens. Tyson nosade in sig, det är bra att han får se hur vi bor för nästa helg ska vi passa honom. Det ska bli så roligt! Vi saknar att ha hund, så vi ska ha det riktigt mysigt med honom!!

Ha det så bra, förhoppningsvis kommer det lite bilder imorn!


Glömde ju...

berätta att vi var på läkarkontroll på BVC i torsdags! Allting såg jättebra ut med Linnéa, och hon var på ett glatt humör hela tiden när läkaren undersökte henne, t.om. när han stoppade den där pinnen i munnen på henne. Han kollade bl.a. hennes reflexer. Då höll han henne en bit ovanför skötbordet med överkroppen och släppte henne lite för att se att hon reagerar när hon faller, och det gjorde hon allt! Sen böjde han benen på olika sätt för att kolla leder och sånt, lyssnade på hjärta och lungor och tittade i ögonen.
De vägde och mätte henne också, så nu väger hon 5590 gram och är 60,5 cm lång och huvudomfånget var 39 cm.

Så nu vet ni det också!! :)

Jag tänker varje dag...

att NU ska jag minsann börja blogga varje dag så jag inte glömmer att skriva nåt viktigt. Och varje dag glömmer jag/hinner/orkar jag inte blogga, så nu har jag glömt allt viktigt jag skulle skriva!

Det har inte hänt mycket här sen bröllopet. Vi har tagit det ganska lugnt, varit hos mormor&morfar, fikat med therese, varit i stan och lagat en nagel som jag slagit av och ja.... allmänt bara varit. Har tagit igen en del med tvätt och städ också som inte hunnits med mitt i alla bröllopsförberedelser! Så nu är det inte lika många dammråttor i hörnen iaf! Igår hade vi farmor och farfar här på middag också, trevligt! Vi fick hjälp av farfar att sätta upp läkt på vårt hus och att få upp vår "nya" brevlåda (fick den för 2 år sen!), så tack tack!
Linnéa är allt en glad bebis, vilken tur vi har haft! För hon brås då inte på mig och Jens efter vad vi hört av våra föräldrar! ;) Men vår lilla tjej är glad nästan jämt, enda gångerna hon skriker är när hon är hungrig och när hon har lite magknip - vilket har minskat ordentligt sen vi började med Minifom. Jag har hela tiden trott att det heter Miniform, men icke, det heter miniFOM! Jaja, hjälper gör det iaf!
Så fort man visar sig för Linnéa och pratar med henne ler hon så glatt, det värmer mitt hjärta! Villkorslös kärlek. Jag vill bara ge henne allt, och skydda henne från allt ont, tänk vad jag älskar henne! Hon är hela vår värld nu!

Här är vår underbara unge:

  På promenad.      I bilstolen!

        Sover gott i babysittern!

 <--- Jag och älsklingen myser!

 <---- Morfar och Linnéa myser och snackar lite!

     <--- Såhär sitter Linnéa när det är dags att städa! :)

Bröllopshelg!

I lördags var det dags för bröllop! Men förberedelserna började i fredags, först frissan för att toppa håret och göra ljusa slingor (jag är inne i projekt "bli-blond-igen" just nu) och efter det fixade jag till naglarna hos Nagelfin i Alingsås.

Såhär blev nagelresultatet:

   


Under tiden jag gjorde mig fin var Linnéa hos mormor och morfar, det fungerade jättebra! De fick komma ner med henne till stan en gång så fick jag amma i nagelsalongen, men det gick det med! Vi känner hon som gör naglarna så jag fick låna hennes rum bak i lokalen!

Sedan på lördagen då var det dags för bröllop. Dagen började hgos frissan för håruppsättning kl 10.00. Det var bruden, jag och de 3 andra tärnorna. Det var jätteroligt! Såhär blev resultatet:


Alla var så finklädda, men Linnéa var såklart finast av alla!! Såhär fin var hon:
   


Och såhär fin var jag i min tärnklänning och tärnhandbukett! ;)

          


Vigseln i kyrkan var jättefin, en av tärnorna sjöng två sånger. Hon är så duktig, det var så man fick gåshud när hon sjöng. Hon sjöng The Prayer (original med Celine dion) och då började helt plötsligt killen som var fotograf att sjunga med henne. Riktigt häftigt var det, och alla blev så förvånade för det var bara vi som stod där framme som visste om det!  Sen sjöng hon Hallelujah (original med Leonard Cohen) jag älskar den låten! Det var riktigt vågat av henne att sjunga den tycker jag för det är en svår låt, men hon fixade det galant! Det kom allt en och annan tår när Rode sjöng!

video    video


Annie och Jakob var så fina, de är verkligen rätt för varandra! Jag har bara ett par kort på när de dansar bröllopsvalsen, de blev inte så bra, men jag lägger upp dem här ändå! Hoppas jag kan få tag på ett par fina kort där man ser dem tydligare sen!

       

Bröllopsfesten var jätterolig, många roliga tal och en massa sanningar om Annie och Jakob, hehe! Kände man dem inte innan så gör man det nu ;)

Min syster och hennes sambo passade Linnéa (TACK). De var inne i ett rum som fanns i festlokalen och spelade kort, gick en promenad med vagnen och sådär. Så jag ammade emellanåt, och det fungerade jättebra! Linnéa var nöjd och glad! Efter middagen åkte de hem så då tog vi över. Linnéa hade ju både farmor & farfar och mormor & morfar på festen så det fanns allt folk som hjälpte oss med henne! Alla beundrade Linnéa och ville titta, hälsa och prata lite med henne också. Hon charmade alla! :)
Jag och Linnéa åkte hem ganska tidigt från festen, men Jens partajade vidare!

Igår var vi hos Jens föräldrar på paketöppningsbrunch, det var vi och ett gäng till, trevligt! De flesta såg ganska trötta ut, förståeligt med tanke på kvällen innan! Vi fick jättegod mat och tårta! Annie och Jakob verkade nöjda med presenterna, en hel del presentkort på Resia (de önskade sig till bröllopsresa) och ett antal vin- och whiskeyflaskor vilket verkade uppskattat! :)

Till sist:

GRATTIS ANNIE OCH JAKOB!!



Idag har förresten Linnéa äntligen fått en pappa! Vi var på socialen och skrev på alla papper, så nu har hon en pappa och vi har delad vårdnad, det var ju för väl ;)


RSS 2.0