Framsteg redan...?!

Igår kväll kände jag att vi verkligen måste ta tag i detta med Linnéas ätande på nätterna, så vi får sova någon gång. Så hon ammade 2 gånger inatt och sen framåt småtimmarna när hon vaknade gjorde vi en flaska välling, vi måste ju testa så hon lär sig att ta flaskan på nätterna också! Och hon drack den utan problem! Och efteråt tjoade hon en liten stund men sen somnade hon om! Så skönt att hon inte vägrar flaskan på natten längre (hoppas det håller i sig bara!).
Nu innan hon lade sig ikväll åt hon en flaska välling, och sen vaknade hon en gång då fick hon snutta lite på mig. Men nu för en stund sedan vaknade hon igen och gnällde (jag mättar nog inte så länge) och då gjorde jag en liten flaska välling och gick in med den till henne. Jag tog inte upp henne ur sängen eller så utan gav henne vällingen när hon låg där, och hon började äta med en gång - mer eller mindre i sömnen, och när hon ätit hälften släppte hon flaskan och somnade om direkt!

Så nu är vi redo med vällingen så fort hon börjar gnälla inatt och hoppas att det fortsätter såhär! Och att hon håller sig mätt längre på vällingen! :) Jag räknar inte med något, men håller alla tummar och tår!

Kram kram!

Vaddå sova?

Nepp, det blir inte mycket sova här just nu. Linnéa är inne i nån period (en lååååång period) där man inte ska sova på nätterna. Vissa nätter har varit bättre än andra, en natt vaknade jag bara 3 gånger, men nu är det kaos! Jag får vara napp åt henne hela nätterna... och hon suger så det gör ont! Hon äter ju snabbt upp det lilla jag har, och sen blir det inte mer, så då ska hon suga ändå. Och jag tror egentligen inte att hon är hungrig, utan att hon bara vill snutta. Men napp vägrar hon och vi har testat att ge nappflaska med välling, men det ratar hon! Bara mamma som gäller - och mamma rasar ihop snart!

Jag hoppas bara att det ska ordna sig snart, och att det är nån fas hon går igenom. För det är väldigt krävande att vara vaken så mycket på nätterna och sen ska man orka med en pigg Pyttet på dagarna också. Och just nu kräver hon väldigt mycket uppmärksamhet! Och jag älskar att vara med Linnéa och leka, busa och så, men jag älskar det ännu mer när jag är någorlunda utvilad.
Jag är ganska dum också för jag skulle ju kunna vila när hon vilar på dagen, men då kan inte jag slappna av. Då gör jag en massa som jag vill ha gjort. Idag satte jag t.ex. upp gardiner i vardagsrummet och småfixade med lite annat. Och det är skönt att få den tiden lite för mig själv, trots att jag kanske borde vila.



Idag har vi haft en mysig dag i alla fall! Vi började dagen med att bada! Himla kul tycker Linnéa! Och nu har hon hittat de köksredskap som hänger på krokar vid diskbänken, och de ska hon absolut ha tag i. Så nu gäller det att hålla i en babyoljehal Pyttet för glatta livet annars slutar det med att vi har spagettislevar, korkskruv och osthyvel i badbaljan också. ;) Efter badet fick hon välling och sen somnade hon ganska direkt - man blir trött av att bada!

Sen åt jag lunch och så och sedan när Pyttet vaknade blev det puré till henne. Hon åt jättebra idag, gapade stort och slukade både spagetti & köttfärssåsen och efterrätten i ett nafs! Hon var klar ganska lagom till att Susanne och oliver kikade in! Då åt Oliver lite, jag gjorde chokladbollar och sen fick Susanne lite lunch innan fikat!
Efter fika gick vi på en välbehövlig promenad, det var riktigt skönt ute idag trots att det inte var så kul väder. När vi kom tillbaka var klockan redan halv fyra så då var de tvungna att åka... så nu beger de sig av hem till Jönköping. Det är så mysigt när ni är här Susanne och Oliver, tråkigt att ni inte bor närmare! Men vi får packa ihop ett gäng och dra till er snart igen! :)

När jag och Pyttet kom in började vi med maten och så, och så fick Linnéa sin gröt. Hon åt upp hela portionen, duktig! Sen kom Jens, vi åt middag och sen åkte han och besiktigade min bil - den fick två 2:or. En 2:a för spindelleden (var tydligen lätt att fixa!) och en för tutan. Den för tutan är väldigt konstig, för tutan fungerar utmärkt. Jens hade tutat hela vägen hem sa han och den hade fungerat varenda gång! Så den gör vi ju ingenting åt!

Nu dricker vi kaffe och smäller i oss de sista chokladbollar - jo det blev några över när jag och Suanne fikade, även om det är svårt att tro! ;)

Kram på er och ha en bra kväll!!

Förresten: idag är det en liten sötnos med i AT! :)

Babyträff!

Igår vad det alltså babyträff hos Therese! Jag, Måkkan, Susanne och Oliver möttes först upp hos Måkkan för att lasta in hennes vagn och plocka upp henne och Filippa. Sen åkte vi iväg, tog vägen om Maxi och köpte fika, sen bar det iväg till VB (västra bodarna). Vi parkerade på stationen för vi tänkte att det kunde vara skönt att ta en promenad dit så barnen kunde sova lite (vilket vi ångrade när det var dags att gå hem... ). Vi mötte Anders (Thereses oäkta hälft ;) ) på vägen när han flydde fältet, haha, lite väl mycket hormonstinna tjejer för hans del hade han visst sagt!

Väl framme vid 12-tiden blev det kramar och beundran av lilla Cornelia! Söta lilla tjejen, hon låg och sov i soffan så vi kunde beundra ordentligt!

     

Men senare vaknade hon allt till lite grann och jag lyckades få en bild med hennes ögon öppna!




Vi började såklart med kaffe och en massa olika kakor, wienerbröd och chokladbollar, och så fortsatte vi hela dagen. Jag vet inte hur många kannor med kaffe Therese gjorde, men vi hällde nog i oss minst en kanna var. Haha, kaffekärringar! Barnen var, som vanligt, helt underbara. Linnéa var på marodör humör och snodde allt från oliver, t.om. hans strumpor! Men han sa faktiskt ifrån några gånger och snodde tillbaka grejerna. Av alla leksaker de hade var ju såklart den roligaste den som den andre hade, och då måste man ju ta den!! De satt och lekte jätteduktigt på golvet. Och lilla Filippa var också med en stund, men hon var trött, så hon sov en del sötnosen!

   <---- Linnéa leker...

  <---- Tjejerna ska dricka kaffe!

Linnéa är såååå nära att börja krypa nu. Nu lyckas hon lägga sig framåt från sittande ibland, det är ett ben som är lurigt att få med sig, men ibland lyckas hon. Och några gånger har hon ställt sig upp på armar och knän och liksom "gungar"... här är bilder:

  


Vid 15-tiden ringde min mamma och undrade om vi ville ha en semlekrans, hon kunde i så fall komma ut med den till oss. Jag tror att hon hade det lite som svepskäl så att hon kunde smita ut till oss och träffa alla bebisar! Haha! Men hon kom sen med semlan och träffade alla barn och mammor, det blev stort kramkalas.. :) Så nu hade vi ännu mer fika *pust* Men vi lyckades allt klämma i oss varsin bit och sen fick Anders resten. Han höll sig undan bra länge men sen när han kom hem var vi minsann fortfarande kvar! Haha, han trodde nog att han var säker, men ack så fel han hade!! ;)

När vi sagt hejdå till Therese, Anders och Cornelia, plockat ihop våra grejer, barn och allt så påbörjade vi vår färd, något motsträvigt, mot stationen. Men det var faktiskt skönt att röra på sig efter en hel eftermiddags fikande! Och det gick ganska snabbt att gå.

Så vi skjutsade hem Måkkan o Filippa, sa hejdå. Jag och Linnéa åkte hem, och då bestämde jag mig för att städa badrummet, vilket råkade bli hela huset. Skönt att få det gjort! Man får passa på när man får städryck, det är inte alls lika kul att städa när man måste!

Idag har jag och Linnéa haft besök av mormor och vovvarna. Vi gick en långpromenad så Linnéa fick sova ute, det var så härligt väder. Blå himmel och strålande sol, fick riktig vårkänsla! Hoppas snön försvinner nu!! Efter promenixen tog vi en kaffe och macka innan mormor fick åka. Sen fixade jag och Linnéa lite här hemma, hon fick mat och så. Sen åkte vi och plockade upp mormor och tog med henne till Maxi för att handla.
Vi följde med mormor hem och hon satte igång att laga mat, vi var ditbjudna på middag idag! Mysigt, och gott!

Så nu är vi hemma. Linnéa sover - kors i taket - redan, och vi gör ingenting... tänk vad skönt det kan vara att inte göra någonting egentligen. :)

Imorgon kommer Susanne och Oliver på besök, vi ska nog ta en promenix, ska bli kul!!

Kram på er allihopa!


Nysytt!

Nu har jag kämpat på med två kjolar till Pyttet! En sydde jag igår, och en fick jag sytt ikväll:

  <---- Kjolar till Pyttet!!

  <---- Randig kjol med vit mudd.

   <---- Ballongkjol i brunt tyg med elefanter på och vit bred mudd.

Ville bara visa lite vad som blir gjort här. :)

Stan och sten!

Igår hade vi myskväll hemma, vi tände en brasa och åt tacos! Linnéa vägrade somna i vanlig ordning så jag och hon satte oss att mysa i värmen framför brasan:

  


Vid 22 tiden somnade hon till slut efter att ha varit övertrött ett bra tag! Och hon sov väl hyfsat under natten, vaknade bara 3 gånger.. det var riktigt skönt!

Idag hade vi en lång mysmorgon. Sen kom farfar hit och vi gick en promenad med honom. Efter promenaden skulle han och Jens lägga sten framför vår kamin så jag och Linnéa begav oss in till stan för en date med Susanne och Oliver! Vi började med att kika på barnkläder på Lindex och KappAhl - brukar bli så! Sen stängde alla affärer och vi gick på café jakt. Men alla vi kollade var stängda... tills vi knatade förbi Storken, de hade öppet. Så vi gick in och tog en fika där! Barnen satt i varsin barnstol och grejade med sina leksaker och Olivers vantar. :)

Efter vår tur på stan åkte vi hem och då busade Linnéa lite med farfar, sen fick hon gröt medan Jens åkta in och hämtade mat till oss på Musses. Det var himla gott! Vid 19.30 somnade Linnéa, skönt att hon somnade lite tidigare ikväll, hoppas hon sover bra inatt ockås nu för imorgon ska vi iväg på babyträff hos Therese! Det ska bli jätteroligt att träffas allihopa.

Såhär blev det med stenen framför kaminen:

  

Tycker det blev himla fint!! :)

Nu ska Jens ha datorn.. men ha det gott allihopa!! Kramar på er!

Jönköping och babbel!

Jo i onsdags bar det ju iväg till Jönköping, efter ett antal missöden. Jag och Linnéa försov oss en timma först, men vi hann ikapp oss ganska snabbt. Sen när jag stod i duschen ringde Jossan, hon hade missat tåget! Hon hade sprungit in på stationen och sett tåget åka iväg! Så typiskt! Allt p.g.a. himla spårvagnarna. Så vi bestämde att vi skulle plocka upp henne vid halv tio istället för nio, och det var ju ganska skönt för oss, så slapp vi stressa så mycket. Vi var iaf påklädda och ute i bilen strax efter nio, parkerar Linnéa i stolen och ska starta - and guess what - den startade inte! Så jag fick ringa Jens och han sa att jag måste använda vår batteribooster... skit också! Jag har en skräck mot bilbatterier, vet inte varför men jag pillar inte gärna med dem. Så Jens fick vara med i telefonen för att guida mig. Och efter mycket svärande, diverse hotelser mot Jens och förfrusna fingar startade bilen! Då var klockan strax efter halv tio! Så när jag och Pyttet backat ner hela backen i vanlig ordning och tagit fart kom vi iväg! Och vi plockade upp Jossan, tankade och sen gick hela resan som smort! :)
Vi var framme hos Susanne vid 11.30 och började som vanligt med fika. Väldigt smarrigt! Efter en stund fick barnen sin puré och sen gick vi ut på långpromenad, jättehärligt! Vi stannade till i en syaffär också - livsfarligt för min plånbok, men jag köpte faktiskt bara en halvmeter tyg för 25 kr. Hade kunnat vara mycket värre! ;) Sen gick vi till ica och handlade mat, spatserade tillbaka hem till Susanne för att laga middag. Innan maten passade vi på att bada lille Oliver också, han tyckte nog det var mysigt trots att det var jag och inte pappa som var med och badade! Till middag blev det Pasta Carbonara, jättegott var det!
Efter middagen och kaffe var det dags att dra oss hemåt... resan hem gick utan problem, och trots att Linnéa sov hela vägen somnade hon gott här hemma sen.

      <--- Linnéa tyckte mycket om Olivers leksaker! Hon snodde dem ur händerna på honom när de lekte också, ohyfsat! ;)

På torsdagen gjorde vi inte mycket, jag och Pyttet var bara hemma. Och vid 12-tiden kom Cornelia, Therese och Anders på en fika efter deras bvc besök. Cornelia hade växt som hon ska och är så himla söt! Blir sötare och sötare för varje gång man ser henne, om det nu är möjligt! :) Jens kom hem från jobbet och vi stack iväg till stan en sväng för att kolla efter tossor till Linnéa, vi köpte ett par jättesöta bruna! Fötterna blir lite kalla av bara raggisar och dessutom håller hon på att växa ur de raggisar hon har...

I fredags åkte vi förbi mormor en sväng på förmiddagen och fikade, hon hade Pytte-abstinens, och de skulle åka till Skåne över helgen så vi passade på att träffa henne innan de åkte! Linnéa var på jättebra humör och fick majskrok, och hon gav halva till Selma i vanlig ordning. Haha, Selma gillar att ligga under Linnéas stol när hon äter ;)
Efter fikan åkte vi vår vanliga fredags sväng till Hemsjö för att städa, sen åkte vi hem, Pyttet åt, vilade och sen drog vi till skohuset i Lerum för att kolla efter vinterkängor till jens. Jag hittade hans gamla ( i princip oanvända) i härbret, men de hade blivit för små. Han hittade ingenting på Skohuset, men jag hittade ett par jeans i Klädhuset (butiken bredvid) för 100 spänn! Perfekt ju! Blir så glad när jag fyndar så bra!
På kvällen blev det pizza och film... Righteous Kill med De Niro och Pacino, den var bra! Sen var det snabbt läggdags, dödströtta båda två! Linnéa somnade vid 22 efter att hon suttit uppe hos oss och babblat en massa. Hon har börjat "prata" på ett helt nytt sätt nu. Inte samma joller liksom utan mer så att det låter som prat. Och hon ser väldigt viktig ut när hon gör det också! Sötnosen! "Daaagaaa" låter det ungefär...

Idag har jag sytt ett par byxor till Linnéa, likadana som Cornelia fick så nu kan de matcha varandra! Haha! Sen åkte vi och handlade för att sedan hamna i Hemsjö. Där bjöds det på fika och Lennart o Jens kollade min bil, det är nåt fel på den men är inte så insatt i vad det är :S Jag och bilmek... ojoj..
Linnéa vilade när vi kom hem och sen har vi bara tagit det lugnt. Ätit tacos och fixat lite här hemma. Sen blir det godis och tv... men har ingen lust att kolla på melodifestivalen, får se hur det blir, förmodligen hamnar man där iaf!

Imorgon har vi inte mycket planerat, eventuellt ska det läggas golv i köket!! Hade varit himla kul, det är det enda rummet som är kvar nu! På måndag blir det babyvisit hos Therese, ska bli så kul att alla ska träffas igen! :)

Ha det så bra allihopa!! Hoppas ni orkat läsa trots att det var snålt med bilder idag!

Våran dag...

Det blev ju ingen öppna förskolan idag, men vi har hållt igång ganska bra ändå.

Linnéa sov hyfsat inatt, vaknade väl varannan timme ungefär, men somnade om varenda gång! Himla skönt! Och sen fick vi sovmorgon, råkade vakna vid 9.50!! Ojoj! Och då vaknade jag av att Linnéa låg och tjoade och försökte dra mig i håret och sparka mig, så då var det dags för mamma att gå upp! Haha, vaknade förresten en gång inatt av att Linnéa lät så konstigt, då hade hon ålat runt och lagt sig med huvudet på Jens sida och benen på min. Så vi låg på pyttesmå bitar av sängen och Linnéa fick hur mycket plats som helst! :) Men vi är vana vid stora rottisar som sträcker ut sig så det var ingenting i jämförelse!
När vi kommit upp åt vi en lång frukost, pratade med Susanne, jag ringde försäkringskassan för att ändra lite på föräldrapenningen och kors i taket jag behövde inte stå i kö någonting! Skönt att slippa det! Sen satte vi igång att städa. Linnéa backade runt i gåstolen medan jag dammsög och moppade. Sen somnade Linnéa, trött av städningen antar jag. ;)
Efter vilan blev det puré och hon åt hur bra som helst, nästan en hel liten burk med mat och en halv burk efterrätt! Matglad som sin mor ;) Och Pyttet var kladdig som vanligt efter maten så det var lika bra att bada henne! Hon gillar att bada, särskilt nu när hon kan sitta själv i baljan och leka med alla sina badleksaker! Hon gillar när man skvätter lite på henne också.

Sen kom Jens och efter att vi ätit lite stack vi iväg och handlade. Vi strosade runt på maxi och tog det lugnt för en gångs skull, annars när Jens är med blir det nästan att man får springa genom affären. Vi köpte 2 semlor också så nu har vi kalasat på semla och kaffe medan Pyttet har vilat. Nu blir det välling och kvällsmys med lillsnuttan.

Innan jag lägger mig sen ska jag packa det sista inför resan imorgon. Haha, låter som om vi ska vara borta hur länge som helst. ;) Det gäller att tänka till vad man ska ha med sig, allting i skötväskan, mat till Linnéa, kamera, åkpåse och massa annat! Men glömmer jag nåt har alltid Oliver saker som Linnéa kan låna - eller hur Olli?! :) Glömde tanka idag med så det får vi göra innan vi drar imorgon. Hoppas hoppas hoppas bara att bilen startar som den ska!!

Kram på er allihopa!!

Hopp hopp!

Nu är den introducerad - hoppgungan!! Den var himla rolig, men lite knasig.. Linnéa fattade inte riktigt vad som hände tror jag. Hon stod och gungade lite, men snurrade mest runt. :) Vi hjälpte henne att visa henne hur man hoppar och då gick det ganska bra! Sötungen!

    


Vi har även testkört nya vagnen nu.. och vilken skillnad! Den är mycket lättare att köra än den gamla, och inte alls lika tung och klumpig. Den gamla har varit jättebra, men nu har den tjänat sitt syfte. Nu är ju Linnéa en stor liten tjej och kan ha en ny vagn! :) Linnéa var jätteglad när hon fick åka i den, mycket roligare att se allting framför en än att se allt när man redan är på väg förbi. Och man kan allt sova gott i den nya vagnen också!

   


Idag har vi varit hos Cornelia och hälsat på henne, goa lilla tjejen! Hon sov hela besöket så vi fikade med hennes goa föräldrar! :) Linnéa var på marodör humör och skulle sno Cornelias filt hela tiden, klättrade runt och höll på... haha, vilken skillnad! Lilla lilla Cornelia som bara sov och låg så stilla och snusade och Linnéa som flög runt och tjoade! Var tid har sin charm, helt klart!
Imorgon skulle vi testat öppna förskolan med Måkkan och Filippa, men Måkkan är sjuk så vi fick skjuta på det. Får se om vi tar oss iväg själva dit kanske.
På onsdag drar jag, Linnéa och Jossan till Jönköping och myser med Oliver och Susanne! Ska bli himla kul!! Men med vår tur blir det väl snöstorm och kaos. ;) Haha, brukar bli det när vi väl ska ta oss iväg dit!

Idag var jag på bmm och fick en kopparspiral. Skönt att få det gjort nu. Det blev lite kaos på morgonen. Jag ringde bmm precis innan telefontiden tog slut vid 9.30 och vi pratade en stund.. hon sa att de hade en tid klockan 10.30 - perfekt tänkte jag den tar jag! Så vi bokade och lade på, jag kollar på klockan och paniken väller upp!! HERREGUD, bara en timma kvar!! Så jag kastar mig på telefonen och ringer mormor och säger att Pyttet behöver barnvakt, och det tyckte hon gick bra, så jag skulle komma med henne när jag åkte.
Sen kastar jag mig in i duschen, tvättar av Pyttet, klär på oss och ut i bilen. Skrapar rutorna och startar bilen, den dör och vägrar starta igen!! Jädrar... skitbil! Jag ringer och skäller ut Jens (stackarn) och sen ringer jag mamma och berättar att Linnéa inte kommer för bilen startar inte. Men hon erbjuder sig att komma ut till oss så kan jag låna hennes bil in. Så in igen med Pyttet, fixa iordning välling till henne..... *tick tack* klockan är 10.20... PANIK! Mamma kommer, jag lämnar över Pyttet till henne och småspringer till bilen. Backar ut och kommer inte uppför backen. Får backa hela vägen ner och startar - gasar och önskar att jag inte möter någon, haha! Det gick bra i alla fall. Kommer in till stan utan fler problem, apstressad! Parkerar (fick en bra parkering mot alla odds) och då går inte bilen att låsa... vid det här laget börjar jag nästan gråta p.g.a. trötthet och stress. Men jag ringde mamma och kunde lämna den olåst. Till slut, en kvart försent, kom jag in på bmm, berättar med andan i halsen om varför jag är sen och ber om ursäkt. Men hon sa att det var helt lugnt, det var inte så noga! Hade jag vetat det hade jag kanske inte haft en sån hemsk morgon!! Usch! Jag hatar att stressa, hela dagen blir helt förstörd sen. Jag har varit helt flummig hela dagen.
Men jag fick min spiral och allt är nu frid och fröjd. Linnéa sover i sin säng och Jens sover i soffan, så nu är allt som det ska vara. ;)

Nu ska jag nog ta en varm lång dusch om en stund.. ha en bra kväll allihopa!!

Helgen och Alla hjärtans dag...

I fredags var jens pappaledig, det är riktigt mysigt att ha honom hemma på fredagarna! ¨Vi började dagen med att gå den nya promenadrundan som jag och Linnéa hittade på torsdagen. Vädret var anonfint och humöret på topp! Himla mysigt att gå promenad tillsammans, det är ju alltid roligare att ha nån att prata med när man går.. Linnéa somnar ju alltid! ;) Jag hade med kameran och på ett ställe hittade jag jättefina istappar som jag var tvungen att ta kort på.. så jag halvlåg under dem på en sten för att ta kort, haha! Tur att ingen åkte förbi oss då...

 

Efter promenaden blev det glögg till mig och Jens och Pyttet fick sin puré. Hon älskar sin mat, och hon äter jättebra. det är himla skönt att det fungerar så bra för henne att få den nu. Och så får hon gröt/välling på kvällen. Jag börjar märka att jag inte har lika mycket mjölk till henne längre, det är inte ofta hon äter sig mätt på mig längre. Och jag är jätteledsen för det!! Jag vill ju inte sluta amma ännu! Men naturen har sin gång och det får bli som det blir.. men hoppas att jag kan amma lite grann ett tag till iaf, för det är så himla mysigt! Samtidigt är jag väldigt glad för att det går smidigt att få henne att äta annan mat, så slipper det bli krångel med det, en del har ju väldigt svårt att lära sina barn att äta annat än mamma.

  <--- Här är en matprick som Pyttet måste plocka upp och äta!

  <--- Så nöjd när hon får puré.

  <--- Och så måste man städa efter sig med!

Igår var det ju alla hjärtans dag! Våran lilla familj började dagen med mysig frukost efter att jag fått sovmorgon, sen åkte Jens och lämnade Pyttet till farmor och farfar. Hon skulle få följa med dem på promenad så vi skulle kunna fylla släpet med allt skräp vi hade i härbret. Och det var mycket skit!! Hela släpet blev fullt, och nu kommer vi faktiskt in i härbret också!!! Det var ett tag sen. ;) Himla skönt att få det gjort, nu ska vi bara städa iordning där inne också så ska man nog kunna vara där och snickra och greja sen.
Efter vår röjning åkte vi till Hemsjö, vi fikade, matade Linnéa och sen åkte vi hemåt. Hemma påbörjade vi kvällens middag, och sen kom mormor & morfar och hämtade Linnéa. Hon skulle få vara hos dem några timmar på kvällen så jag och Jens kunde mysa ensamma lite!
Vi fixade iordning maten och sen åt vi vår 3 rätters bestående av hummer till förrätt, ryggbiff med hasselbackspotatis och grönpepparsås till varmrätt, och friterad camenbert till desserrt. Det var riktigt gott! Och mysigt hade vi! Sne hann vi previs påbörja ett yatzyspel innan mormor & morfar kom och lämnade en trött Pytt. Jag ammade henne och då somnade hon med en gång.
När Linnéa sov kollade vi på film, hellboy 2, den var la sådär, men Jens ville så gärna se den så det fick bli den! Efter filmen ramlade vi i säng, lika slut som Pyttet efter en händelserik dag. ;)

Vi hade en riktigt mysig alla hjärtans dag! Tack farmor & farfar och mormor & morfar för hjälpen! :)

Inatt har vi fått sova hyfsat bra och Linnéa vaknade vid 8 så då gick vi upp. Nu har vi gjort oss iordning, Pyttet har sovit och vi ska snart iväg till hemsjö en sväng. Sedan blir det en promenad och resten av dagen får vi se vad som händer!

Ha det jättebra allihopa!! Kramar!!

Filmklippstest...

Hoppas detta funkar nu då.. filmat från mobilen så det är inte alls bra bild, men ni kanske ser lite iaf! Och så får ni ha huvudet på sidan för jag har filmat åt fel håll :)

 http://www.youtube.com/watch?v=vgUx7gkE2BM Pyttet äter och kladdar överallt..


 Jag har en till på gång, det är när Pyttet är superglad när pappa kastar en leksak upp och ner! Hon skrattar massor!

http://www.youtube.com/watch?v=ie7NfQqB01I


Vi har knappt fått sova nåt inatt. Linnéa sov en timme mellan 19-20 igår och sen tyckte hon att hon kunde vara uppe hela kvällen. Så vi gick och la oss vid 23.30 sen och då var hon fortfarande jättepigg... hon fick ligga mellan oss och efter en bra stund somnade hon äntligen! Men sen har hon vaknat jättemånga gånger. Riktigt jobbigt!
Man får väl vara glad för att hon är glad när hon är uppe på kvällarna i alla fall, men hon är otroligt mammig och gnäller efter mig hela tiden om Jens håller henne. Så det slutar med att jag får sitta med henne hela tiden.. det är ju på kvällarna jag kan göra annat! Så typiskt! Men det är väl en period hon är inne i nu så vi får väl vänta ut det.
Nu sover hon gott och somnade ordentligt vid 19-tiden, så hoppas nu att hon inte vaknar och vill upp igen! Idag har hon fått både gröt och en stor portion välling på eftermiddagen/kvällen så hon lär inte bli hungrig i alla fall!


Idag har vi tagit det lugnt.. har inte orkat göra så mycket. Men mormor kom hit med frallor och semlor på en fika, smarrigt! Hon busade en massa med Linnéa :) När mormor åkt fick Linnéa sin puré, hon åt en halv stor burk med spagetti och köttfärssås och sen lite banan till efterrätt. Så himla duktig!
Hon skulle äta själv så allting slutade i ett enda kladd, hon hade mat överallt på händerna och runt munnen och då skulle hon såklart klia sig i hela ansiktet och hela huvudet. Så en stund där hade vi en orange bebis! Haha!
Sen efter en stunds gnuggande och tvättande blev det blöjbyte och påklädning, för vi skulle ut på promenad! Det var så fint väder så man kände sig alldeles skyldig som satt inne ju. Vi började knata iväg längs vår lilla väg och kom längre och längre bort... vi har aldrig gått så långt för vi vet inte vart man tar vägen men idag tänkte jag upptäcka vart vi skulle hamna! Så efter ett bra tags promenerande visade det sig att vi kom ut vid infarten till golfbanan. Och då fanns det ingen annan väg hem (som jag visste iaf)  än att gå en bit på Boråsvägen... inte så himla kul men jag orkade inte vända och gå tillbaka hela långa vägen igen! Så jag var så illa tvungen att gå den lilla biten, tog bara ca 5 min... och nästan ingen trafik alls, men ändå. Kan tänka mig alla som åkte föbi, vad de tänkte "Herregud, är hon ute och går på boråsvägen med barnvagn!" "Det måste ju finnas bättre vägar att gå på än Boråsvägen!".
Men till slut efter strax över en timmes promenad var vi hemma igen, rosiga om kinderna och solsken i blick. ;) Pyttet hade jätteroligt i vagnen, vinkade åt alla träd och sa "OOOOhh Ooohh" hela tiden (förutom när hon sov!).





Våran goa älskade unge!!

Godnatt på er allihopa, hoppas filmen fungerar nu, annars får jag fixa det senare!

Göteborgsutflykt...

Igår var en händelserik dag! Jag och Pyttet började dagen med att göra oss iordning och sen åkte vi till mormor och morfar, fikade en snabbis med dem och sen tog vi med oss mormor till Göteborg. Vi styrde kosan mot Tynnered och moster Elin! Där bjöds det på jättegod lunch! Linnéa var på sitt bästa humör, lekte och hade sig, och sen fick hon hälsa på en bebis. Elins granne har en liten tjej som heter Isabella som är ca 3 månader. Jag har hört Elin berätta massa om Isabella och det var så kul att träffa henne (och hennes mamma också såklart!) och hon är jättesöt!!

Jag och Linnéa fick presenter av moster också:




Likadana mössor! De är så fina! Elins kompis hade gjort dem till oss, häftigt!

Efter att Linnéa ätit sin puré hos Elin drog vi iväg till en tygaffär, jag handlade lite småsaker och sen drog vi till en jätterolig affär! Nids4kids hette den, typ som babyproffsen fast billigare, och de hade allt möjligt, vi strosade runt där bra länge och hade jätteroligt. Linnéa skulle minsann ha allting, hon slet tag i saker och stoppade dem i munnen. Sen fick hon tag i ett gosedjur som hon vägrade släppa så mormor köpte det åt henne, tack mormor! Pyttet vet precis hur hon ska göra, det ska börjas i tid. ;)
Efter shoppingen åkte vi tillbaka med Elin och sen åkte jag, Linnéa och mormor hemåt igen, vi hade ju en tid att passa. Skulle ju få träffa Cornelia klockan sex!! :)  (Det skrev jag ju om igår!)

Kram på er alla, nu vill Jens ha datorn.. längtar tills vi får bärbar dator också!!

Idag har vi träffat en prinsessa!

Lilla lilla Cornelia har vi fått äran att träffa idag! Så himla mysigt och hon är så fin! Alldeles jätteliten var hon, och de var så fina tillsammans lilla familjen! Jag fick lägga ut en bild på underverket här, så varsågod att beundra!





Imorgon ska jag berätta om vår utflykt till Gbg och allt, var bara tvungen att lägga upp de fina bilderna på världens sötaste Cornelia!

Lilla Cornelia..

Är hemma från BB nu! I eftermiddags kom de hem och kunde mysa hemma, Therese & Anders kunde visa henne hennes rum och inviga skötbordet. :) Jag pratade med mamma Therese förut och alla mådde bra och allting hade gått bra på förlossningen, men det hade tagit tid. Tänk att de har sin bebis nu! Vad härligt det är, och vad overkligt! De har varit gravida så länge, men ändå har allting gått så fort! Vi ska få träffa lillan någon gång längre fram i veckan, när de orkar och har landat lite, det ska bli så mysigt! Och vi har allt lite överraskningar till lilltjejen också! Linnéa kommer nog vilja klappa henne. Hon har ryck på att klappa allt. Men hon kan inte klappa fint ännu så hon får nog hålla sina små tassar borta. ;)



Idag har vi varit på stan och shoppat lite. Vi hittade bl.a. en sulky, Emmaljunga Scooter på rea. De säljer ut förra årets modeller nu och de hade en sån kvar i svart. Och vi har pengar undanlagda så vi slog till på den! Den är jättefin och verkar lätt att förstå sig på. Vi kollade på en Brio också, men den var mycket smalare och det är skönt att få plats med filtar/åkpåse/täcke när det är kallt så vi valde Emmaljunga. Den såg lite mer robust ut också, och vi är så nöjda med den Emmaljunga vi har nu så det känns som ett bra val!



Vi shoppade lite annat också, en ny skötväska bl.a. Vi har en Baby Björn nu, en sån där hård. Och den har varit jättebra, men man får inte plats med så mycket i den. Och nu hittade vi en mjuk skötväska på rean som såg bra ut så vi slog till på den. Man kan packa en mjuk väska på ett annat sätt, och nu behöver man ha med sig andra saker när de börjar bli större. T.ex. matburkar, majskrokar, tallrik o bestick och sånt m.m. Innan var det typ bara blöjor, tvättlappar och klädbyte som man behövde.  Och sen är det ju alltid kul med en ny väska!! ;)





Efter shoppingturen åkte vi hemåt och Pyttet fick sin puré, idag blev det västkustgryta, det var smarrigt. Och efterrätten (paradisdessert) var ännu godare. Hon tycker desserterna är väldigt skumma ser det ut som, hon smaskar läääänge på varje tugga och ser ganska fundersam ut, haha!

Sen var det dags att åka igen, vi skulle till farmor & farfar på middag! Det var lika kul som vanligt! Och Linnéa var jätteglad. Men trött var hon så nu när vi kom hem fick hon en flaska välling och sen somnade hon nästan med en gång!





Imorgon ska jag och Pyttet städa lite här hemma och sen på eftermiddagen ska vi till mormor och koka apelsinmarmelad! Mysigt! På tisdag blir det en tripp till Göteborg för en dag med moster Elin, det ska bli kul! Och sen får vi se vilken dag det blir liten babyträff!!!!

Jag är sugen på en tripp till Jönköping igen också.... när kan det passa tro? Inte torsdag för då är det babysim för en viss liten Oliver. :)

Kram på er allihopa!

Välkommen till världen...

Lilla Cornelia! Igår föddes Thereses och Anders lilla flicka på Borås BB. Alla mår bra och de är fortfarande kvar i BB-bubblan :)
Jag fick ett mess inatt vid 3 tiden att hon var född, gick hela dagen innan och väntade och väntade. Vi var helt pirriga allihopa som känner er, och nu är alla så glada att höra om er flicka, få se bilden och veta att ni mår bra! Vi längtar tills vi får se henne och hålla om henne! Och det ska bli så spännande att få höra om förlossningen, vad du tyckte och kände och vad Anders tyckte!

Grattis Therese och Anders till er fina lilla flicka!!






Häromdagen fick Linnéa prova att äta själv, eller ja, jag hjälper till att stura skeden men hon gör det så gott som själv... som tur var var det baddag, vi fick bada henne med en gång efter maten, och alla kläder åkte i tvätten. Hon åt upp allt och var jätteduktig men kladdigt blir det! :)

       


Pyttet har lärt sig nåt nytt också, hon kan vinka och klappa händerna! Vi testade att vinka på pappa när han skulle åka till båtmässan häromdagen, då stod han utanför fönstret och vinkade. Jag höll Pyttets hand och vinkade åt henne, men sen när jag släppte började hon vinka själv. Så ibland nu när vi säger "vinka" och vinkar så vinkar hon tillbaka! Och när vi klappar händerna och säger klappa kan hon klappa!! Duktig hon är *stolt mamma*! :)

Det sys fortfarande för fulla muggar här hemma också. Idag fick jag klart en klänning som Pyttet hade på sig idag:

      

Nä, nu ska jag försöka få pyttet att somna snart, hon är en riktig nattuggla!

Kram på er!!

BF dag idag!

Idag är det BF dag för Therese och Anders!

Det är helt fantastiskt att dagen redan är här... det har gått så fort. Men ändå har alla längtat så länge. Lilla bebis, undrar vem du är, hur du ser ut, vem du är lik! Jag vet i alla fall en sak, och det är att du har valt världens bästa föräldrar! Hoppas hoppas hoppas att du kommer snart. Vi längtar så mycket tills vi får träffa dig bebis!

Se nu till att skynda på! :)

Jag är faktiskt ganska avundsjuk. Inte för att jag vill ha ett barn till (ännu), men jag vill uppleva känslan.. när värkarna börjar och man märker att det faktiskt händer något. Och så vill jag uppleva förlossningen igen och bli så överrumplad av alla känslor som kommer med bebisen när man får upp den på magen. Och det lyckorus som man lever i när man äntligen har sin bebis....

.... som jag nog faktiskt fortfarande lever i.....

Shopping med charmpyttet!

Nysydda byxor på Pyttet idag:

     

Idag har jag och Linnéa varit ensamma hemma för första gången på länge (jens var hemma sjuk hela förra veckan). Så vi passade på att tvätta lite och greja, och sen blev det en tur till stan för lite shopping. Egentligen skulle vi inte ha nåt, men det råkade bli lite ändå... Jag köpte en klänning med tillhörande tights till Linnéa på rean och två linnen, en tunika, ett armband, ett halsband och en plånbok till mig!

Vi knatade mest omkring inne på Storken, men sen gick vi till Cassels och där blev Linnéa gnällig.. tröttnade minsann på att sitta i vagnen och inte få nån uppmärksamhet så jag tog upp henne lite. Och när vi stod i kön till kassan stod det ett par bakom oss... jag hörde att de pratade och sa "Kolla vilka stora ögon..." och Linnéa stirrade på dem och pratade glatt. Så de började prata med henne och göra roliga ljud och grimaser till Linnéas stora glädje! Haha, tänk vad glada folk blir av bebisar! Lilla charmpyttet! :)

Efter vår lilla shoppingtur åkte vi hemåt för Jens skulle komma hem från jobbet. Vi tajmade det perfekt och kom till parkeringen samtidigt, så han kunde hjälpa mig bära alla kassar ;) Sen fick Linnéa puré, hon åt hela portionen med stor aptit, vi kanske får utöka mängden mat hon får! Efter maten drog vi till Borås och Net on Net.. vi köpte en bärbar telefon där i december och nu laddas den ur så fort. Man kan ladda den hela natten och sen dör den efter 2 timmar... kass! Så vi fick pengarna tillbaka (399 kr) och åkte till maxi och köpte en för 179 kr, hoppas den är bättre nu bara! Lättare att byta den iaf!

När vi kommit hem fick Linnéa välling, hon sög glatt i sig hela portionen (hon får 1 dl), och det brukar räcka. Men hon ville ha mer så vi gjorde en portion till och hon åt halva den också! Riktigt matvrak idag, duktiga lilla tjejen! Nu fungerar allt med magen också, jätteskönt!

Nu ikväll har jag jobbat lite med bokföringen och Jens sover i soffan... ska surfa runt lite nu. Ha det så bra!!


Klänningen är klar!

Äntligen... idag blev jag klar med Linnéas klänning så hon har haft den på sig idag. Jag hade bara ett knapphål kvar att sy, och konstigt nog var det hålet som var det svåraste av allt! Tur att man inte ser knapphålet iaf för fint blev det inte ;) Men Pyttet var fin i sin klänning och sina tights... vi har varit borta hela dagen och naturligtvis glömde jag kameran och glömde att ta kort på Linnéa när hon hade kläderna på sig. Man ser inte färgerna så tydligt och så för tyget är så mörkt... men här är den i alla fall:

      


Idag hade vi en ganska seg morgon, åt frukot och myste. Jag sydde klart klänningen och sen vilade Linnéa en stund innan vi åkte till Nolhaga och gick en promenad. Det var jättemysigt, så fint väder och Linnéa satt upp i vagnen och tittade på alla djuren! Hon tyckte att minigetterna var roligast tror jag, hon "pratade" en massa med dem. :)
Efter promenixen åkte vi till mormor & morfar och fick potatismos och korv och sen kaffe med nybakade bullar, smarrigt! Sen åkte vi vidare mor farmor & farfar, vi åkte små omvägar så Linnéa kunde vila en extra stund i bilen. Väl framme i Hemsjö bjöds det på kycklingpasta, himla gott! Men gud vad mätta vi var... det räcker egentligen med en middag/dag kom vi fram till ;)

Nu har Linnéa precis somnat, hon var envis idag och skulle minsann inte sova... men till slut gick det inte att hålla sig vaken längre! Så nu ska vi mysa lite men det blir tidig kväll ikväll, jag är så förkyld och trött så jag kan nog somna stående känns det som.

Ha det så bra! Kramar!

RSS 2.0