Mammig 6 månaders Pytte!

I förrgår bar det iväg! Jag och Pyttet plockade upp Måkkan och Filippa en halvtimme senare än vi skulle p.g.a. pansarisen som tagit min volvo i besittning. Herregud...jag skrapade och skrapade men det hände ingenting! Men sen kom vi allt iväg och styrde kosan mot Jönköping och Susanne & Oliver!! Resan gick fint, vi tog det lugnt på vägen och var framme i lagom tid för kaffe (eller ja, det är ju alltid lagom tid för kaffe!) och det blev en massa gos med barnen och mammaprat. Barnen är så goa! Lilla Filippa är ju bara en månad så hon sov mest, godingen. Men oliver och Linnéa var pigga och glada, hojtade och lekte med leksakerna.
Det är kul hur man uppfattar sina egna barn och andras. För på vägen hem sa Måkkan "Det var så kul idag att Filippa var så pigg och vaken så länge..." och för henne var hon ju det, men för mig och Susanne som har större barn kändes det som att Filippa sov hela tiden! Man kommer knappt ihåg tiden när barnen bara sov, åt och fick blöjbyten - och det har man glömt efter bara 6 månader, men Måkkan märker ju att vakentiderna förlängs eftersom hon är inne i den tiden nu!
Så kul att se barnens egenheter. Oliver är just nu inne i en "lejonperiod", han vrålar som ett i alla fall. ;) Sötnosen. Han busar och skrattar och sen vrålar han så man tycker att han borde bli alldeles hes! Linnéa har börjat vifta med armarna rakt ut och så liksom flåsar hon och spärrar upp ögonen och gapar jättestort. Och nu håller hon på och rynka på näsan och så låter det som att hon snyter sig. Haha, de är roliga. det verkar som om de kommer på hur de gör ett ljud, och då ska de minsann göra det hela tiden en period - tills de kommer på nästa ljud! :)
Efter fika och mys tog vi en sväng till babyproffsen och efter det, som alltid, ikea! Jag som inte skulle shoppa nåt drabbades som vanligt av "ikea-psykos" och kom ut med 3 kassar! Hur fasen gick det till?? Jaja, fina saker var det iaf, en kudde, tyg till Linnéas gardiner, tyg till andra gardiner, lampor, fina plastkassar m.m. Kul hade vi! Efter ikea var klockan så mycket att vi bestämde oss för att bege oss tillbaka hemåt, så vi matade barnen och sen åkte vi. Resan hem gick finfint den också och barnen sov hela vägen, duktiga små snuttar!
Tack allihopa för en jättemysig dag!!

Igår åkte jag och Linnéa hem till mormor för att låna symaskinen. Vi fikade och sen åkte vi till Eriks skor en sväng, mamma behövde nya skor. Och jag fick ett par skor jag med, tack så hemskt mycket!! Jag älskar dem! 

   

I går kväll var det riktigt svårt att få Linnéa att somna. Eller ja...först somnade hon bra vid 19 men sedan skulle vi byta blöjan innan vi lade henne och då vaknade hon och var jättepigg. Så eftersom jag höll på att greja med nya gardiner och så skulle Jens natta, men hon bara skrek och sträckte armarna efter mig. Vanligtvis är det jättemysigt att hon vill till mig, men när det blir såhär kan det bli ganska jobbigt. Det är skönt att passa på att greja medan Jens nattar, men hon har väl kanske kommit in i nån mammig period. Så jag fick snällt ta henne och natta henne så somnade hon igen vid 20 tiden. Det har varit så ganska mycket nu senaste tiden att det bara är mamma som duger. Så vi sa det att nu ska Jens ge välling på kvällen så får de ha mys tillsammans, bara de två. Då kanske det går bättre... eller har ni några tips?

Vi har börjat ge henne gröt igen nu efter ett tags uppehåll p.g.a. magen och det verkar fungera bra! *peppar peppar* Så idag har vi köpt kalops och kalvkött med morot till henne också, så hon ska få börja äta lite annan mat nu igen också! Hon tycker det är så gott och det är kul att ge henne det, så hoppas detta fungerar nu också!



Idag har vi grejat en del hemma på förmiddagen, slängt ut julen i härbret, fixat iordning lite gardiner och sånt, skönt att få bort julen nu iaf! Sen åkte vi en sväng till Hemsjö, sen blev det maxi och sen åkte vi till Therese och Anders! Så nu fick vi äntligen se babyrummet de har fixat iordning, och det är såååå himla fint! De har lagt nytt ljust golv, målat väggarna limegröna (jättehäftigt!) och allting är så fint. Baby kommer trivas jättebra där inne när den kommer! Jag önskar att vi hade ett rum till Linnéa som vi kunde inreda och fixa med, men det kommer när vi bygger ut! Längtar så himla mycket tills dess, hoppas vi kan söka bygglov snart iaf så bollen är i rullning!

Nu sover Linnéa. Hon somnade utan problem vid 19-tiden, jätteskönt, hoppas nu att hon sover bra hela natten!

Imorgon får vi babybesök. Då kommer Susanne, Oliver, Måkkan, Filippa och Therese med baby imagen hit, det ska bli jättemysigt!

Idag fyller förresten Linnéa 6 månader, grattis älskade Pytte!!

Kram på er!


Kommentarer
Postat av: Susanne och Oliver

Jättemånga och stooora grattispussar och kramar från Oliver och mig på lilla Linnéas halvårsdag idag! =)



Gullig beskrivning av Olivers Lejonvrål, hehehe ;)



Det ska bli så kul att träffa er alla imorgon och hinna få se Thereses fina mage nu innan lillbebis tittar ut! =)



Ses imorgon!

Kramar i massor

2009-01-09 @ 23:47:24
Postat av: Susanne igen...

...det är förresten inte så svårt att vara mammig när man har en sån go mamma som du, eller hur Linnéa!!? ;)

2009-01-09 @ 23:49:21
Postat av: Jessika

Värst vad saker du hinner med!!!! =)



Jag tror nog inte de e fel att Jens nattar några kvällar... Har du slutat amma förresten?



Kram

2009-01-10 @ 07:41:33
URL: http://www.metrobloggen.se/jezzzzzika
Postat av: Sarah

Är nog bra att ni försöker dela nattning och kvällsmatning lika.. så har vi gjort här med. Nu är Edvin fortfarande mammig, men inte lika illa som innan ;). Är ju heller inte så konstigt att dom blir mammiga om det är mamma som går hemma mest. Huvudsaken är nog att man inte bara låter det vara, så du själv blir helt låst. Blir ju jobbigt för er alla då.

2009-01-10 @ 09:12:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0