Underbar dag!

Det har varit en helt underbar dag idag! Vi började dagen med att göra oss iordning för färden till Jönköping, alla samlades och så bar det iväg. Resan gick snabbt och smärtfritt. Sen var det dags för dop. Och det var så fint!! Oliver var så fin i sin vita dopklänning med grönt band på, han var lika glad och charmig som alltid där framme i kyrkan. Han tycker om att vara i centrum helt klart! :) Där framme stod också Susanne och Daniel (såklart!), Susannes två systrar Pernilla & Sandra som var gudmödrar, och Daniels kompis (kommer inte ihåg vad han hette) som var gudfar. Och så prästen då såklart.
Susanne bestämde sig för att sjunga, och hon sjöng så fint! Inte många ögon som var torra då. Efter dopet var det dags för lite mat, paketöppning och sen kaffe & tårta. Av oss fick Oliver ett fördelsedagståg och ett väggord "Här bor en Prins". Vid strax efter 16 åkte vi hemåt igen.
Tack Susanne, Daniel och Oliver för att vi fick vara med er idag! Jag har aldrig blivit rörd av ett dop förut, har aldrig tänkt på det som något så speciellt. Men idag var jag verkligen rörd. Vi har ju varit med sedan Oliver föddes, sett honom växa och har en väldigt speciell relation till er underbara son. Fina, charmige Oliver Gustav Stellan! :)

Här är versen som jag skrev i dopkortet. Den har egentligen inget med dop att göra, men den passar så bra in på åldern som Oliver är i nu - när man upptäcker så mycket roligt:

Den som är mycket liten
inte mer än ett år.
Hittar så små små saker
var han kryper och går.


Hittar en ullgarnsända,
ett visset litet blad och en knapp,
en dockas lillfingernagel
och en prasslande papperslapp.


Håller i små små nypor
små små smulor och strån.
Ser på den döda myggan
och dammet i barnkammarvrån.


Den som är mycket liten
hittar allt som är gömt,
leker med små förtrollade ting
som de stora har tappat och glömt.


Av: Okänd författare




Jag fyller ju år idag också. Tack så mycket för gratulationerna allihopa! Födelsedagen har jag glömt hela dagen. När någon sa grattis till mig fick jag fundera på varför de sa grattis! Haha... det var så mycket annat att tänka på nu. Noel min lille systerson, Olivers dop och sådär. Men att fylla 26 är väl inte så speciellt kanske heller. Jag fick i alla fall en fin bok av Therese med familj, "Betong - en gjuten hobby". Jag har tittat i den flera gånger och ska absolut ta och göra allting i den boken. Gjuta fågelbad, krukor, fina fat och prydnader! Tack så mycket!! Av Susanne fick jag en vas med fina blommor i - tack!! Av Måkkan har jag fått ett par trädgårdshandskar och en kratta/spade! Tack för det också!
Jens har även lovat att vi ska åka till Jula (eller nåt byggvaruhus) och då ska jag få köpa allt det jag brukar vilja ha när vi är där. Nja, kanske inte allt men mycket av det! Så jag har redan kommit på en massa saker, haha, Jens förstår nog inte riktigt vad han har lovat. ;)




Nu är vi helt slut alla i familjen efter dagens strapatser. Pyttet sover och Jens är iväg och köper McDonalds till oss, och sen blir det nog sängen tidigt för oss också! Man har ju förlorat en timmes sömn nu så det gäller att ta igen den!

Här är förresten bilder på klänningen :) De är från mobilen så inte jättebra kvalité och jag är verkligen inte iordninggjord, men ändå:

     

Måste ju önska Noel välkommen hem också! De kom hem från BB idag och Elin sa att allting hade gått bra. Och mormor & morfar hade varit och hälsat på dem och myst en massa!! Ååå, söta lille älskade Noel! På tisdag får vi träffas (förhoppningsvis på tisdag i alla fall!!).

Hummermiddag!

Idag har vi varit på hummermiddag i Hemsjö. Jag fyller ju år imorgon så vi firade mig i förskott eftersom vi är borta imorgon (vi ska ju på dop). Det var väldigt smaskigt och väldigt trevligt, och sen fick jag paket också, och det är ju aldrig fel! Jag fick ett kameraobjektiv!!!! Jätteroligt! Så nu kan jag zooma in jättelångt. Så nu laddar jag kameran så jag får med mig den imorgon och kan ta massa fina bilder på Oliver och hans goa familj!
Tidigare idag var vi på stan en sväng. Jag handlade leggings till imorgon (vita leggings är inte lätt att hitta!!) och sen handlade jag några nya bodysar och några par byxor till Pyttet. Efter shoppingen åkte Jens oh Linnéa till Hemsjö och jag åkte hem och planterade om mina små tomat-, melon- och  pepperplantor! Passade på att städa också lite grann.

Jo imorgon blir det dop i Jönköping. Det ska bli så himla roligt! Vi har sett fram emot det jättelänge och det ska bli så kul att se Oliver i sin dopklänning - han kommer vara så fin! Susanne skulle kanske sjunga också, hon provsjöng sången här en gång och det var jättefint, hoppas hon vågar! :)
Vi ska åka härifrån vid 11-tiden. Så vi ska samlas allihopa - min lilla familj, Thereses lilla familj, Jossan,
Måkkan och Filippa och åka konvoj. Jag har slagit in paket idag och skrivit dopkortet. Hoppas Oliver tycker om sina presenter!!
Linnéa ska ha en klänning vi köpte på Malta på sig, den är jättefin!

Nu sitter jag förresten och bloggar på min nya dator. En mini laptop, en blå acer som jag fått av Jens pappa. Han hade köpt en ny så jag fick denna!! Woohooo! :) Så nu kan jag och Jens sitta vid varsin dator när Linnéa sover, haha, sociala familjen! ;)

Jag pratade med Elin idag också och de mådde bra allihopa. Och imorgon ska de åka hem!! Så mysigt att få hem lille Noel så kan de mysa ordentligt hela lilla familjen. Jag hörde att mormor & morfar skulle komma och få se honom också - gissa om jag blev avundsjuk! Men Elin lovade att vi ska få komma nästa vecka, kanske på tisdag?!
På måndag kan inte vi för då ska vi till vetrinären med Mara. Hon ska få somna nu för hon mår inte bra. Hon är gammal och stapplig och bajsar inne. Nu har hon börjat yla när hon bajsar också så hon har ju ont, stackars Mara! Så det är det bästa vi kan göra för henne. Känns sorgligt för vi har ju haft henne så länge, men hon har haft det jättebra!

Haha förresten, igår var vi i Hemsjö och då gratulerade Jens mamma till lille Noel, och att jag har blivit moster. Sen frågade hon vad han skulle heta,
"Noel" sa jag..
"Jasså, en liten Joel"... svarade hon..
"Eh, nej, Noel.." sa jag igen...
"Ja, Joel..." sa hon.
"Nej, alltså Noel, som i Niklas, med N." sa jag, nu ganska full i skratt.
"LOEL?!" sa Anette undrande..
"Noel, eh, Noel med N, heter han" sa jag igen... Vid det här laget könde jag att jag inte kunde med att rätta henne igen. Som tur var började Jens och hans pappa också förklara! Så till slut blev det rätt...
"Jaha NOEL!" sa Anette!

Haha, så himla roligt!! Hon är så go Anette!!

Nu säger förresten Pyttet "Mamma" och "Pappa" varje dag. Igår pekade hon på Jens och sa "pappa" - man riktigt såg hur stolt och glad Jens blev. Älskade goa lilla Linnéa. Tänk vad hon växer och utvecklas. Och allting går så fort! Man får verkligen passa på att njuta av denna tiden! Och vi njuter för fulla drag! Jag hoppas på att kunna vara mammaledig fram till nyår, kanske jobba någon helg och kväll emellanåt. Eller om jag hittar något där man kan jobba några kvällar i veckan eller så - har bl.a. fått nys om ett städjobb som skulle passa mig som handen i handsken. :)
Och till nästa vår har jag tänkt söka in på Floradekor, skulle vilja gå deras "Trädgård och Design" kurs som är på 40 veckor. Nu när jag tittade stod det att det kostade nästan 55 000 kr per termin så det kanske får fortsätta vara en dröm. Och drömma kan man ju alltid göra! Jag skulle i alla fall hemskt gärna lära mig mer om  trädgård och trädgårdsdesign, det är ju ett stort intresse!

Nu ska jag ladda inför imorgon, plocka fram kläder och greja lite. Kram på er allihopa!!

NOEL!

Här får ni se och beundra ljuvliga lille Noel!


Världens finaste!!

Han vägde 3080 gram och var 49 cm lång. Alla tre mår bra och nu är de på BB och myser!

Moster!

Det blev en pojke!!!

När jag skrev förra inlägget hade jag redan blivit moster. 10.15 föddes den lilla pojken.
Min mamma hade pratat med Elin och då hade de inte hunnit väga och mäta ännu, så nytt var det!

Ååå, lyckorus nu...

Kram på er!!

Moster idag!!?

Inatt åkte Elin och Andreas in till BB. Jag fick ett sms vid 1.30 där hon skrev att de åkte in och sen vid 3.30 fick jag ett där hon skrev att de fick åka hem igen. Men nu på morgonen, vid 7.30 fick jag ett sms av mamma där det stod att Elin var öppen 9 cm och att hon låg på förlossningen!! OOOOoooo, snart kommer bebisen!! Så spännande!
Och vad fort allting gick, jag hade ju förberett mig på att ingenting skulle hända förrän på söndag.

Elin & Andreas kanske är föräldrar nu!! Hoppas jag får höra någonting snart, och får höra så att alla mår bra! Sen är jag ju såklart väldigt nyfiken på om det blev en flicka eller pojke!

Uppdaterar när jag vet och hinner!!

Herregud, är ett nervvrak här hemma nu!!

Moster senast på söndag!!

Oooo så himla spännande, senast på söndag blir jag moster!!

Min syster är ju, som ni alla vet, gravid. Bebisen var beräknad till den 6 april. I morse gick slemproppen och sen gick vattnet - inne på h&m!!

Elin var på väg till Frölunda torg för ett bm besök för att mäta blodtrycket. Hennes fötter var väldigt svullna så de ville kolla henne för att vara säkra på att hon inte hade havandeskapsförgiftning. Eftersom slemproppen gått så tänkte Elin gå in på h&m för att handla en amnings-bh så att allting skulle vara klart, för nu kunde det ju inte vara långt kvar liksom. Och väl där inne så går vattnet!!! Elin ringde då den blivande fadern  och de kommer överens om att hon ska gå till bm iaf, det ligger tydligen tvärs över vägen. Så hon traskar in där och säger att hon skulle dit för att kolla blodtrycket, "men på vägen hit tror jag vattnet gick" - haha!! Så barnmorskan kollade en massa på Elin, lyssnade på Tjallä och sen ringde hon förlossningen. Och eftersom Elin inte hade några värkar skulle hon komma in för kontroll för att se så att allting är bra med lille bebisen!
Efteråt tar Elin bussen (?!! Att hon kunde vara så lugn?!) hem och sen kom Andreas och de åkte till Östra. Allting såg bra ut på kontrollen där och om förlossningen inte kommer igång före söndag kl 11.30 (72 timmar efter att vattnet gick) kommer det bli igångsättning. Och då kommer Tjallä och jag få dela födelsedag!!!!

Ååå detta känns helt otroligt! Tänk att min syster ska få barn, att jag ska bli moster och att Pyttet ska få en kusin. Och innan söndag.. att vi faktiskt vet att det kommer bli innan söndag!

Igår tog vi ju en massa bilder på magen, och då sa jag till Elin att "detta kanske är sista gången jag ser magen..." men nej nej sa Elin, Tjallä kommer säkert komma senare än beräknat. Men ack så fel hon hade!!

Elin med fina fina magen!!


Snart är er lill* bebis här och ni har er lilla familj, det är helt underbart! Jag tycker att din graviditet har gått så himla fort, men samtidigt har det gått evigheter sen jag fick veta! Det kommer vara världens finaste bebis och ni kommer bli helt fantastiska föräldrar, det vet jag.
Vad speciellt det känns att bli moster! Ett syskonbarn, en systerdotter eller systerson (jag tror ju på systerson, men vi får se ;) )

Jag älskar dig Elin, och tänker på er hela tiden. (Och försök nu att skynda på Tjallä lite!) Hihi...

Massa mys!

Idag har vi haft en riktigt mysig dag! Vi bör´jade med att åka in till mormor och då passade mormor Pyttet medan jag gick ut med vovvarna. Sen började vi med att sätta en färg i mitt hår och så åkte hon och hämtade moster Elin på stationen. När de kom tillbaka fikade vi och sköljde ur färgen, och sen var det dags för den sista färgningen för denna dag. Det blev mycket mycket bättre än igår, men helt blond är jag ju inte ännu, fortfarande lite morot kvar! Men jisses vad slitet det blev! Mamma klippte topparna, så bättre blev det, men vi bestämde att hon ska klippa lite mer en annan dag så det ska nog bli bra!! Tack för all hjälp mamma!!

     <--- Ursäkta att jag ser så sliten ut, har städat härbret precis!

Efter att håret var färdigt, Pyttet fått mat och hundarna fått gå promenad stack vi iväg till Vinden! Vi fyndade en massa som vanligt. Elin & Linnéa tog en promenad medan jag och mamma slogs med alla andra som var där ;) Jag hittade 2 stycken emaljfat, jättefina! De har jag tänkt ha i trädgården som fågelbad eller så. Och så köpte jag ett ljusgrönt fat med ett rådjur skulpretat på för 10 kr, det stod ekeby i botten på det och nu kollade jag på nätet om det. Läste att det är 20,30 -tal och är värt omkring 300 kr!! Bra fynd! Sen hittade jag en massa annat kul också... :)

När vi kom tillbaka till mamma från vinden tog jag och Elin en massa kort på pelins mage, och sen busade moster & Pyttet massa... Elin "flög" Linnéa ovanför huvudet på sig själv och rätt som det var spydde Pyttet på Elin!! Hahahaha, vi skrattade så tårarna rann!!

     


När klockan blev 17 drog vi oss hemåt, det var dags för mat för Pyttet. Jens fick natta Linnéa och jag gick ut och städade härbret... blev en hel del säckar med gammal skit! Så skönt att få ordning där inne nu!

Nä, nu är jag så trött så jag kreverar.. Kram på er allihopa!!

Vi vann!

Haha, ja i söndags på tipspromenaden kammade jag och Jens hem vinsten (i alla fall i tävlingen mellan oss och familjen Öberg/Olsson). Det var himla roligt, men förmodligen nybörjartur. Det var skitsvåra frågor så vi chansade oss till segern. Alltid kul att vinna, men extra roligt eftersom Anders inte direkt gillar att förlora ;) Hihi... Men jättehärligt väder var det att gå rundan i. På deras (Gerdskens BK´s) tipspromenader säger de att de har barnvagnsvänliga rundor, men i söndags hade de dragit rundan runt Gerdsken. Visst, det gick att gå, men jädrar vad skumpigt, lerigt och lurigt med barnvagn. Och sen har vi ju bron längst bort, men trappor på varje ände. Tur att vi var flera så man kunde bära vagnen. Sen gick ju rundan förbi Stockslyckes korvmoj, perfekt att inhandla en korv med bröd där ju! Vägmat är aldrog fel!

Efter tipsrundan åkte Jens och Linnéa till Hemsjö och jag var hemma och grejade. Jag satte ut sådjursmedel i trädgården, och gnagskydd på mina små träd. Och sen målade jag ett bord som vi nu har som vardagsrumsbord. Vitt blev det och jag tyckte det blev bra!

  

Efter målningen började jag städa övervåningen i härbret. Jag sorterade ut en massa saker vi ska slänga, byggde ihop bäddsoffan och dammsög madrassen till den. Och nu har jag bestämt med pappa att han ska få mitt löparband, jo jag äger faktiskt ett sånt... köpte det i en stund av sinnersförvirring på Vinden. Jag var så entusiastisk och jag skulle minsann börja springa... haha, men inte en enda gång blev det använt. Bättre att pappa får det om han vill ha det för han springer ju ändå marathon och grejer!!
När klockan närmade sig 17 kom Jens och Linnéa och hämtade upp mig så drog vi till mormor & morfar. Där bjöds det på fiskgryta, smaskens!! Vi äter fisk alldeles för sällan! Det var iaf himla mysigt.



Igår var jag, Pyttet och mamma på shoppingtur i Borås. Det var verkligen en mysig dag. Först gick vi till Furulunds, en jättestor tygbutik, jag fick köpt lite muddtyger och mamma köpte ett klänningstyg. Tur att jag inte hade pengar för då hade jag inte haft nåt kvar när vi gått därifrån, jag hade kunnat spendera en förmögenhet där inne, så mycket fint hade de!
Efter tygaffären gick vi till presentknallen, sen spanade vi efter en klänning åt mig som jag ska ha på dopet på söndag. Och jag hittade en jättefin på Sisters!! Jag fick den, en kofta och örhängen av mamma o pappa i tidig födelsedagspresent. Tack så mycket!!! Bilder på klänningen kommer senare! :)
Vi lunchade på Eat också, tacobuffé såklart!! ;) När vi satt där kom det ett par andra mammor med sina små. Sen ena sov i vagnen men den andra bebisen fick sitta i en barnstol. Den lilla flickan var nog något yngre än Linnéa tror jag. Mamman satte henne i barnstolen och gav henne ett halvt tacoskal att tugga på!! Öh.. ska man ge sånt till så små barn?? De smälter ju inte direk så som smörgåsrån eller majskrokar gör. Och det visade sig att man ska inte ge såna tacoskal till så små barn. Efter en stund ryckte mamman upp den lilla flickan och höll henne under magen medan hon dunkade henne i ryggen. Då hade skalet fastnat i halsen!! Jag blev alldeles kall, så otäckt!! Som tur var hostade flickan upp det, men ändå, fy!! När det var klart satte mamman tillbaka flickan i stolen och fortsatte fika som om ingenting hänt. Herregud, jag hade blivit helt hysterisk och inte kunnat släppa Linnéa ifrån mig på länge om det var jag! men alla är vi olika.... en otäck händelse var det iaf.
Efter lunchen spanade vi runt lite mer innan det var dags för hemgång.



Förresten sitter här en randig Karin och skriver. Bimboblond från hårbottnen och en bit ner, sen orange och sen bimboblond igen. Haha! Mamma har hjälpt mig att ta avfärgning på mitt hår idag och det ser för jäkligt ut just nu! Men hon var och köpte mer blonderingsprodukter förut så imorgon ska vi ta tag i detta. Vi ska ta en blond färg på det som är orange och sen 2 paket "askblond" (inte så hysteriskt blont) i hela håret efteråt. Och då har förhoppningsvis allt hår ungefär samma färg sen. Skönt att bli ljusare nu till våren, alltid kul med förändring till våren tycker jag!
Jag hjälpte mamma att städa idag också, började med att putsa alla fönster och damma överallt. Så imorgon ska jag fortsätta med det jag inte hann. Och sen kommer Elin till Alingsås också, kul! Tänk... det kanske blir sista gången jag ser magen innan Tjallä kommer!! :) Vi ska nog ta en tur till vinden också, alltid roligt! Jag och mamma fyndar alltid en massa bra grejer där, till pappas och Jens stora förtret! Jens brukar klaga på att jag drar hem en massa skräp... men han har fel! Jag köper bara fina saker! ;)



Förresten, jag har fått sålt haklappen!! Woohooo!! 25 spänn blev budet. Himla roligt att nån budade tycker jag!! :)




Crazy Pytt!


Nu blir det kvällen här, ska slänga mig i soffan med en påse Gott&Blandat medan jag väntar på att Jens kommer hem med pizzan. Haha, nyttiga familjen!

Kram på er allihopa!!

Solig dag!

Min och Linnéas dag började 6.30 i morse, hon vaknade och skrek och vägrade somna om. Så då fick jag snällt gå upp med henne, och ge välling, sen myste vi i soffan. När Jens gått upp smet jag ut i solen, städade altanen och krattade lite. Sen skulle vi ta en sväng till en vårmarknad i parken jag läst om, men när vi kom dit var det tomt?! Haha, jag tror vi tog fel dag, det var nog nästa lördag det var marknad! Så då har vi nåt att se fram emot. ;)
Eftersom vi inte hade nåt att göra åkte vi till Blomsterlandet en sväng och kollade utemöbler. Vårt utebord har ruttnat, en massa brädor som är murkna... så det måste bytas. Och vi vill gärna ha ett i teak, men det är SVINDYRT!! De hade ett som var nedsatt från 8000 till 2000, men då var det gigantiskt och det blir nog trångt med ett sånt stort bord - tyvärr, för det var jättefint!!
Men jag fick köpt en påse jord, en kruka med påskliljor och ett gnagskydd mot rådjuren! Himla bra!



Efter shoppingen drog vi till Hemsjö. Jag och Annie skulle fortsätta sticka på våra strumpor och Jens skulle skrapa båten. Jag lyckades tappa maskor hela tiden, sticka upp och ner, åt fel håll och sticka rätor när det skulle vara aviga och tvärtom. Tur att Annie är en tålmodig människa, hon hjälpte mig hela tiden! Och vi hade himla roligt under tiden! :) Hon är himla go, och det är jätteroligt att vara så bra kompis med Jens syster.
Det bjöds på middag där också, lasagnerullar och till efterrätt bakade jag och Annie en banoffépaj! Det är en dessert vi åt på Malta nästan varje dag när vi var där. Den har en digestivebotten och sen är det typ ett kolalager på och så är den täckt av bananskivor. Så himla gott! Och så enkel att göra. Man mixar ihop digestivekex och smält smör, breder ut det i en form och låter den stå kallt. Sen kokar man en burk kondenserad mjölk i 3 timmar, svalnar av den och då har den blivit kola! Jättehäfigt. Och sen breder man den kolan över bottnen, lägger på bananer och "vips" så är den klar! *Mmmm*
Vid 19-tiden åkte vi hem, då var Pyttet jättetrött! Väl hemma fick hon välling och sen somnade hon ganska snabbt.
Nu har vi tittat på Robinson (var la sådär) och nu kollar Jens på Star Wars, men jag fixar inte riktigt de filmerna så jag sitter här istället! ;)



Nu ligger min farmors hus ute för försäljning, här kan man titta på det... usch, det är så tomt och opersonligt nu. Tänk vad mycket tid jag har tillbringat där, med min älskade farmor! Känns väldigt konstigt.



Imorgon ska vi gå tipspromenad med familjen Öberg/Olsson på förmiddagen!! Ska bli himla kul! Hoppas vi vinner nåt då! :) Efter promenixen ska Jens och Linnéa till Hemsjö, Jens ska skrapa båt och då tar han med Linnéa så jag kan fortsätta fixa här hemma. Och på eftermiddagen blir det middag hos mina föräldar! Mysigt! Elin och Andreas skulle eventuellt kommit också, men nu ligger Elin magsjuk!! :( Andreas var magsjuk i veckan så nu blev Elin smittad. Stackare, kan inte vara kul att vara höggravid och magsjuk!!? Eller vad säger du Therese?!

Nä, nu ska jag kika runt lite!

Kram på er!

Ska det bli fint får man lida pin!

Måste börja med att skicka en massa GRATTISKRAMAR till Therese som fyller år idag!! Jättemassa grattis! Hoppas du haft en superbra dag... paket kommer när vi blir bjudna på tårta! ;) Hahaha!!



Nu har jag fått en massa gjort här hemma! Härligt! När Jens kom hem från jobbet strax efter kl 13 tog han Linnéa med en gång så jag kunde gå ut och greja. Jag började med att kratta gräsmattan nere vid vägen för att få bort allt grus, kvistar och ekollon som samlats där. Sen plockade jag kvistar överallt, krattade ur rabatten där nere och halva gräsmattan. Jag sopade trappan och stengången och sen staplade jag upp veden och de stora träkubbarna som vi ska klyva till ved sen! De har legat slängda bakom förrådet där nere i en enda hög sen vi flyttade hit. Det blev så fint när det blev ordnat! Men AJ vad ont jag har i ryggen, armarna och benen nu. Kände av ryggen redan innan eftersom man går runt och bär på Pyttet så det var nog inte så bra att bära träkubbar och hålla på, men vad sjutton! Det blev så fint ju!! :)

Nu ikväll har Jens mamma varit här med mat. Jens pappa är i Italien med jobbet så vi bjöd in henne på mat här ikväll, och då köpte hon med sig pasta från Gbg, kan varmt rekommendera Pasta etc. (På mölndalsvägen, lite bortanför Universeum). Så god pasta!! Mmmm!!
Efter en massa farmor-och-Pyttebus åkte farmor hemåt och Pyttet skulle sova. Tyckte vi ja! Hon vägrade ligga ner så jag fick stå med henne och vagga tills hon kunde slappna av, men sen gick det fort, så hon somnade vid 19.30 idag.

Inatt vaknade hon hela tiden så hoppas hon sover bättre inatt!



Nä, nu ska jag surfa runt lite, sen blir det nog tidig sänggång! Kram på er!!

Bissar på G?

Idag har Linnéa varit såååå gnällig. Ingenting duger, hon vägrar sitta och leka på sin lekfilt, hon vägrade sätta sig i matstolen hon sträcker ut sig i en båge så det är omöjligt att sätta i henne) och hon t.o.m vägrade att sätta sig i vagnen när vi skulle ut och gå. Men till sist fick jag i henne i den och vi fick vår lilla promenix. Vi lurar på om det är fler bissar på G men vi har inte känt någonting ännu. Hoppas nästan att det är det för då har vi en förklaring till allting!

Igår var vi hemma hos Kickie i Ingared. Vi kom dit vid 11 och började med att hälsa på alla vovvarna, de är så himla goa! Sen gick vi en promenad, jättehärligt i vårvädret! Hundarna sprang omkring lösa och lyckliga. Alltid så mysigt att träffa dem allihopa! Kickie syr hundkläder som hobby och jag är så imponerad av henne, här kan ni se hennes alster!
Efter promenaden bjöds det på kaffe och smarrig äppelpaj, mmmm. Hundarna busade och Linnéa tyckte det var jätteroligt! Hon är inte ett dugg rädd, tycker bara det är kul att titta på dem! Tack för igår goa Kickie!

När vi kom hem fick Jens ta hand om Linnéa så gick jag ut i trädgården och rensade lite. Underbart väder att vara ute i! Jag såg att tulpanerna är på väg upp nu och hoppas att jag får se dem iår, förra året åt rådjuren upp dem. :( Vet knappt vad det är för sort för jag har aldrig fått de dem! Jäkla rådjur!

Har ny mobil nu också, en Sony Ericsson C510:



Den verkarfungera bra och kameran är bättre än på min gamla. Förhoppningsvis är mottagningen bättre också! Är nöjd än så länge, haha, efter en dag! :)

Nu ska Pyttet få puré, men kanske bloggar senare igen!

Kram på er!

Byggare Pytt!

Japp, idag fick Pyttet på sig ett par snickarbyxor som är kvar från när jag var liten. Mamma var inte säker på att jag haft dem, men att min lillebror har haft dem ialla fall - så himla söta! Synd att jag inte hittat dem tidigare för de var ganska tighta nu... Så söt hon blev i dem vår lille byggare Pytt!

  

Nu har Linnéa kommit in i en period när hon vill ha allt och får hon inte det så visar hon sitt missnöje väldigt tydligt. Har bildbevis... jag skulle ta kort på henne idag men hon ville bara åt kameran hela tiden, vilket hon inte fick:

   

Pyttet fick prova sin nya mössa idag också, men den tyckte hon nog inte om, för den skulle hon ha av sig med en gång!

  


Hon har börjat ta av sig sina kläder i bilen. Eller ja, inte allt alltså, men tossorna ska av och vantarna. Och till sist mössan också! Tidigare har hon inte lyckats med mössan, för hon har inte förstått att man måste dra uppåt också och inte bara framåt. Men nu kan hon minsann! Så när man ska ha ur henne ur bilen måste man först leta upp alla kläder som ligger slängda överallt.

Idag på förmiddagen hade jag och Pyttet besök av mormor en stund. Linnéa sov först så jag och mamma fikade, och sen vaknade Pyttet och busade massa med mormor. Mysigt! När mormor åkt hem fick Pyttet banan och sen somnade hon om en liten stund innan pappa kom hem och hon fick puré. Sen fick de mysa ensamma och jag fick gå ut och greja i trädgården! Jag krattade gräsmattan här uppe och klippte lite gräs runt rabatterna med kantsaxen - blev riktigt fint! Och sen rensade jag lite i en rabatt.
Framåt 15-tiden fick vi besök av Cornelia, Therese och Anders! Vi tog en promenad med dem i solen, så härligt. Jag älskar våren! :) Man blir så glad och pigg när det är sol... man har inte fått se mycket av den det senaste så den är väldigt uppskattad!
Cornelia sov hela promenaden, men Pyttet somnade inte förrän vi nästan var hemma, typiskt. Väl hemma drack vi kaffe innan vårt främmande skulle bege sig hemåt. När de åkt fick Linnéa mat och sen tände Jens grillen!

GRILLPREMIÄR!!

Vi grillade bara korv, men gud vad gott det är! Speciellt såhär första gången för säsongen! :)

Efter att vi hade ätit passade jag på att smita ut i trädgården igen, och Jens nattade Linnéa som somnade efter fem minuter. När det blev mörlt var jag tvungen att gå in igen för då spg jag ju inte om jag rensade bort ogräs eller blommor så jag får fortsätta en annan dag!

Imorgon blir det promenix och fika med Kickie, ska bli roligt!

Nu ska jag ta en dusch! Kram på er!!

Vårsöndag och vår måndag! ;)

Ja igår hade vi en riktig vårsöndag! Så härligt det var. Jag och Pyttet började dagen med att ge pappa sovmorgon och sen ringde moster Elin och frågade om vi ville gå en promenad med dem senare på dagen. Och det är klart vi ville! Så vid 12-tiden bar det iväg till Göteborg. Vi fick börja med att ge Pyttet sin mat och sen traskade vi iväg på vår promenix, det var strålande sol och 10 grader varmt - helt underbart! Vi var ute i ungefär 1,5 timma det var riktigt skönt, och det var en jättefin promenadgväg vid havet.

     
 På väg till moster och morbror!

       
Utsikt

       
Lite vila!

När vi kom hem till Elin o Andreas efter promenaden fick vi jättesmarrig risotto! Andreas skulle se en hockeymatch medan vi åt och Linnéa var eld och lågor, hon är tydligen också ett Röglefan! Haha, hon vrålade och klappade händerna. Sen vann Rögle också så då var alla nöjda och glada!
Elin är så fin med sin mage, höggravid verkligen! Nu är det bara ca 3 veckor kvar tills Tjallä kommer (är beräknad iaf!) och det är så spännande att se vad det är för filur som kommer! Jag tror att det är en pojke, men jag brukar ha fel ;) Hur som helst kommer det vara världens sötaste, goaste syskobarn!!
Vi kom iväg ganska sent från Göteborg, klockan var strax efter sex, jädrar vad tiden går fort när man har roligt! Så Linnéa sov hela vägen hem, väl hemma åt hon och sen gick det inte att få henne att somna, hon somnade vid 22-tiden äntligen, efter mycket skrik! men sen sov hon ända fram till 5-tiden och då somnade hon strax om och sen vaknade hon igen vid 8 och då gick vi upp. Så härligt att hon sover såpass långa etapper nu! :)

Efter alla morgonbestyr åkte jag och Linnéa och storhandlade. På vägen hem plockade vi med morbror Erik hem och fikade ett tag med honom. Han och Linnéa lekte massor!
Annars har vi inte gjort mycket idag... bara busat massa. Nu låg jag och Linnéa på lekfilten och lekte och sen testade jag att lägga henne på mig, och *pang bom* så sov hon. Så nu har jag burit in henne till sin säng så hon ligger gott nedbäddad med snuttefilten! Gosingen!

Imorgon ska vi få besök av familjen Öberg/Olsson, ska bli himla roligt! Och på onsdag ska jag och Pyttet hälsa på Kickie, Diva och Grabbarna Bus i Ingared! Det var sååå längesen nu igen så det ska bli jätteroligt! Linnéa kommer älska att titta på alla vovvarna!

Kram på er allihopa!

Vann rätt låt?

Är inte så himla noga för mig vem som vann igår, så länge det inte blev "Snälla snälla"! Vi hade besök av Therese, Anders och lilla Cornelia igår. Jättemysigt! Vi åt en massa godis, chips och nötter och grejer, och Linnéa tyckte det var jätteroligt med främmat så hon skulle inte sova! Vid 22-tiden somnade hon av ren utmattning, lilla gos.
Jag och Therese höll på Måns, och när juryn röstade gick det ju riktigt bra för honom. Men sen kom folkets röster då....



I fredags sa Linnéa MAMMA!! Vi var på väg till flygplatsen på kvällen för att hämta Jens föräldrar och Linnéa satt och babblade i stolen. Så vi provade att säga "mamma, mamma" och då härmade hon!!!! "Mama".. sa hon! Haha! Hon förstod ju inte vad hon sa, men vi bestämde att det räknas. Hon har ju sagt pappa redan... lättare ljud för henne tror jag. Det blev liksom "Dada, baba, papa.."

Att klappa händerna är fortfarande den stora hiten här hemma, det älskar hon när man gör med henne!!

     


Helst ska alla som är i samma rum klappa med henne då också. Det tycker hon är väldigt roligt!!




Det är fortfarande riktigt nära att hon kryper också. Men även om hon inte kan krypa ännu så kan hon ta sig runt, och hon tar gärna tag i saker och försöker dra sig upp. Det har inte lyckats ännu, men övning ger färdighet!

  <--- Intar kryp-position!

  <--- Å hej och hå!!


Linnéa har börjat med en konstig grej också. Hon äter hårstrån. Usch det är jätteäckligt! Hon sitter och letar hårstrån på sin filt/golvet/mattan och sen sitter hon där, jättekoncentrerad och pillar med hårstrået och försöker äta det. Jag tror inte hon får i sig så många, vi brukar ta dem eller också tappar hon tålamodet med hårstrået efter en stund. Men visst är det konstigt?! Aldrig hört nån göra förut... Knasunge! Kommer kanske kräkas hårbollar sen, precis som katterna ;)

     <---- Äter hår. Uscha!!

Idag ska vi nog träffa Elin och Andreas och gå en promeand, himla mysigt!!

Hoppas ni får en mysig dag allihopa!

KRAM!

Tradera...

En fin grej på Tradera ;) Kolla här!

Man kan ju testa i alla fall! Så nu håller vi tummarna allihopa!

Kram På Er!

Linnéa går omkring...

i sin gåstol på dagarna, hon tycker att det är jätteroligt! Ibland får hon för sig att hon letar efter något:

  <---- Kanske är det här?!

  <---- Eller här...

   <---- Kanske om jag sträcker på mig då...

Men hon hittade nog aldrig vad hon letade efter... Jag vet inte vad det var, men jädrar vilket tålamod hon hade när hon letade. ;)
Linnéa har en himla rolig stil när hon åker runt... (lägg märke till benet på första bilden!):







Vi hade besök här idag också, himla trevligt! Alltid så kul att träffas allihopa, och alla barnen! Idag var Oliver lite trött och hängig och Filippa var förkyld, så hoppas verkligen inte att alla barnen blir sjuka nu bara. Vi får hålla alla tummar och tår för det!
Alla barnen är så goa. Det var lite komiskt för Oliver var ledsen och skrek för han var så trött, och Linnéa tittade på honom och började skrika hon med, och sen började Filippa skrika - haha, typiskt sympatiskrik!! Bara Cornelia som inte skrek, hon sov! ;) Men sen när Susanne, Oliver, Måkkan och Filippa hade åkt vaknade Cornelia och då myste vi minsann, tills hon ville ha mat av sin goa mamma!

När jag och Linnéa blivit ensamma blev det mellanmål innan vi åkte och hälsade på mormor & morfar en sväng. Där bjöds det på fika till mig och majskrok till Linnéa, mysigt!!
Sen åkte vi hem och Pyttet fick puré.. sen blev det matlagning, sen middag, sen välling till Pyttet och vid 20-tiden somnade hon gott!
Jens var ute och sladdade med Tobbe ikväll så jag fick spela in Antikrundan åt honom. Och när vi spelar in måste vi ha på programmet som spelas in, och det var en rolig grej som hände:

En tant kommer med en kinesisk vas (kallades typ pilgrimsblabla nånting...) med drakar och grejer på. Värderingsgubben tittar på den och pratar om varifrån den kommer o.s.v. och så berättar han att dessa vaser alltid brukar vara i par.
Sen ska han berätta värdet på vasen, då säger han "Ja värdet är 100.000 kr..."
Tanten låtsas att hon inte bryr sig (som de brukar göra...) men man märker att hon blir jätteglad.. då säger gubben:
"Ja, för paret alltså..." Och då tror man liksom att värdet på en vas ska vara 50.000 - och det tror tanten också säkert..
Men då säger gubben typ att "men eftersom denna är i detta skicket och skadad så kanske 5000-8000 kr...."
Tanten såg het chockad ut och bara... "Jaha.....ok....."
HAHA, så himla kul tyckte jag! Synd om tanten, men ändå... jättekul tyckte jag! Skadeglädje är den sannaste glädjen ;)

Usch vad hemsk jag är...



Nu är det snart dags för skolåterträff... tydligen 10 år sedan jag gick ut Östlyckeskolan, MY GOD! Vart tog de åren vägen? Så det ska tydligen bli stor fest på hotellet för alla som gick ur Nolhaga, GA och Östlycka -99. Vad hemskt! Jag ska inte gå...Dels så känner jag att jag inte har något intresse av det, och dels så kostar det 395 spänn! Känns lite väl dyrt.
Kan tänka mig sådär man alltid ser på filmer, alla står och jämför sina liv och vad man åstadkommit! Haha!
Jaja, jag är i alla fall helt nöjd med mitt liv!! :)



Nu drickar vi kaffe och Jens kollar på sitt inspelade program... blir nog tidig sänggång ikväll tror jag. Imorgon ska jag städa i Hemsjö för Jens föräldrar kommer hem imorgon kväll. Och så kanske jag och Jens ska åka och fiska på dagen om det är bättre väder, då ska Pyttet vara hos mormor i så fall. Mysigt.

Kram och godnatt på er!!


Du vet att du är mamma när...

DU VET ATT DU ÄR MAMMA NÄR...
- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grodor på i storlek 60.
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du har bara tid att raka det ena benet.
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.
- Du säger minst en gång om dagen: "Det kan faktiskt vara ganska jobbigt att vara mammaledig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot.



Idag har jag och Pyttet varit i Hemsjö och släppt ut hönsen och katten, och gett dem mat. Sen åkte vi till Maxi och stohandlade.. mysigt att shoppa med Pyttet, men idag blev det bara mat, plånboken tillåter inget annat denna månaden. Annars när vi är och handlar brukar vi hitta allt möjligt kul! ;)
Efter shoppingen åkte vi hemåt och Linnéa fick mat, sen myste vi, städade huset och lekte i gåstolen ett tag innan hon skulle vila. Då passade jag på att gå ut och kratta lite i solen - så härligt! Vi lyckades inte komma ut på nån promenad i vårvädret, dåligt av oss, men jag fick lite vårkänslor när jag krattade!
Sen när Pyttet vaknade fick hon banan, vi busade lite mer innan Jens kom hem och vi lagade mat. Sen åt Pyttet puré igen och sen somnade hon snabbt idag!

Inatt vaknade hon bara en enda gång!! Hon vaknade och fick välling vid 22.30 och sen vfaknade hon en gång till vid 03-tiden. Och sen vaknade hon vid 7.30! Så himla skönt, hoppas detta kan hålla i sig nu och att det fungerar med att ge henne puré 2 gånger så hon håller sig mätt. Och så gäller det ju att hon vänjer sig av med att vakna.

Den roligaste grejen just nu med Linnéa är att hon börjar förstå det där med att leka med någon. Hon älskar att ge bort sin leksak och då ska man säga "tack tack" - då skrattar hon massa! Så ska man ge tillbaka leksaken till henne, och sen börjar hon om igen!

 
Vill du ha min leksak?

Hon tar sig runt nu också, och snabbt går det. Hon kryper inte ännu, men backar omkring, tumlar liksom runt på nåt sätt. Jag vet inte rikitgt hur hon gör, men framåt (eller bakåt då) går det iaf. Man sätter ner henne på filten och 3 sekunder senare är hon nån helt annanstans. Häromkvällen var hon ute i hallen, haha, going!



Imorgon blir det mammafika här klockan 10! Så det blir en tidig morgon imorn eftersom jag och Linnéa måste åka och öppna för hönsen och så innan vi får besök. Det ska bli så himla kul att träffas igen allihopa!!
När jag fick reda på att jag var gravid sa jag att "jag ska inte bli en sån mamma som pratar babybajs, kräks, barnmat, blöjor och sånt.." Men just en sån mamma är jag... alltså jag pratar inte bara om det, men en del blir det allt. Det följde liksom med Linnéa.
Haha, en annan sak jag sa innan Linnéa kom var att "jag tänker aldrig åka och handla själv med henne på Maxi..." och det sa jag bara för att jag hade sett mammor med sina små hysteriska bebisar. Mammorna stressade till tusen som sprang runt och tog det de skulle ha, medan bebisen satt skrikande och högröd i ansiktet i babysitsen på kundvagnen. Och omgivningens blickar på mamman + babyn... som bara stressar ännu mer!
Nu älskar jag att åka och handla med Linnéa, vi har så mysigt på våra shoppingturer! :)

Vad lite jag visste om att vara mamma innan Linnéa kom!



   <---- Vilken len och fin sten vi har här!



Ha det så bra allihopa!

Kram!!

BVC idag!

Idag har vi varit på bvc på hörselkontroll. Bvc-tanten höll en röd pinne framför Linnéa samtidigt som hon höll små bjällror i handen som hon plingade med vid sidan om Linnéas huvud för att se om hon hörde ljudet från dem. Linnéa tittade på händerna med plingorna med en gång så hon klarade det galant! Men pinnen var himla rolig den också, så hon fick smaska på den en stund.
Vi tog upp det här med nätterna också, att Pyttet sover så dåligt och att hon vill äta flera gånger per natt. Och då sa bvc-tanten att barn i Linnéas ålder inte ska behöva äta på nätterna- iaf inte om de äter så bra på dagarna som Linnéa gör, och att Linnéa kanske vant sig vid att hon får mat på natten. Så vi ska försöka med att ge henne puré 2 gånger varje dag nu, byta ut 17-gröten till puré och se om hon står sig bättre då. Och så ska vi försöka att inte ge mat på natten, utan bara trösta henne och försöka få henne att somna om, kanske ge napp att suga på eller ett finger sa hon. Så nu ska vi prova med det och hoppas att det fungerar!!
Vi vägde och mätte också, och nu väger Linnéa 9490 gram och var 73 cm lång! Gud vad stor hon är nu, våran lilla tjej!



Efter bvc åkte vi till mormor och fick lunch, och sen på vägen hem följde mamma med och hjälpte mig plocka upp en sak på vägen. Jag hade hittat ett rostigt stort runt lock bredvid gamla Boråsvägen som jag vill ha i trädgården (ja, lite skadad är jag ;) ) så vi var och hämtade det. Sen plockade vi upp lillebror på Hjälmareds Folkhögskola så fick han hjälpa mig att bära upp det i trädgården. Det var jädrans tungt, men vi fixade det!! :) Det blev himla fint i alla fall, och sen har jag spanat in en gammal rostig, trasig skottkärra i Hemsjö också - så om jag kanske får den så blir det en väldigt fin blomsterhörna till sommaren. Kan riktigt se klätterväxterna där vid mitt rostiga lock och i skottkärran! Haha!! Jens kommer blir galen, han vet inget ännu. ;)


Jag lovade ju bilder på den fina koftan Linnéa fick av min faster häromdagen också, här är den:

  

Jag älskar den - Tack snälla Gerd!



Måste visa några bilder jag tog på Pyttet när hon knatar runt i sin gåstol. Hon hade fastnat bakom soffan och satt där och försökte kika över kanten:

     




Och det blir ingen bild på blonderade jag... för jag blev inte nåt blond!! Det syns ingenting. Jag får köpa fler paket att testa med.. typiskt!! den färgen jag färgade mörkt med måste varit nån slags pansarfärg som inget biter på!

Jaja, det ska nog gå...efter 75 paket blondering ;)


Kram på er alla!!

Söndag igen...

Varför kommer alltid söndagar så himla fort?!! *vips* säger det bara så är det söndag igen.... usch, jag gillar inte söndagar. Speciellt inte när det är så kass väder som det varit idag. Jättetråkigt, finns ingenting att göra ju!

Idag hade vi fikabesök på förmiddagen. Min faster & farbror kom på besök. Min faster hade stickat en tröja till Linnéa som hon hade tänkt ge i 1-års present, men sen blev hon orolig att den skulle bli för liten så Linnéa fick den idag. Den är så himla fin - ska ta bilder sen så ni får se den! Jag är så imponerad, tänk att kunna sticka så fina grejer! Det ska jag banne mig lära mig. Jag har ju börjat med mina strumpor, men min faster sa att hon kunde lära mig lite mer, så det ska jag nog ta tillfället i akt och lära mig! :)
Pyttet var på superhumör när de var här,  busade och skrattade massa. Kul att hon är på så bra humör när man får främmat, speciellt när det är folk man inte träffar så ofta!

Efter fikabesöket gick jag ut i snickarverkstaden och slipade och målade bordsben. Vi ska byta bord i vardagsrummet, och vi har fått ett bord av Jens föräldrar vi ska ha, men vi ville måla det först. Så nu är benen målade en gång iaf och hänger nu på tork. Får vi se när nästa steg blir gjort... ;)

Linnéa sover nu, somnade vid 19:45. Det gick ganska lätt att få henne att somna idag, direkt efter vällingen slocknade hon, goa unge!! Hoppas hon får sova bra inatt nu, det går lite upp och ner med sömnen, men ingen större förändring.

Jag sitter här med bloneringsmedel i håret nu... är jättenervös! Jag hade bara 1 paket också så vi får se hr det blir. Förmodligen blir det randigt. Men då får jag åka och köpa fler paket imorn och bättra på det. Ska bli bra att bli blond igen tror jag. Jag har mina "mörka" perioder, hehe, men nu har jag tröttnat på det.

Näää.. usch vilken trist blogg det blev. Jaja..imorn kommer det förhoppninsvis lite bilder också!! Och så ska jag försöka sy lite med!

Kram kram!

Ny design!

Som ni ser har jag en helt ny bloggdesign! Jag fick hjälpa av en jätteduktig tjej, Emma. Jag är supernöjd - vilket lyft detta blev! Tack Emma!



Nu har vi pratat med sjukvårdsupplysningen och de har konstaterat att Linnéa har ögoninflammation. :( Ögonen rinner och är helt kletiga... stackars lilla Pyttet. De sa att det är väldigt smittsamt så vi ska tvätta alla handdukar, tvättlappar och lakan och sånt, så nu ska här tvättas! Vi ska även tvätta Pyttets ögon och händer flera gånger per dag. Det kan tydligen läka ut av sig självt så vi skulle avvakta tills på måndag, ser det likadant ut då ska vi kontakta vårdcentralen. Hon har ju varit lite snuvig de senaste dagarna så nu har förkylningen satt sig i ögonen.
Så nu får vi inte träffa några andra barn sa läkaren. Jättetråkigt! Vi som hade planerat en tripp till Jönköping på måndag och öppna förskolan på tisdag. Och kanske en promenad med Cornelia + familj i helgen. Men det får vänta då...  Hoppas nu bara att detta går över snabbt så Pyttet slipper vara sjuk!



Nu på morgonen smet jag ut i härbret och planterade lite. Häromdagen rymde jag till Blomsterlandet och handlade lite jord och sånt, så nu fick jag planterat mina pelargoner och ett träd jag inte kommer ihåg vad det är, och sen sådde jag lite fröer. Jag hade bestämt mig för att inte så någonting i år egentligen, men sen hittade jag så roliga saker (randiga tomater, vanliga tomater, orange pepper, melon och så) så jag var tvungen. Vi får väl se hur det går, om jag har tid att ta hand om dem, eller om de dör. Jag har i alla fall försökt!
Jag har försökt få liv i mina änglatrumpeter också, har vattnat lite på dem och gett dem gödning så nu hoppas jag att de kommer igång igen.. vore så tråkigt om de dog! Jag lade ju ner massa tid (och pengar) på dem förra året - och så har jag ju lovat att Therese ska få sticklingar så det är bäst att de klarar sig! ;)

Jens har varit och kört sina föräldrar till Landvetter, de har rest iväg till solen - Kanarieöarna. Jag är inte alls avundsjuk! Vi får ju vara katt- och hönsvakter i en vecka nu! Haha!

Annars idag blir det lugnt, kanske en promenad, en sväng till Jordnära och bara ta det lugnt - efter vår sanering här hemma då ;) Apropå sanering... när jag åkte till Blomsterlandet idag var det värsta pådrag på rastplatsen mellan Alingsås och oss. Det var blåljus överallt från poliser och brandbilar. Och så stod det en stor lastbil med öppet flak, och därinne sprang det runt en massa folk som såg ut som rymdmänniskor. De hade gula heltäckande dräkter och grejer på sig. Måste vart nåt väldigt giftigt i den lastbilen! http://www.alingsastidning.se/nyhet_visa.asp?id=3772&sidnamn=ALINGSÅS

Kram på er allihopa!!

Jag vill berätta för hela världen!

Jag måste få berätta...


Jag måste få berätta för hela världen,

Att jag är världens lyckligaste


8 månader har snart gått,

så mycket mer mitt liv har fått

av allt, kärlek, ljus, glädje och mening

Jag trodde aldrig det var möjligt att känna så,

Jag är så lyckligt lottad.


Jag visste inte innan du kom,

Att man kan känna såhär för en person.

Jag trodde jag hade känt så mycket som var möjligt,

Men denna kärlek är en helt annan dimension.


Allt är så klart nu, så färgglatt, så ljust,

Min vardag är nu fylld av lycka, skratt och allt är tack vare dig.

Varje sekund med dig är den bästa i mitt liv

Att jag och din pappa har gjort nåt så underbart är nästan obegripligt för mig.


Linnéa - du är världen för mig!



När man leker..



Kan humöret skifta väldigt snabbt.....



Vem har hon ärvt det av tro? ;)

Efter buset på morgonen blev det dags för ett bad! Det är alltid kul. Och idag hade vi "badbok-premiär", den tyckte hon var himla rolig. Det är en Bamse badbok som Linnéa fick i julklapp men som har glömts bort...

När Linnéa badat fick hon på sig sin nya kjol som jag sydde igår, såhär blev den:

     

Närbild på tyget:



Annars idag har det inte blivit mycket gjort... har mest varit hemma förutom en sväng till maxi för att handla lite. Imorgon blir det nog lugnt också, men hoppas att det är lite finare väder så vi kan komma ut på en promenad i alla fall!

Snart kryper nog vår lilla buspytt....



That´s all folks! Ha det gott!

Upp & ner...

Det går fortfarande lite upp och ner med sömnen. Men jag tror att det kommer bli bättre nu när  hon tar flaskan på natten utan problem. Igår svepte hon i sig en del när hon vaknade sent på kvällen, himla skönt! Sen vaknade hon väl 2 gånger till, men somnade om direkt efter att hon fått äta. Så inget gnäll emellan och det är skönt!
Senaste tiden har hon vaknat varenda natt omkring kl. 01.30, men inatt gjorde hon inte det - men det gjorde jag! Jag vaknade och var liksom beredd att gå upp och ta hand om henne, men hon sov och snusade så jag kunde lyckligt somna om! Härligt!

De senaste dagarna har varit fullt upp så bloggen har försummats lite...

I fredags började vi dagen med promenad/fika besök av Therese, Anders och lilla Cornelia. Det var så härligt väder så vi passade på att gå en långpromenad, och när vi kom in passade vi på att ta en lång fika! Vi skickade iväg grabbarna till maxi så de fick handla fika, det blev chokladpaj och delicatobollar - mums!!
Sedan på kvällen blev det pizza och tv och bara slappkväll.

I lördags var vi och handlade och sen bar det iväg till Hemsjö. Jens syster Annie var där och hon hade stickningslektion med mig. Och vi kan säga såhär att det är tur att hon har tålamod som få... för herregud..jag var nog inte den mest lättlärda elev! Hon fick hjälpa mig mest hela tiden, jag drog av maskor och stickade åt fel håll (vi vet inte riktigt hur jag lyckades - men det gjorde jag!). Vid ett tillfälle drog jag ut en hel sticka så Annie fick virka upp mina maskor på något sätt. Hon är så duktig! Efter några timmars stickande och en del flamsande hade jag iaf gjort ca 2 cm på en strumpa! Är riktigt stolt. Det är strumpor för barn 2-4 år, och det är tur att det är så stor storlek för det lär bli ungefär så mina blir klara! Haha!
Vi åt middag i Hemsjö också, sen åkte vi och hyrde film - Eagle Eye. Vi bara tog den utan några som helst förväntningar, och sen visade det sig att den var riktigt bra! Alltid kul när det blir så!

Igår var vi på Baby- och barnmässan. det var himla mysigt att komma iväg lite! Vi strosade runt och Linnéa var på ett strålande humör, vinkade på alla hon såg, tjoade och satt och grejade en massa. Hon tyckte nog det var kul med all liv och rörelse, och det tyckte jag med! Jag hittade en massa saker jag ville handla, men hade inte så mycket pengar så Linnéa fick nöja sig med ett kudd-djur, vi valde ett gulligt får!

  


Efter mässan åkte vi till moster Elin och morbror Andreas och fikade. Linnéa busade en massa med Tjalläs (kusinen imagen) leksaker! Och med Moster o Morbror också. Sen fick Linnéa sitta ett tag på Tjallä också, där satt hon bra!

       <---- Bilder från Elin!

Efter Göteborg styrde vi kosan hemåt och mot mormor & morfar, där bjöds det på middag. Kycklinggryta med curry, riktigt gott var det! Massa bus blev det också, med både mormor & morfar och vovvarna! Lilla Selma vill gärna ligga hos Linnéa på filten, hon tar inga leksaker från Pyttet men vill gärna ge henne sitt märgben.

Idag har vi inte gjort mycket. Jag och Linnéa har bara varit hemma. Jag har fått sytt en kjol och tvättat lite men annars har vi bara tagit det lugnt. Börjar känhna mig lite halvkrasslig, bara jag inte går och blir sjuk nu!!! Får ta en alvedon och slänga mig i soffan om en stund!

Ha en bra kväll allihopa!! Kramar!!

RSS 2.0