Drodldrodl...

Det brukar Linnéa säga "droodldrodl". Ibland säger hon det väldigt tyst och mjukt liksom, men ibland vrålar hon det samtidigt som hon står och spänner hela kroppen och blir alldeles röd i ansiktet, och när hon pratat klart nickar hon för sig själv. Då är det allvar må jag säga! Haha! Det är så kul nu för hon pratar nästan jämt, oftast ganska obegripliga ord, men ibland kan hon allt. Hon kan säga att hon är törstig "Tssti" och grattis säger hon, välling (samma som Elin "Ennnin") och då går hon ut i köket och visar var vällingen står så vi säkert fattar vad hon menar! :)
Hon älskar när man sjunger med henne också, och man får minsann applåder efter varje avslutad sång - och det tillhör ju inte vanligheterna när det är jag som sjunger, haha! Favoritsången är Imse Vimse Spindel, och då gör hon rörelserna också. Sen brukar Elin sjunga en sång för henne, Skruttelutenli... och den sången avslutas med ett "Baoaoaoao". Så när Elin börjar sjunga på första ordet är Linnéa redan på Baoaoao!

Det är helt otroligt hur mycket och hur snabbt de förstår och lär sig saker i den här åldern. Vad man än gör och säger så härmar Linnéa. Häromdagen när vi var med Elin & Noel satte Noel lite i halsen så han hostade och Elin dunkade lätt i ryggen. Sen efter ett tag hostade Linnéa och började slå Noel i ryggen! Vi fattade inte först utan vi trodde att hon bara slogs, men det är så olikt Néa, och sen konstaterade vi att hon måste ha härmat oss när Noel satte i halsen. Fast Néa hostade ;)


Här är bilder när Néa packar sin påse! Hon brukar packa den varje dag, och ibland hittar hon små kexbitar eller majskrokar där som hon varit klok nog att packa ner till senare!

       Igår var vi förresten på överraskningsfest för minn kusin som fyllt 40! :) Det var roligt, men var inte så mycket överraskning eftersom hans mamma försagt sig för längesen! God mat och Néa hade jätteroligt. Men vi åkte hem ganska tidigt för Pyttet behövde få välling och nattas.

Kram på er alla!


Kommentarer
Postat av: Therese

haha!! Hon e så go lilla pyttet! Tänk att det hon säger e så himla viktigt så hon blir nästan anfådd när hon berättat klart! Going!

Kul att hon går runt med sin väska å packar å packa ur, lika spännande varje gång att se vad hon hittar, kanske nåt Cornelia får låna en stund innan det måste packas ner igen!? haha!Nu längtar vi massa till tjejmiddagen!!! ÅÅå det ska bli så himla roligt!

Å efter det blir det invigning av nya soffan med massa vin, tjohoo!Puss å kram!

2009-11-16 @ 11:09:27
Postat av: Elin

Skruttenluttenli, skruttenluttenli... Baoaoao... :) Hon är så go Linnéa, mosters favorittjej :)2009-11-16 @ 15:24:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0