New York Marathon!

Måste önska min pappa lycka till imorgon när han ska springa New York Marathon!! Du är bäst och vi är så stolta över dig allihopa! Ta det försiktigt så hejar vi på dig här hemifrån!! Vi älskar dig!

Idag har vi varit och tittat på kattunge... Jo vi har ju lilla Maja. Men hon kissar inne. Vi har försökt allt, att släppa ut henne så fort hon ätit och sovit. Att visa henne lådan om och om igen men ingenting fungerar. Senaste veckan har hon kissat inne 3 gånger, varav en på mig i soffan och en gång i sin skolåda där hon låg och sov. Och friska katter kissar aldrig där de sover. Så det är skitjobbigt men vi måste göra oss av med henne. Känner mig alldeles hemsk... men vi kan ju inte hålla på och passa på henne jämt heller, och jag tror inte att hon mår så bra.
Men så tycker jag att det är roligt och viktigt för Linnéa att växa upp med djur. Och när man bor såhär är ju katt himla lätt, de kan vara ute hur mycket de vill! Néa älskar ju katter och dessa katterna var handuppfödda för deras mamma hade blivit påkörd så de var väldigt vana att bli hanterade och de var rumsrena sedan de var 4 veckor. Néa busade med dem och de blev inte alls rädda. Så vi fick tingat den sista som de hade kvar, en liten hona som vi döpte till iris. Hon är jättesöt med svarta "fräknar" och helt svarta trampdynor!

Lånade bilder från annonsen på Blocket.se.

   Efter kattitten och Néas vila åkte vi till Jordnära lite och shoppade mat till småfåglarna. Jens knorrade lite över att de är dyra i drift, men vad 17, jag tycker det är mysigt med fåglar i trädgården! I alla fall när det är små blåmesar och såna småpippisar. Nu på eftermiddagen/kvällen har vi firat Jens hos hans föräldrar, det blev jättegod mat och tårta. Jens fyller 25 på onsdag, och jag har köpt en jättebra present (tycker jag själv i alla fall!). Får berätta på onsdag vad det blev. Han brukar inte kika in här, men nån kanske försäger sig till honom...

Imorgon har vi fullt upp, ska ha en liten syskondag och ha kul ihop! ;) Och sen i veckan blir det kanske lite babysim och fika med Louise & Elisa, födelsedagsfirande på onsdag med Jens mamma (Jens pappa är bjuden men han skulle till Italien så det är inte alls synd om honom som missar vår Take Away middag!) och sen ska vi väl träffa Therese & Cornelia också, och Anders med kanske?!

Saker vi ser fram emot just nu:
* Höra hur det gick för pappa/morfar på Marathon.
* Jens födelsedagsfest!
* Tjejmiddagen den 21:a!
* Att mamma & pappa kommer hem den 21:a!
* Att få hem Iris den 17:e.

Inga Néa-bilder idag tyvärr, men kanske nästa gång! ;) Kram!


Anders.

Genom sorgens mörker
lyser minnenas ljus.Tänder idag ett ljus för vår barndomskompis Anders som omkom i en bilolycka i söndags. Jag fick veta det av Erik när han skickade ett sms inatt. Erik och Anders var bästa kompisar och jag och Elin lekte alltid med hans två bröder när vi var små, vi bodde grannar och höll alltid ihop. Vi har inte setts på länge, men man har så många minnen och de var en så stor del av vår barndom.
Mina tankar går till hans familj idag i deras stora sorg!

Elin & Noel kommer till Alingsås idag så jag & Néa ska möta upp dem hos mamma o pappa så Erik slipper vara ensam. Vi ska äta ihop och bara vara, och så ska Elin & Noel sova över där.


Nolhaga mys!

Haha, ja Jessika det är ju dåligt att det krävdes en USA resa för att få mig att blogga ;) Men nu hoppas jag att jag kommer igång igen!

Idag började jag och Pyttet dagen med att äta frukost till "Musses klubbhus". Jag blir ganska skadad av alla dessa barnprogram där barnen ska hjälpa till.... "Kan du se den blå bollen...?" och då ska alla barnen peka och ropa var den är, och (tänka sig!) barnen har alltid rätt. ;) Jag och Jens går runt och sjunger sångerna från Musses klubbhus, Höndige Manny och Chuggington. Ojojoj, vart ska detta sluta? ;)

Efter frukost blev det en tripp till Maxi, och sen blomsterlandet där vi köpte ett gravljus och ett fint hjärta i mossa som vi ska lägga på farmors grav imorgon. Sen åkte vi hem och Néa vilade ett tag. Efter en del bus blandat med matlagning kom Jens hem och vi käkade lunch. Mätta och glada efter maten åkte vi till Nolhaga för lite familjemys. Det var himla kul! Néa älskar att titta på alla djuren. När vi tittat färdigt gick vi till lekplatsen och lekte massa och tittade på alla andra barnen som var där och lekte! Néa är så fascinerad av att titta på andra barn :)

      

       


Efter vår utflykt åkte vi hem och åt middag, jag och Néa hade gjort storkok - kalops. Pyttet åt massa, hon tyckte det var jättegott. Så himla kul nu när hon äter vår mat, och mycket hellre den än burkmat.Och det är bra för det blir billigare plus att jag och Jens äter nyttigare och mer ordentlig mat. It´s a win win situation. ;) Sen blev det massa bus och hyss innan Pyttet bytte om till jamis och borstade sina bissar. Sen b lev det välling och nattning.

Nu pratar Pyttet jättemycket. Hon härmar allt man säger och ibland blir det riktigt likt. Hon kan bl.a. säga (förutom mamma o pappa)  mormor (jo mamma hon har allt sagt det!!) tack, Elin, Erik, sko, Therese. Älskade älskade Pytt, hon är så himla duktig! Hon är så himla stor nu, springe runt och pratar, dansar och busar. Mysigt är det, men det är allt ganska jobbigt ibland också. Fattar inte var de får sin energi ifrån? Jag är iaf helt slut på kvällarna nu, och särskilt nu när det har blivit mörkare.

Jaja, kram på er alla!!


USA!!

Nu är mina föräldrar på ett flygplan på väg mot USA. Pappa ska springa New York Marathon där den 1 november och så ska de hälsa på en massa släkt och vänner. Kommer bli himla tomt! Vi är ju hos mormor o morfar nästan varje dag jag och Linnéa. Men de kommer ha så himla roligt och det är dem väl unt!!

Jag lovade att blogga lite medan de var borta, iaf en massa bilder så de kunde titta på Pyttet och se hur hon växer. :) Så här är några stycken till att börja med.

    Sitter vid sitt bord och läser.
Tröttis:Sjunger Imse Vimse spindel med mamma, "Upp stiger solen...."

That´s all folks.... for now.

Kram på er!RSS 2.0