Bildspecial!!

Sälar vi såg på båtturen:

        

Pyttet med farfar.

  



  

Nöjd Jens i båten.




Marstrand.

        

Min underbara backsippa.

  

Mitt hemmabyggda rådjursskydd.



Min älskade Pytt.

     

Det blir inte alltid riktigt rätt:



Men plötsligt händer det:



Idag har jag och Pyttet åkt omkring hela dagen. Först var vi på tippen och Vinden och slängde av en massa bröte som jag rensat ut när jag städade ur härbret. Nu kommer man faktiskt in på båda våningarna, kors i taket! Där uppe är det riktigt fint gästrum nu så om nån vill sova över är ni hjärtligt välkomna! :)
Efter tippen o vinden åkte vi ut till Therese och Cornelia för att hälsa på lite. På deras parkeing låg en stor hög med grus, och jag som är urkass på att parkera missbedömde avståndet och parkerade bilen i högen! Herregud, kass jag är. Men det gick fint iaf. Jens har minsann repat den värre än vad jag gjorde, han drog bilen i deras stenmur, så haha, han kan inte säga nåt.
Sen var vi hos mormor en sväng och nu är vi hemma. Pyttet vilar och Jens har övergivit mig - för båten. Han och Lennart är ute och fiskar. Han älskar nog sin båt mer än mig ;) Låter så på honom i alla fall. Stackars mig!

Jag är riktigt partysugen nu, får kanske se till att hitta på nåt snart igen. Nån som vill vara med i så fall? Får se om vi hittar någon barnvakt först bara. Kanske farmor & farfar denna gången?! Det hade de tyckt var kul, och Pyttet med!

Förresten, någon som vet vad spraytan kostar? Hur hållbart o.s.v? Vill verkligen testa det en gång... nu innan sommaren så jag inte lyser upp hela världen med min bleka uppenbarelse!

Kram på er!


Long time ago...

Nu igen.. vad är det med mig? Bloggen harblivit försummad. Men nu är jag tillbaka... har jag några läsare kvar tro?

Ja sen sist då...

Jag och Therese betongade i onsdags. Det gick så himla bra! Vi blandade en massa betong, och fyllde våra formar (i ren panik som sist kan tilläggas) och vad bra det gick! Betongen var verkligen precis som tjock gröt, som det stod i boken att det skulle.Vi penslade formarna med olja, och de blev jättefina! Visst, det blev några missar, men nu kan vi allting till nästa gånf. Vi har en halv påse kvar så det blir allt fler gånger! Jätteroligt! Efter betongandet gjorde vi iordning en picknick, tog våra vagnar och traskade iväg. Hittade en jättemysig strand vid Svanvik där vi satte oss i solen och drack kaffe, åt bullar och vindruvor. När kaffet var slut och barnen började vakna begav vi oss hemåt igen.

I fredags åkte jag och mamma till ULLARED!! Wohoo! Linnéa var hemma med Jens så jag var mammaledoig ;) Vi stack iväg vid 9 på morgonen, lämnade hundarna på pensionat och sen började den långa resan ner. Väl framme käkade vi unch innan vi gick in, laddade för shopping. Jag hittade hur mycket som helst, men plånboken var inte så välfylld så jag fick välja ut den jag mest ville handla. Men det blev allt en del ändå. Mest till Linnéa såklart. Jag köpte faktiskt jens obligatoriska 3-pack boxershorts, men det råkade bli fel storlek, haha! Pyttet fick i alla fall, fodrade regnbyxor, några klänningar, strumpor, strumpbyxor, 1 par jeans, 1 par mysbyxor, en fleecetröja, en babygunga, en vit kofta, en ny leksak i forma av ankor som går på rad och kvackar när man drar i ett snöre, en sydväst, ett par badbyxor, en sommar-badkeps med långt tygstycke i nacken, tvättlappar och lite småsaker. Jag fick en klänning, en jacka, en kjol, en kofta och lite annat smått och gott.
Jag och mamma var så trötta när vi drog oss hemåt, satt och fnissade i bilen hela vägen hem. Tack mamma, det var en himla mysig shoppingresa! :)
Väl hemma blev det bara massa gos med min älskade Pytt, saknade henne massa på dagen fast det var såklart skönt att kunna åka iväg ensam också!

I går var jag och Linnéa hemma hos mamma o pappa, Elin och Noel kom dit också för de skulle spendera natten där. Så vi fikade och hade massa mysigt med dem! Lille Noel börjar bli stor nu, han försöker redan hålla uppe huvudet själv och han har gått upp massa i vikt! Den ille godingen! Linnéa är helt fascinerad, vill peta på honom och bara tittar med stora ögon. Tänk att både jag och Elin har fått världens finaste syskonbarnen, vad är oddsen liksom?! ;)

På eftermiddagen åkte vi och handlade för vi skulle få grillbesök. När vi var på maxi satt Linnéa och pekade på folk och skrattade, haha! Hon skrattar jämt nu, så fort nån skrattar så hör man ett litet (ganska tillgjort ibland) "HAHAHA"! Pappa hörde det häromdagen när vi var där och han höll på att skratta ihjäl sig. Och ju mer han skrattade desto mer skrattade linnéa, och så höll de på en bra stund. Pappa skrattade så tårarna rann! :)
Jo, på kvällen fick vi iaf grillbesök. Cornelia, Therese och Anders kom hem till oss. Vi bjöd på fläskfilé med pommes, tomat/lök/mozarellasallad, vitlöksbröd och tzatsiki, smarrigt. Jag och Cornelia myste en massa! Hon är så go, nu har hon börjat lé på riktigt, och det är så gulligt! Sötnosen!!

Förresten, häromdagen gick Linnéa några steg!! Hon ställer sig ju upp nu när hon håller i saker. Så hon lyckades resa sig mellan soffan och soffbordet och medan hon höll i sig så gick hon några steg, kanske bara 2-3 steg, men vi är stolta som sjutton!! Våran duktiga tjej! Tänk vad det går fort!

Idag har Jens varit iväg och fiskat hela dagen och jag och Linnéa var hos mormor o morfar. Vi gick en (ganska kaotisk) promenad med Elin, Noel, Selma och Fanny. Sen på eftermiddagen blev det middag i Hemsjö! Nu sitter jag i soffan och ska snart stänga av här och gå och lägga mig!

Ganska tråkig blogg utan bilder, men alla mina bilder hamnar på datorn som inte har internet. Får ta mig i kragen nån dag och flytrta över till denna datorn så jag kan bjuda på lite att titta på!

Godnatt allihopa!

Pyttet äter själv!

I morse när Pyttet skulle äta frukost började hon gnälla efter ett par skedar och ville inte äta. Så jag tänkte att jag låter henne äta själv då så slipper jag sitta här och truga... såhär såg det ut, behöver jag nämna att jag fick sanera köket efteråt?! ;)

        



Hon tyckte att det var jättekul att äta själv.. hon fick knappt i sig hälften av gröten, men strunt samma, hon hade roligt i alla fall. Så kul att se henne sitta där helt koncetrerad kladdandes med sin gröt. Händerna fulla, och ansiktet också! :)

Jag har lagt märke till idag att ju äldre Linnéa blir, och desto starkare vilja hon får (och vilken vilja hon har!!) desto fler majskrokar och vårgårdaris går det åt! Haha... mutor med ett annat ord. ;) T.ex, "nu vill mamma gå på toaletten här får du en majskkrok" eller "mamma pratar i telefonen, här får du en majskrok så får mamma prata nån minut i fred". Haha vad hemskt det låter, men det är så det är. Vad säger ni andra mammor, blev det likadant för er?

Nu har hon lärt sig vart majskrokarna bor också. Vi har dem ovanpå kylskåpet, så när jag ska ta ner påsen för att ge en till henne blir hon helt galen och bara skrattar hysteriskt! Så himla gulligt! Idag försökte hon med att få en majskrok också, hon försökte lura mamma.... hon började gnälla i vardagsrummet, såg till att jag tittade på henne. Då kröp hon gnällandes ut i köket, sen satte hon sig ner och pekade mot majskrokspåsen på kylskåpet och såg ledsen ut! Haha, de är inte dumma de små!



Vi har märkt nu att vi har en inneboende också, en himla söt inneboende! Jag hittade honom sovandes i solen i en rabatt häromdagen.





De senaste dagarna har det inte hänt mycket. I måndags hade vi trevligt besök, Therese och Cornelia kom hit och fikade med oss! Sen igår skulle vi ju ha åkt till Jönköping för att fira Susannes födelsedag, men Oliver var lite krasslig så vi valde att avvakta. Så vi drar nog nästa vecka istället.
Idag har jag och Linnéa varit och storhandlat, och sen har vi fixat lite hemma. Och nu på eftermiddagen har Jens hjälpt min pappa att köra möbler från farmors hus. Så nu är det tömt. Jag åkte förbi huset igår, och det skulle jag inte ha gjort. Det var helt mörkt och öde... det som alltid varit så hemtrevligt och varmt. Men det är som det är, och man får minnas alla glada stunder vi haft med farmor i huset! 
Hemma hos mamma och pappa står nu en massa saker som var farmors, och det var konstigt och jobbigt att se dem. Vi fick hennes gamla kökssoffa, den är så fin, och jag är så glad att få den efter henne! Kommer få finaste platsen i nya köket när vi bygger ut!

Väldigt dålig bild för det var så mörkt, men den är jättefin!


Imorgon ska Therese och Cornelia komma hit och betonga med mig och Pyttet. Håller alla tummar för att det blir bättre denna gången!

Kram och godnatt på er! 

Partaj!

För att börja där jag avslutade för 3 dagar sedan (dåligt med uppdateringar!) så vad vi ute på havet i fredags! Vi hade tänkt komma iväg vid 9-10 tiden, men för en gång skull lät Linnéa oss sova längre än 7, så vi kom iväg vid 11-tiden istället. Som vanligt är vi sena! På vägen mot Marstrand började bilen skaka nåt förfärligt, vi tänkte att det måste vara en vikt som lossnat från ett däck så vi fortsatte glatt vår färd. När vi var framme drog vi ut, och det gick jättebra att ha på Linnéa flytvästen, hon var så söt i den! (Jag kan inte lägga upp några bilder för vi har inget internet på den datorn där bilderna ligger,och jag orkar inte flytta över just nu... kommer senare!)
Vi var ute ganska länge, var inne vid båtplatsen igen omkring 17.. en riktigt härlig tur i solskenet! Vi såg en massa sälar och Jens fick till och med upp en liten torsk!
Efter havsturen åkte vi in till kungälv och tankade, Jens pappa kollade även däcken då så det inte var nåt fel, men allting såg bra ut så vi åkte vidare. När vi kom till Hemsjö blev vi bjudna på mat, och när vi var i köket hörde man ett "PANG" och då exploderade mitt bakdäck! Jäkla tur i oturen att det hände när det hände!! Usch! Så vi fick byta till ett sommardäck och sen åkte Jens tillbaka på lördagen och bytte resten också.
Resten av kvällen tillbringades i soffan fram till vi gick och la oss tidigt.



På lördagen laddade vi mest inför partajet på kvällen! Jag slet ut min garderob, konstaterade att jag inte har några kläder, och sen valde jag en vit klänning. Till den blev det vita leggings - kändes som om jag hade tagit studenten.  Jag sminkade mig och plattade håret - gud vad längesen jag gjorde mig iordning till fest! Så himla kul. Vi packade Linnéas väska som hon skulle ha med sig till mormor & morfar. Vid 17-tiden åkte vi mot stan, där mamma snällt skjutsade oss ut i skogen där festen hölls! Det var jätteroligt att träffa alla igen, så goa människor! :) Vi hade funderat på vad Jesper skulle få i födelsedagspresent, och till slut kom vi fram till att whisky är alltid bra, det gillar han. Och uppenbarligen vet alla andra det också - han hade bara fått en massa whisky! Haha! Kul! En tjej som heter Mikaela var där och vi har träffats några gånger tidigare, hon är riktigt trevlig så det var kul att det var en go tjej där att prata med lite också! Vi var bara 3 tjejer där....
Det var ca 10 pers där, lagom mycket folk, alla kan liksom sitta och prata med varandra. Sen längre fram på kvällen blev det allsång, grillande, buggande, bastande och massa öl. Jag avslutade kvällen med en kaffe, haha! Sen skulle vi beställa taxi, och det var sjutton inte lätt! Ingen visste adressen, inte ens Jesper som äger stugan. Men jag lyckades beskriva vägen hyfsat, för när vi gått grusvägen fram för att möta taxin med ficklampa i högsta hugg (darrandes av rädla för folkilskna älgar och vargar - jag i alla fall!) hittade taxin oss! Vi åkte med en lite halvtråkig taxichaufför, Alingsås Taxi. Det första vi frågade henne var om de tar kort, och ja det gjorde de sa hon. Vad bra för då behöver vi inte ta ut pengar på vägen då`Nej nej sa hon det behöver ni ju inte då. Nähäpp, men när vi kom hem och Jens tog fram sitt Maestro kort säger hon "men såna kort tar vi inte..." MEN VA??!! Säg det inna då ditt himla stolpskott! Så efter en massa dividerande över hur vi skulle göra bestämde vi att vi får åka till Maxi och ta ut pengar, men vi vägrade betala för den extra resan, för det var ju hon som hade gjort fel. Så hon blev jätteotrevlig så det var en lättnad när vi kom hem för andra gången och äntligen kunde få gå in och lägga oss vid 2.30!

Det var i alla fall en himla mysig kväll, och jag fick uppdateringar av mamma med jämna mellanrum om hur hon och pyttet hade det. Allting hade gått bra för dem. Linnéa hade somnat vid 8 och sen vaknade hon vid 2, så då fick hon vara upp lite och sen sov de tillsammans i soffan för Linnéa vaknade bara när mamma la ner henne i sängen. Men sen sov de till 7 i alla fall.

I dag när jag vaknade vid i8.30 kunde jag inte somna om, det var så tyst och lugnt här hemma. Kändes jättekonstigt! Saknade Pyttet otroligt mycket då! Så fram emot 10 ringde jag mamma och vi bestömde att hon och linnéa skulle komma och hämta mig för att åka till jordnära en sväng. Där köpte jag Thereses födelsedagspresent - en fläderbuske, och sen fick jag en rabarberplanta och en änglatrumpet av mamma - tack!!
När vi varit där släppte vi av mamma och åkte hemåt. Linnéa skulle få mat men hon bara skrek och vägrade äta, så till slut fick hon välling, och då åt hon och sen somnade hon med en gång. Sen sov hon ända till klockan fyra. Då var vi tvungna att väcka henne för vi skulle till Hemsjö på middag! Så trött när man har varit hos mormor och morfar! :) Älskade älskade unge!!

I hemsjö bjöds det på jättegod kalvstek, och efter kaffet åkte vi och handlade lite på maxi, sen hem. Linnéa fick välling och somnade. Så nu sitter vi här i soffan och jag ska nog lägga mig snart, man blir trött av att partaja!

Godnatt allihopa!!

Sen sist..

Det har inte hänt så mycket sen sist... eller jo, vi har ju fått nytt golv lagt i köket!! :) Det är så himla fint! Jag har ingen före bild, men när det var klart såg det i alla fall ut såhär:




Nu ska jag måla om köksluckorna också så kommer det bli ännu finare. Jag har lejt målarhjälp också, Therese och Susanne ska hjälpa mig - tack! Jag kan bjuda på når smarrigt som tack!

Idag har Jens varit hemma från jobbet och jag har jagat runt på stan efter mjökfri väling. Började på Maxi, men där var den slut, och sen åkte jag till Sparköp Noltorp och där var den också slut. Den var tydligen  slut hos leverantören, de brukar ha strul med dem. Så jag åkte till Apoteket och kollade för vår bvc sköterska har sagt att det finns där. Men tanten där var jättevirrig och visste inte alls vad jag pratade om. Jag frågade efter mjölkfri välling och hon började babbla om att de har glutenfri gröt... öh, jaha vad hjälper det mig?! Sen frågade hon mig om jag var säker på att barnet är allergisk! Vad är det för jäkla fråga??!! Nä, jag handlar mjölkfri dyr välling för att det är så himla roligt! Efter väldigt mycket babblande och kollande, och när hon frågat en kollega så hittade hon till slut en liten burk med något mjökfritt. Den lilla burken kostade 200 spänn så jag könde lite att jag ska kolla lite mer först. Och den jäkla tanten på apoteket snäste jag av, hon hade varit så himla ptrevlig mot mig och ifrågasatt mig så mycket så jag sa bara "äh jag struntar i det..." och så gick jag. Usch vad otrevlig hon var!
Jag och Jens ringde runt till våra föräldrar för att be dem titta i Göteborg och Stockholm (min mamma var där!), och till slut hittade min pappa! Han köpte med sig 2 paket hem!! Så skönt... jag vet inte vad Linnéa hade gjort om hon inte fick sin kvällsvälling! Stackars Lennart och Anette hade åkt runt hela göteborg i jakten på vällingen men inte hittat bågon! Vi får verkligen köpa upp ett stort lager nästa gång vi hittar den.

Efter vällingjakten åkte jag hem, somnade Pyttet och tvättade lite. Sen fick Linnéa mat och och så busade vi lite!





Jag klippte gräsmattan också, det blev så fint. Här är en bild där man ser halva gräsmattan klippt och halva oklippt!





Framåt 16.30 åkte jag och Pyttet hem till mina föräldrar. Mamma kom hem från Stockholm då efter att ha hälsat på min mormor och storebror med fru! Så vi drack kaffe med mormor & morfar och fick vällingen och en jättefin klänning mamma köpt till Pyttet. Vi passade även på att ta hem Linnéas lilla flytväst för vi ska ut och åka båt imorgon hela dagen!
När vi kom hem fick linnéa bada för hon kissade ner hela sig på skötbordet. Efter badet blev det välling och sen somnade hon med en gång! Tröttisen!
Jag passade på att gå ut och vattna lite och plantera mina dahlior. Hoppas hoppas att de tar sig nu!

När Linnéa kissade på skötbordet kissade hon även på "blöjbytarnallen", så han fick också bada. Nu sitter han på tork i duschen. Tycker han är så söt så jag var tvungen att ta kort på honom!:
   



Nu ska jag surfa lite.

Ha det så bra!!


Helgen som gått...

I lördags var det ju påskafton, och vi var (som jag redan berättat) hos mina föräldrar på middag. Här är några bilder som togs under dagen:

Noel hos stolt morfar:

     

Stolta farföräldrar också:

   

Världens finaste Noel:



Linnéa och pappa väntar på maten:





I söndags var vi ju i Mariestad hos Jens morfar, men innan vi åkte hann vi allt med en del lek. Linnéa tömde snabbt sin leksakslåda i en röra på golvet, och sen blev hon sittandes i lådan. :) Haha, jag drog runt henne i den lite och hon såg ganska förvånad ut!

  


Resan till Mariestad gick ganska bra, men Linnéa hade sovit precis innan vi åkte, så hon var jättepigg i bilen. Och efter en stund blev hon uttråkad och ville inte alls sitta i stolen! Så vi fick sitta och underhålla henne och muta henne med majskrokar hela vägen! Men till slut var vi framme, första av alla (kors i taket!!). Jens morfar blev jätteglad när vi kom, och han tog glatt fram en present han hade köpt till Linnéa - en påskhare med choklad! Han är så himla gullig, "Jag trodde hon skulle tycka om den, den har så fina färger!". Pyttet tog den med en gång och blev så glad, och då såg Gösta så nöjd ut. Han är ändå 90 år i år och hade traskat iväg med rollatorn och handlat en påskhare till Linnéa. :) Han visste kanske inte ens att det är choklad i.

  <---- Linnéas påskhare.


När alla de andra kommit fram blev det smörgåstårta, Linnéa lekte en massa och sen framåt 16-tiden var det dags att dra oss hemåt. Resan hem gick fint, Linnéa sov hela vägen. När vi kom hem åt Linnéa och sen stack vi iväg och handlade. Det blev en lugn kväll här hemma sen.



I går var Jens iväg hela dagen och fixade med båten och jag hade besök av Susanne och Oliver på fömiddagen. Barnen lekte för fullt, vi hade inte en lugn stund, de kryper runt som sjutton och drar i alla sladdar och grejer. Vid ett tillfälle när vi höll barnen lutade sig Linnéa fram mot oliver med båda armarna utsträckta och kramade om Oliver! Så goa de är! :)
Efter vårt kafferep åkte jag och Pyttet till mormor och morfar en sväng, där fick vi mat och kaffe - lika trevligt som alltid!! Sen plockade vi med oss Perk och skjutsade honom till skolan innan vi åkte hem. Väl hemma pysslade vi iordning lite innan Susanne kom tillbaka, utan Oliver denna gången vilket kändes jättekonstigt! Hon hade med sig ostbågar och lite godis och så tog vi ett par öl ihop. Det var så himla mysigt! Satt och snackade om ingenting och hade jätteroligt, lyssnade på gamla Håkan Hellström skivan och The Ark! Sen kom Jens hem och helt plötsligt pratade vi om bilar, försäljningsknep och världsekonomin (öh?!). Jag satt mest tyst då, hehe! Hoppas vi kan göra om det snart, riktigt skönt att bara vara med varandra så.
Nu dröjer det inte länge tills nästa gång vi ses, lurar på att åka till Jönköping på tisdag när Susanne fyller år! Har hört att det vankas tårta?! Haha, nädå, det är bara mina önskedrömmar. ;) Men paket har vi i alla fall fixat!



Idag började vi dagen med att fixa iordning oss. Jens var hemma sjuk från jobbet idag så han fick passa Pyttet medan jag åkte till Jordnära för att shoppa upp mitt presentkort jag fick i födelsedagspresent! Blev stoppad av polisen på vägen för nykterhetskontroll. Typiskt. Här dricker man fler än 2 öl för första gången på nästan 2 år och då blir man självklart stoppad dagen efter! Jag blev helnojig men det var såklart inga problem!! Men jädrar vad mycket jag hann tänka! Presentkortet på Jordnära resulterade i 3 stora krukor med tulpanlökar (rosa, röda och gula), 3 perennväxter (minns bara vad en var - borstnejlika, och ett planteringsbord!!). Tack Elin, Andreas, Noel och Erik! När jag var där och spanade på deras grejer ringde Therese och bjöd in mig på fika, så jag tog vägen om henne på vägen hem. Så mysigt att träffa henne och Cornelia, lillan hade blivit så himla stor!! Vi myste allt en del och hon log så glatt! :) Och hon är så stark, häll uppe huvudet jätteduktigt!
Sen begav jag mig hemåt, då gav vi Linnéa mat och sen stack jag ut i trädgården. Jag rensade en del ogräs, kantklippte mina rabatter, vattnade mina nyplanterade buskar. Noterade att rådjuren ätit på mina vinbärsbuskar så jag byggde ett stort rådjursskydd - ser hemskt ut men är förhoppningsvis effektivt! Ska ta kort på mitt bygge imorn! Sen passade jag på att strö ut snigelmedel i rabatterna också, de hemska djuren har ju vaknat nu! Uscha!
Sen gick jag in och bytte kläder, stack till maxi och handlade blöjor och grillkorv med bröd så vi kunde grilla idag. Åkte hemåt och matade Pyttet medan Jens grillade. Efter att vi ätit åkte Jens iväg på Ölprovning på Systembolaget med hans pappa. Jens fick det av mig i julklapp! Jag och Linnéa har lekt och myst en del och nu sover Linnéa gott!

Nu blir det desperate housewives!

Kram på er!!

Mariestad, here we come! :)

Nu ska vi snart packa ihop oss och åka till Mariestad ör att hälsa på Jens morfar. Hela Jens familj ska med, det ska bli mysigt! Har hört rykten om smörgåstårta också...mmm!!

Igår var det ju påskaftpn. Jens stack iväg ganska tidigt för att hinna fixa med båten innan vi skulle tll mina föräldrar på påskmiddag vid 14. Jag och pyttet hade ingenting att göra hemma så vi bestämde oss för att ta en promenad hem till mormor & morfar. Jättehärligt. Vädret var ju underbart, så det var riktigt skönt att ta en sån långpromenad. På vägen mötte vi 2 små söta påskkärringar. Den yngsta tjejen, som kanske var 5 år eller så, stannade sin cykel, tittade på Linnéa och sa "Vad heter den?". Haha! Den! Vi pratade med dem en stund innan vi traskade vidare. Efter ca 1 timma var vi framme, där träffade vi även min moster och hennes son Albin som blir 2 år i sommar. Jag har inte träffat honom innan så det var roligt.
Efter en stund dök Elin, Andreas och gulleNoel upp, jag snodde Noel från sin mamma nästan med en gång. Han är så liten, vi myste massor! :) Sen, efter att ha varit på lite villovägar, dök även Andreas föräldrar upp också. Då blev det äntligen mat - jättegott!! Riktigt påskbord blev det! Och sen värptes det påskägg också, lyckades tyvärr inte fånga det på film, men kul var det i alla fall! Linnéa fattade snabbt vad det handlade om och trodde att alla ägg var till henne. Linnéa och Noel fick förstås störst ägg, men inget godis i, utan fina presenter. Pyttet fick en jättefin klänning med mössa till!
När vi ätit, ätit och ätit drog vi oss hemåt. Linnéa vilade en stund och sen åkte Jens och Linnéa till Hemsjö, och jag gick ut i trädgården och rensade och planterade lite grann. Så nu har jag allt fått gjort en hel del, men det finns fortfarande saker att göra såkrt - det tar aldrig slut!! Försöker bjuda in Andreas på lite grävning av jordgubbsland, men han skrattar bara, hehe... jag bjuder ju t.om. på mat och logi som betalning!! Och hela familjen får såkart följa med! ;) Har förresten hittat mördarsmiglar nu, dessa jäkla odjur!! Fy!!



Nästa helg ska Pyttet vara borta från oss för en hel natt för första gången!! Spännande. Hon ska vara hos mormor & morfar medan jag och Jens rår om oss själva lite. Vi ska faktiskt på partaj! Jesper fyller år så vi ska träffa dem, det ska bli så himla roligt!! Det var jättelängesedan vi träffade dem allihopa, och ännu längre sen vi partajade ihop med dem! Det är skönt med såna människor, man kanske inte hörs eller ses på jättelänge men när man väl ses igen så är allt som vanligt! Jag längtar jättemycket! :)
Jag kommer säkert ringa mamma o pappa flera gånger under kvällen för att höra om allt går bra, men jag vet att det kommer gå bra! Pyttet kommer ha jätteroligt. Nyttigt och skönt för henne också att vara utan oss en natt!

Nu har jag duschat, blåst håret och tagit på mig min fina prickiga klänning, så nu är jag redo att dra till Mariestad.

Ha en fin dag allihopa!!

GLAD PÅSK!

Glad Påsk på er allihopa!! :) Hoppas ni får en riktigt härlig dag!


Solig långfredag!

Sån underbar dag! Vädret har ju varit helt fantastiskt och man blir alldeles lycklig! Jag började dagen med att få lite sovmorgon, Jens var uppe med tuppen (i detta fallet Linnéa!) och jag fick ligga kvar. Härligt. Sen blev det lite morgonbestyr, och när Linnéa vilade fick jag gå ut och greja lite. Jag började med att skrubba av mossan från vår trappa igår, och gjorde klart detta idag. Skrubbar med stålborste, så det blir kanonfint! Grunden är färdigskrapad också nu så snart ska jag börja spackla och måla!

Efter att Pyttet vaknat och fått lunch åkte vi för att möta Therese och Cornelia i Nolhaga för lite promenad och picknick. När vi träffats ringde vi Susanne för att höra hur de hade det, och då var de i stan!! Så hon och oliver mötte upp oss också. Sen blev det en härlig promenad och sen en lång picknick. Jättemysigt! Det är så roligt att träffas och bara vara. Bara prata om ingenting och mysa med våa fina barn. Hoppas vi kan få till en träff till innan Susanne och Olli åker tillbaka till Jönköping! Oliver och Linnéa satt i varsin vagn bredvid varandra, och efter en stund sträckte de ut sina händer och höll varandra i handen. Gullungar!! Cornelia sov, men kikade allt upp på oss ibland, hon undrade väl vilka det var som tjatade så evinnerligt mycket!! ;)
Mitt i picknicken gick Susanne runt med Linnéa för att få henne att somna, men sen så började Pyttet gråta och då skulle jag ta henne. Men när Linnéa böjde sig ner för att ge mig Linnéa så hoppade en spindel tydligen ner i min urringning. Haha! Jäklar! Susanne började lyfta tillbaka Linnéa mot sig och sa sen försiktigt att "jag tror att du har en spindel mellan brösten..." - och det skriket som kom när jag såg den skrämde nog alla parkbesökare. Men som tur var kunde jag få bort spindeln utan att klä av mig alla kläder vilket var min första impuls!
Vid strax efter 16 var vi tvungna att dra oss hemåt. Jag åkte till Hemsjö, det skulle bjudas på mat där, och så skulle ju farmor och farfar få se Linnéa krypa.

Igår kröp Linnéa hemma hos mormor & morfar, hon kröp genom heka vardagsrummet!! Alldeles bestömda steg, som om hon tänkte "nu ska jag visa dem att jag kan detta"! Så nu kryps det för fullt, hela tiden!

Imorgon ska vi på påskmiddag hos mina föräldrar, min syster med familj kommer också dit och även hennes svärföräldrar, och min moster med barn! Så det blir en del folk, mysigt ska det bli!! Huvudnumret på påsk är när mina föräldrar "värper" påskäggen. En tradition sen jag och mina syskon var små som lever kvar. Mamma kacklar och pappa gal i ett fantastiskt roligt uppträde- kanske kan filma skådespelet?! Hehe!!

Kram på er allihopa!

Avslutar med en bild på Susanne i hennes "solglasögon"...hehe...



De hade gått sönder och glasen hade ramlat loss, haha, hon blev så förvånad och såg så rolig ut!!! :)

Idag...

Idag har jag:

* Ringt vårdcentralen bara för att bli hänvisad till BVC.
* Ringt BVC utan att få tag på sköterskan.
* Ringt till Sjukvårdsrådgivningen och fått reda på att Pyttet inte kan få hostmedicin. Och att hon inte smittar så hon får träffa folk, men inte barn under 3 månader eller gamla.
* Hjälpt mamma att påskstäda.
* Varit på Vinden med mamma och Pyttet.
* Planterat mina två syrénbuskar nere vid trappan.
* Rensat min rabatt nere vid gången, och planterat en del nya växter där. Bl.a. Backsippa, höstflox, höstanemon och stjärnflocka.
* Gjortb upp planer för Pyttets trädgårdshörna. Där kommer bl.a. vinbärsbuskarna ingå, men även krusbärsbuske, jordgbbsland och kanske något fruktträd. Sen finns ju sandlådan där nere och så småningom ska vi köpa en gunga att ha i äppelträdet också! Kommer nog bli en mysig hörna. Ska mäta också och se hur mycket staket vi kommer behöva nere mot vägen!
* Plockat och fixat lite, och nu tvättar jag.

Snart kommer jag att:

* Hänga sista tvätten.
* Borsta tänderna.
* Gå och lägga mig, och förmodligen somna bums!!

Imorgon ska jag:

* Fixa sista tvätten.
* Förhoppningsvis hinna dammsuga. (Beror på om Linnéa går med på att sitta i gåstolen)
* Kanske hinna greja med något ute.
* Hälsa på mamma & pappa, så morfar får leka med Pyttet lite när han är ledig! :)
* Kanske ta en premiärtur med nya cykeln med Pyttet där bak!! *hoppas*

Kram på er allihopa!!

Kryp och förkylning.

Nu kryper Linnéa för fullt. Hon tar fler och fler krypsteg i taget nu innan hon lägger sig raklång på magen, eller sätter sig upp.  Nu reser hon sig själv också, och står helt raklång. Hon kan inte resa sig mot till exempel soffor, stolar och bord och sånt ännu, men när vi ligger/sitter med henne på filten så tar hon tag och reser sig upp! Villka framsteg de gör, och fort som tusan går det också!! :)

Förkylningen är inte direkt förändrad. Hon snorar inte riktigt lika mycket tycker jag, men däremot hostar hon jättemycket. Sån där slemmig jobbig hosta har hon, så inatt hade hon jättesvårt att sova. Hon vaknade av hostan, stackars! Så idag försökte jag få tag på vår bvc tant för att höra om man kan göra något, eller ge någonting för hostan innan hon ska sova. Men hon var inte där idag. Så jag tänkte att jag åker in till Apoteket och fråhgar dem, men tanten där sa att de inte får rekommendera någon medicin till barn under 2 år, då måste man ha läkare/bvc-sköterskas intyg. Så imorgon ska jag se om jag får tag i bvc-tanten, annars ringer jag vårdcentralen, så någon kan lyssna på henne och titta på henne bara. Eller kanske tipsa om något på telefonen.

Natten till igår sov förresten Pyttet hela natten i sin egen säng!! Jag vaknade klockan 8 och blev först helt förvirrad "var är Linnéa!!??" och sen tittade jag mig omkring och då låg hon där i sin säng! Haha, duktig tjej. Nu är det kanske bara förkylningen som ställer till det!



Efter apoteketbesöket idag åkte vi föbi mormor och sa hej, hon skulle iväg så vi åkte vidare hemåt. Väl hemma sov Pyttet en stund och jag passade på att spraya algmedel på grunden och plocka iordning en del ute. Sen skulle Linnéa få mat, men hon bara skrek och ville inte sitta i sin stol så hon fick välling istället. Då bölev hon lite nöjdare. Men sen fortsatte hon skrika. Så vi packade iväg oss och åkte till mormor igen, där bjöds det på kaffe och Linnéa var, såklart, på sitt bästa humör! ;) Skönt att kunna ta det lite lugnt, och att mormor kan ha koll på Linnéa lite när man är trött!!
Efter mormor åkte vi hemåt igen, Linnéa somnade i bilen så jag flyttade över henne till vagnen och där somnade hon om gott.. Medan hon sov krattade jag en del och plockade kvistar till eldningshögen. Jag plockade fram brädor till bänken jag ska bygga av några "bockar" jag hittade igår (bild på dem kommer längre ner). Sen småfixade jag lite mer, och när Linnéa vaknade gick vi in och lekte en massa! Hon är en riktig busunge. Man sitter och leker med henne bredvid sig, tittar bort 1 sekund och vips så är hon nästan ute i hallen. När man då säger typ "Linnéa, vad gör du?!" så skrattar hon och kastar sig huvudstupa framåt på mage och sprattlar med benen och armarna! Haha!

Här kommer lite bilder på lite jag har fixat med i trädgården, på er begäran. ;) Inte jättebra bilder, de är tagna med mobilen:


En fin buske jag spanat in längs vägkanten se förra året. Tog mod till mig häromdagen när vi var på promenad och snodde den! Så nu bor den i min rabatt! Vet inte vad det är så det blir spännande att se!


Närbild på söta busken.


Mina nyplanterade vinbärsbuskar:


Syrénbuskar i väntan på plantering.


I väntan på plantering.


Min Örtagård, med ny jord och kogödsel (luktar illa, men det blir bra!):


 

Örtagården med nyplanterade Rosmarinen och Lagerbladen.


Mina "bockar" jag hittade bakom härbret igår. Ska bli en bänk nere vid sandlådan är planen!




Efter middagen som bestod av köttfärslimpa somnade Pytte ganska lätt faktiskt, och har *peppar peppar* sovit sen dess. Annars ibland bkan hon vakna till och tycker då att hon har vilat och ska upp... ganska jobbigt eftersom man själv är ganska kvällstrött då.
När Linnéa somnat gick jag ut i trädgården. Fick städat bort den del gamla krukor, klippt ner lite växter på framsidan och klippt ner en del gamsla fula ormbunkar och skrapat bort mossa från stenmuren. Har fått ryck på mossan - den ska bort!! Skrubbade av grunden också, så nu ska jag skrapa bort det sista, sen blir det spackel och efter det målning! Kul!

Linnéa förstår förresten vad "puss" är nu! Man kan säga "får mamma en puss?" och pussa med munne så böjer hon sig framtå mot en med huvudet och försöker göra en pussmun. Fast munnen är lite sådär halvöppen och tungan smiter ut ibland, haha! Men hon är så go när hon ska pussas och mysa. Älskade unge!!
Lapman kan hon också peka på nu när man frågar vart lampan är. Herregud vad hon kan mycket nu, inte längesen hon bara låg och sov mest hela tiden - nu är det verkligen andra bullar!! :) Mysigt det tycker jag!!

Imorgon ska jag till mamma och hjälpa henne lite!

Kram på er allihopa!!

Cykelutflykt någon?

Idag har Pyttet varit hos mormor och morfar en stund medan Jens målade båten. Så då passade jag på att handla själv. Jag var först på blomsterlandet, där köpte jag en lagerbladsplanta, rosmarin och backsippa. Sen köpte jag en sådan där regnmätare där det sitter en glasbehållare med mått på i en rostig hållare - jättefin är den! Passade på att köpa kogödsel där också, och 2 syrénbuskar och 2 vinbärsbuskar. Jag tänkte att det kan nog vara roligt för Linnéa om vi har lite bärbuskar, så jag valde en röda- och en svarta vinbär! :)
Efter Blomsterlandet åkte jag till Maxi, shoppade lite allt möjligt vardagligt, men även en cykelsits och cykelhjälm till Pyttet!! Min pappa har byggt ihop cykeln jag fick i födelsedagspresent förra året och nu ska han sätta på linnéas sits också. Och sen när vi satt på lampor är den klar!!! Woohooo, ska bli mysigt att åka ut och cykla! Nån som vill följa med?




Efter shoppingen lämnade jag av allting hemma och sen åkte jag till de glada barnvakterna och tog en kopp kaffe. Sen tog jag med mig Linnéa hem och hon vilade en stund innan vi drog iväg till farmor och farfar. Där bjöds det på middag, och till dessert åt vi den citronpaj som jag och Linnéa bakade i förmiddags. Den var riktigt god faktiskt, ganska syrlig, men god!! Kul!



Igår fick jag iaf målat grinden på baksidan. Den var så himla sliten innan, men nu är den fin! Nu ska jag bara måla det blå räcket på det sista och sen tvättar jag det grå på resten av altanen. Det är ganska fint i färgen där, men så mycket alger. Så nu ska jag algtvätta och sen blir det finemang!

Halva grinden är målad, fint blir det! :)


Ska tvätta av altanen med högtryckstvätten med tvättmedel också och sen olja in den. Vad fint det kommer blli!
jag köpte putsspackel på maxi idag också så jag kan laga hålen i grunden där jag tagit bort den gamla färgen, och sen blir det lite färg där med. Vilket lyft det kommer bli för vårt lilla hus! :)

I veckan blir det nog en del hemmafix. Och nån dag ska jag och Therese förhoppningsvis kunna göra om våra betonggrejer! Sen på fredag kommer nog Susanne med familj häråt så då hoppas jag verkligen att vi kan ses också! Sen är det ju påsk. På påskafton ska vi på middag hos mina föräldrar och på söndag ska vi på påskmiddag hos Jens morfar i Mariestad. Det blir en mysig påskhelg!

Kram på er allihop!!

Mycket gnäll och ingen verkstad!

Idag har det varit gnälligt, väldigt gnälligt! Stackars Linnéa är så förkyld, det är jättejobbigt. För både henne och oss. Det har inte gått att lämna henne en sekund. Jag har varit ute småstunder i solen, men knappt fått gjort någonting. Jag hann i alla fall kola mina och Thereses betonggrejer, och de får vi göra om. ;) De hade stelnat ganska bra, men vittrade sönder när man tog i dem. Jag tror inte att betongen var tillräckligt väl blandad. Men nu har jag fixat en ny visp som passar på borrmaskinen så nu borde det gå bättre! Vi ska nog även inhandla ny betong. Går det inte bra då har vi ingenting att skylla på! Haha!



Finaste vädret i år och jag sitter inne och bloggar... men så blir det när barnen är sjuka. Då behöver de massa gos och mys. Nu vilar Linnéa, hon snarkar så det hörs ut i vardagsrummet. Stackarn. Jag har sköljt näsan med saltlösning i morse och ska nog ta en kur till när hon har ätit om en stund. Det lättar lite för henne då iaf. Men kul är det inte, hon krumbuktar och ålar som en tokig när man närmar sig lilla näsan.
Jens är och målar båten nu. Vi har varit i luven på varandra hela dagen. Han tycker att vi ska göra saker tillsammans när han är hemma, Och jag känner lite att när han är hemma kan ju jag faktiskt få göra lite av det jag vill göra. Som att greja ute till exempel. Han och Linnéa kan ju gå en promenad själva eller hitta på nåt, det hade varit mysigt för dem båda (och mig med) om de tillbringade tid tillsammans ensamma. Man kan ju faktiskt göra både och, men det har vi inte hunnit. Usch, jag har varit på ett hemskt humör hela dagen. Brist på sömn, och irritation över det mesta.

Nä, nu ska Linnéa få mat.. Kram på er.

Snorig Pytt.

Lillsnuttan är snuvig. Hon vaknade i morse och var snorig, men glad och pigg och ingen feber. Jag ringde Therese och frågade om de fortfarande ville åka på mässan med oss. Bara så att de visste att Linnéa var lite förkyld. Känns schysst att säga till i alla fall så de kan välja om de vill träffa oss då eller inte, för man vet ju aldrig om det kanske kan smittas. Men de ville träffa oss ändå!! :) Så vid 11 stack vi till Borås, eller ja, kvart över snarare, vi var ju sena som alltid! När vi kom fram tog vi ut shoppingpengar och gick in på mässan. Det varf jättekul att vara där, bara strosa runt bland alla fina blommor och grejer. Jag fick köpt ett zinkfat, en stor ljusgrön glasboll jag ska ha i trädgården, en vit träskylt som det står "Mitt hjärta" på till Linnéa och en rostig skylt på pinne som det står "Örtagård" på. Kommer bli fint med mina nya fina saker!
När vi var nöjda efter ca2 timmar inne på mässan tänkte vi åka hem till oss allihopa och fika, men vi ändrade oss. Kanske inte smart att ta med lilla Cornelia in till oss om Pyttet är förkyld! Så vi ska se om vi kan ta fika senare i helgen. Och det var nog rätt beslut för snorandet har inte blivit bättre, men inte värre heller direkt. Hoppas det är bra imorgon för det är jobbigt att vara snorig, och inte kul alls när man måste torka näsan!



Nu på kvällen har vi varit hos mormor & mofar och ätit pizza, Erik och Matilda var där också - alltid kul att träffa dem med! Imorgon blir det förhoppningsvis en del målat på altanräcket och kanske även lite skrapning av grunden. Jens ska måla båten och Pyttet ska nog vara hos mormor & morfar. På eftermiddagen ska Noel komma till stan så jag måste ju åka och pussa massa på honom också!! :)

Godnatt allihopa!!

KRYP!!!!

Idag har Linnéa krypt!!!! Hon kröp hela 2-3 steg innan hon ramlade! Så duktig vår älskling!

Ville bara berätta.... :)

Vårtecken!

Idag var jag och Linnéa ute på promenad, då fick vi se ett vårtecken:

  <--- Tussilago!!

Vi pyntade Linnéas mössa med den! :)


Sen gav vi tussilagon till mormor, som genast satte den i vatten i en äggkopp!



Jag har även fått några andra exempel på vårtecken idag!!

  <---- Fick av syster på mobilen!

  <--- vårtecken, av Therese! ;)

Kram på er alla, njut nu av våren ordentligt!!

Underbara Noel!

Ja det är han... fullkomligt underbar, alldeles perfekt! Och han är så liten, men med jättelånga fötter ;) Vi var och träffade lilla familjen i tisdags, och de är så fina allihopa! Jag har lite svårt att säga vem Noel är lik, mest Andreas tror jag, men han har helt klart Elins näsa!! Jag tog såklart lite bilder på min lilla systerson:

  <---- Vill inte byta blöja!

     <---- Superstolt moster med systerson! :)

  <--- Allra käraste syster, stolt mamma till Noel!

Visst är han helt underbar!!

          

Linnéa lekte för fullt med Andreas:

  <--- Busar!!

  <--- Så fint kort på Andreas och Linnéa!!

Det var så roligt att få träffa dem allihopa, och hoppas vi kan ses snart igen! Igår var de inne och gjorde PKU-test och hörseltest med Noel, och allting gick jättebra. han hade gått upp i vikt bra också, så duktig han är!! :)



Igår var Therese här, vi skulle testa att gjuta saker i betong. Jag hade fixat grejer att gjuta i och Therese hade med betongen. Vi började med att somna barnen i deras vagnar och sedan skred vi till verket. Vi började med vatten i en hink, sen skulle vi sätta på vispen på borrmaskinen - men då passar såklart inte den. Så vi fick blanda betongen med en spade, det gick la sådär! Betongen började stelna i hinken och i boken vi hade stod det att betongen skulle bli "som tjock gröt", och ja... det var det väl kanske. Vi öste ner betongen i formarna, i ren panik eftersom den höll på att stelna. Väl i formarna slutade det att stelna! Kansigt! Men nu har det stått över natten så jag ska snart ut och titta till det igen. Blev det inte bra är det bara att testa igen och göra om! Himla roligt var det i alla fall! Och alltid kul att träffa Therese och lilla Cornelia!!


På promenad i vårvädret!

När de hade åkt hem började jag skrapa altanräcket. Jag ska måla om det nu för det är så slitet och fult så nu börjar det tråkiga förarbetet. Men fint lär det bli när det är klart!



Idag händer det väl inte mycket... jag ska nog skrapa lite, köra Erik till sjukgymnasten, leka med Pyttet och sådär. Sen imorgon ska jag, Linnéa, Jens, Cornelia, Therese och Anders till Åhaga på Hem & Trädgårdsmässa. Det ska bli jätteroligt!!

Nä, nu får jag ta hand om en arg Pytt. Hon försöker resa sig, men det går inte riktigt som hon vill. Hon reser sig nu själv, och kan stå en stund om hon får hålla i nåt med en hand. Att landa är hon inte så bra på, mendet lär hon väl sig så småningom! ;)


RSS 2.0