Mmm... biff stroganoff!

Idag har vi vari på stan hela familjen. Åkte in en sväng och strosade, jättemysigt! Fick några ärenden gjorda och jag hämtade mitt paket med tyger som jag beställt... ska öppna det sen och sätta mig i arbete! Apropå arbete, Jens föräldrar har varit här idag och Jens pappa installerade ett bokföringsprogram på vår dator nu så jag kan börja hjälpa honom med det! Jag är ju ekonomiansvarig på hans företag... självutnämnd ;) Nä men det är kul att ha nåt att göra och kul att kunna hjälpa till. Dessutom var det ganska enkelt och ganska kul faktiskt!

Pyttet har ätit biff stroganoff puré idag, det var smaskens!! Hela hon var orange när hon ätit klart..

     

Igår var jag och Linnéa hos Therese och fikade. Tänk att det var kanske sista gången vi träffade magen, nästa gång vi ses kanske bebisen har kommit! Vad fort det har gått, tiden har bara flugit fram... på tisdag är bebisen beräknad, så när som helst nu kan den komma! Vi hade jättemysigt hos Therese iaf och Pyttet var på sitt bästa humör.
När vi kom hem började vi fixa iordning maten, vi skulle ha främmat på kvällen så det var lika bra att förbereda. Sen kom Jens hem från båtmässan och då myste han och Linnéa i soffan. Linnéa satt och grejade med sin flodhäst och rätt som det var bara somnade hon, rakt upp och ner:

  

På kvällen kom Elin, Andreas, Erik och Matilda på besök... vi bjöd på tacos - så enkelt och så gott! Det var himla mysigt! Vi åt, och sen spelade vi Lika Par Leka Bäst... man ska spela i par och så får man olika frågor där man ska gissa vad ens partner tycker. Allt går ut på att veta hur väl man känner varandra.
Det var kul, men svårt! "Irritations-korten" (det vill säga där man gissade på vad man gjorde som irreterade ens partner) var inte alls svåra, där hade alla ganska bra koll. Men när man kom till "harmoni-korten" (där man gissade på vad ens partner tyckte bäst om) var svårare, där hade alla ganska många fel! Och det blev en del sura miner emellanåt... haha... ett sånt spel kan verkligen ställa till det!! ;) Men efter att vi spelat klart (jag och Jens kom aldrig ens i mål, hehe, så väl känner vi varann efter 6,5 år ihop) var alla vänner igen iaf! Och strax efter 22 åkte gästerna hem... alla var ganska sega och vi gick och lade oss ganska direkt.

Nu vilar Pyttet och när hon vaknat blir det ens väng till Maxi för att inhandla middag och sen hem och äta. Blir väldigt lugnt här idag, jag är inte helt 100, ruskigt förkyld och känner mig ganska sjuk... stackars mig ;)

Ha en jättebra lördagkväll allihopa! Kram på er!!


Tupperware party, symöte och hes Pytt...

Vi har hållt i gång de senaste dagarna. Iaf jag och Pyttet, Jens har varit sjuk och hemma från jobbet... I söndags var vi på Tupperware party hos mamma, vi plockade med oss Therese också så vi inte behövde vara ensam med tanterna ;) Vi fick se alla produkter, kollade i katalogen och konstaterade att allt var väldigt dyrt.. men jag valde att köpa en ostkupa i alla fall. Och Therese köpte en iskubsfrysare eller vad det heter! Jag vann en liten burk också, den tyckte Linnéa om så det fick bli hennes "godisburk", vi har lagt i majskrokar och har med den i skötväskan. :)

I måndags hände det inte mycket här hemma... vi var mest här och fixade hela dagen, och på eftermiddagen kom Susanne och Oliver förbi på en snabbkopp och lite tjöt. Sen nattade vi Linnéa efter att hon hade ätit sin välling vid 19 tiden, och när hon sovit en timma bestämde hon sig för att det var minsann bara en vilopaus. Hon skulle upp igen. Hon bara skrek och skrek och det gick inte att få henne att somna om, så det var bara att ta upp henne igen... Jag och jens åt sen middag och vid 22 tiden var Pyttet såhär pigg:

     



Efter att hon äntligen somnat sov hon oroligt hela natten. Vaknade och skrek flera gånger... det var riktigt jobbigt! Vi tror att det är tänder på G igen, men man ser inga ännu.

På tisdagen kom Susanne och Oliver hit för vårt symöte! Herregud jag fyllde nog 75 sist, inte 25... Vi fick väl inte jättemycket gjort, barnen ville ha sin uppmärksamhet också. Men Susanne fick minsann sytt en barnstolsdyna i ett superfint tyg, rött med vita små kaniner på. Och jag blev nästan klar med Linnéas nya klänning. Jag har sytt ett par tights i samma tyg som blev helt perfekta - så stolt jag är! Bilder kommer när klänningen är klar!
Efter vårt besök hände det inte mycket här hemma.. vi slappade mest och myste med Pyttet. Hon somnade lättare och har faktiskt sovit ganska bra inatt, så skönt. Man uppskattar verkligen de nätter man bara behöver gå upp 3 gånger istället för 8-9! Och man uppskattar verkligen de nätter när Linnéa somnar om när hon vaknat, och inte piggnar till och vägrar somna om....

Idag har Linnéa badat. Första badet hon satt själv i baljan! Hon satt så fint hela badet och lekte med sin anka, sina fiskar och en plastslev. Plaskade och hade sig, hon tycker om att bada!

     

Linnéa har varit väldigt hes idag. Hon är pigg och glas och har ingen feber eller så utan är bara hes. Hon låter jätteroligt när hon "pratar" och gör sina ljud, och hon själv verkar tycka att det nya lätet på hennes röst är jätteroligt! Hoppas inte att det är början på en förkylning bara! Det blev bättre nu framåt kvällen så... kanske beror det på att hon skrek så häromnatten...

Majskrokar är en riktig hit här hemma... här äter Linnéa själv! Majskroken hamnar överallt, men sällan i munnen ;)




Ett år...

Idag är det ett år sedan vår älskade Levis somnade in.... Han var sjuk och vi hade inget annat val än att låta honom somna.



Vi saknar dig snutte Levis, tänker på dig och du finns alltid i våra hjärtan!







R.I.P fina älskade vovve!



Säng, kalas och moster!

Idag har vi flängt runt en del. Vaknade i morse efter en halvbra natt, åt frukost och sen kom Jens pappa för att hjälpa oss med sängbygge. Jag och Pyttet flydde fältet efter en stund, åkte in till mormor för att träffa henne och moster Elin som kommit till stan! Efter en fika bar det iväg på kalas, men först hämtade vi morfar i stan som varit ute och sprungit... han var med i sverigestafetten och sprang från Floda (eller var det Lerum?) till Alingsås. Den genen har jag inte ärvt ;) Sen plockade vi upp morbror Erik och sen åkte vi till kalajset. Födelsedagsbarnet var Glenn, min kusin som fyllde 25 år idag, hurra hurra! Där fick vi god mat och träffade en del av släkten!

Efter kalasandet åkte vi hemåt och efter en stund kom Jens pappa tillbaka för att bygga färsigt sängarna som inte hade hunnits med tidigare. Så nu är allt äntligen klart!!! Och det blev så himla bra! Inte mycket rum kvar för sängen tar stor plats, men det gör ingenting! Vi sover ju bara där inne iaf!

Under arbetets gång:


Sängstommen är på plats med en ribbotten i!
  

Jag är sååååå nöjd, och längtar tills vi ska gå och lägga oss ikväll! :)


Idag tänder jag ett ljus för min farfar, idag är det 10 år sedan han gick bort. Saknar dig farfar!



Nytt golv!! :)

Idag har vi haft Jens pappa här. Han och Jens har lagt nytt golv i sovrummet, äntligen! Det blev så himla fint! Men sängarna hanns inte med så de ska vi bygga ihop imorgon, det ska bli härligt att få iordning allting nu.

Här är lite före och efter bilder. Detta blir en kort blogg för snart kommer Jens hem med pizza och sen ska jag bara slappa!

Före
     

Efter
     

Under tiden av golvläggningen var vi tvungna att tömma sovrummet, så det stod grejer överallt! Och mitt i all röran låg lilla Pyttet och vilade. Älskade sötnosen!

Röran
     

Sådärja! Nu har ni iaf fått se hur det blev! Imorgon kommer förhoppningsvis bilder på sängen också!

Kram på er allihopa!!

Säng säng säng....

Igår bar det iväg till ikea för att köpa säng, vi plockade upp Jens pappa på vägen också. Sängarna vi har nu är ju inte böjbara, så vi behövde en sängstomme, madrasser och bäddmadrasser. På ikea hittade vi den vi tittat på, den billigaste vi hittade och den var väl hyfsat snygg också:



Men så började vi kika på en sängstomme som jag älskar, men som är lite för dyr för oss i nuläget, Hemnes... den var uppställd i svart och Jens tyckte om den. Men så hittade vi den i vitt, och åååå jag älskar den! Vi började diskutera och jag sa att nån gång ska jag ha den sängstommen, vi kan ju köpa den när vi bygger ut! Men efter lite diskuterande fram och tillbaka kom vi fram till att det är bättre att köpa den vi tycker bäst om nu, för vi kommer ju ha den X antal år. Som Jens pappa sa, det är ju dumt att köpa bara för att det är billigt. Så det blev en Hemnes!!! Woohoooo!!


Med madrasser och sånt hade vi otur... Ikea har slutat med madrasser i 80.. så det blev bara ett par bäddmadrasser där och sen drog vi vidare till Kungsängen. Jens mamma & pappa har madrasser därifrån och är jättenöjda, så det var värt ett försök tyckte vi - särskilt när vi ändå hade släp och allt med oss! Så vi kom dit och började prova olika hårda/mjuka sängar och kom fram till att jag vill ha en mjuk och jens en halvmjuk. Han i affären hade bara 2 madrasser kvar - och för en gångs skull hade vi tur - han hade en mjuk och en halvmjuk kvar! Så dem tog vi fort som attan. ;)

Så nu återstår bara att bygga ihop allting... hoppas det blir snart!! Jag är så ivrig och otålig! Det kommer bli kanonbra!

Linnéa var jätteduktig hela tiden igår när vi var iväg. Vi hade med oss välling som vi värmde på ikea och som hon fick smaska i sig, hon älskar välling nu och att äta i nappflaska går jättebra! Vi har introducerat flaskan nu för om vi ska ge henne välling på natten är det ju mycket lättare än pipmugg. För att inte tala om mindre slabbigt!

Idag blir det lite tjejfika här! Höggravida Therese, Måkkan och Filippa och Jossan kommer. Synd att inte Susanne och Oliver kunde komma, men vi tar igen det nästa gång!!

Ha en bra dag allihopa, kram på er!!

Motordriven säng!

Idag har vi varit och shoppar nya sängar! Eller ialla fall nya ribbottnar med motorer på, så man kan höja huvudändan och fotändan om man vill! Vi fick två stycken för 1000 kr, perfekt, de såg alldeles nya ut trots att de var 3 år gamla. Så imorgon blir det till att ta med släpet och åka till ikea för att shoppa bäddmadrasser, sängar och en sängram! Vi har två 80 sängar nu, och det är de nya också, för tillfället får vi inte plats med större. ;)

  <---- Våra nya motordrivna sängar!

Tidigare på dagen badade Pyttet och sen var mormor här och fikade semla med mig och Pyttet, mysigt! Hon var helt till sig för hon skulle gå på Jerry Williams ikväll på Rondo. Pappa hade vunnit biljetter så det var snabba puckar!
Efter att mormor varit här busade jag och Pyttet och hade kryplektion, haha, men hon ville inte krypa ännu. Inte vända sig heller... ;)

Nu har jag sytt  på knappar på klänningen också, såhär fin blev Pyttet:

   


Nu sitter jag och syr lite... känner mig som en 80 årig tant som sitter hemma och syr på kvällarna! Hahaha... men fick hem en massa fint tyg idag som jag shoppat på Tradera, så nu måste jag få upp farten! ;)

Kram på er!

Som en ny människa..

känner jag mig idag! Vi fick sova jättebra inatt! Linnéa somnade inte förrän strax innan 22 (vet inte vad hon gick på...) men sen sov hon hela natten, vaknade och åt vid 5 och sen sov hon till ca 9 på morgonen! Woohoo!! Så härligt, jag har varit jättepigg och glad idag. Vad mycket det gör att man får sova ordentligt!
Så idag har vi varit inne på maxi och handlat, busat en himla massa här hemma och så plötsligt hände det.....

LINNÉA VÄNDE SIG!!!

Hon låg på rygg och sträckte sig efter en leksak, rullade över på mage, tog leksaken och sen vände hon tillbaka sig så hon låg på rygg igen!! Älskade sötnos, så duktig! :) När hon lyckats med detta en gång försökte jag få henne att göra det igen, men det ville hon inte. Hon ville väl bara visa att hon kan, men inte mer än nödvändigt! ;) Så efter händelsen ringde jag Jens och berättade den stora nyheten, och sen mormor också!

Jag har även fått sytt lite mer. Igår när jag var ensam hemma sydde jag en klänning. En röd med vita kanter, ska bara sätta på knappar sen kan Linnéa ha den på sig. Den passar nog t.o.m! Idag har jag provsytt en haklapp - det kommer det bli fler av! Kul och enkelt att sy dem...nu när jag testat på en vet jag hur jag inte ska göra, så resten kommer bli bra!

       


Nu ska Pyttet få på sig pyamas och sen ska vi gosa!


Kram på er!

Tyst det är i huset....

Här är det alldeles tyst... Jens och Linnéa har åkt iväg på middag hos Jens föräldrar. Men jag valde att stanna hemma. Vi hade den jobbigaste natten vi nånsin haft inatt, så jag är halvdöd. Ganska skönt att vara hemma då, helt ensam och bara ta det lugnt. Tråkigt att inte träffa alla, men jag får göra det en annan dag, och Jens skulle få ta med mat hem till mig - tack så mycket!

Igår kväll somnade Linnéa jättebra, och sen sov hon fram till 21 - tiden när hon ville ha lite mat. Allting verkade lugnt och hon sov gott, sen lade vi oss vid 23 och efter en stund började hon knorra lite så omkring midnatt beslöt vi oss för att ge henne välling. (Det har varit jobbigt några nätter och vi har tänkt att det kanske beror på att jag inte har tillräckligt med mat på natten). Hon åt ganska bra med välling, nackdelen var då att hon blev pigg och ville inte sova. Så vi lade henne i vår säng, och efter mycket om och men somnade hon, men sen började det... hon vaknade stup i kvarten och var ledsen, skrek och ålade... tills det kom en prutt. Så höll hon på hela natten, och det gick inte att hjälpa henne. Så nu ska vi testa att använda minifom igen om det fortsätter såhär, kanske det hjälper?! Det hjälpte ju sist hon hade det jobbigt med magen. Och det konstiga är att hon har ätit precis som vanligt, inget konstigt alls! Stackars liten med så känslig mage... man bli så maktlös och kan inte hjälpa!

Nu ska jag passa på att slappa lite! Kram på er!


Reslutatet..

Det har kostat blod, svett och tårar... men nu är de klara. Pyttets byxor! Jag är väl ganska nöjd, speciellt med tanke på att det var mitt första försök, och trots vissa felsyingar (kan man säga så?!) tror jag nog att Pyttet kan med att ha dem på sig - om de passar vill säga!



Blir spännande att testa dem på henne imorgon! Jag har en massa fint tyg nu som jag fått av mamma, så jag har en massa idéer och prohekt på G... får se lite vilket jag gör först, men det lutar åt en klänning!

Jag har fått en utmärkelse idag såg jag när jag var på ett av mina dagliga besök på Jessikas blogg! Tack så mycket Jessika!!



Jag ska skicka vidare denna utmärkelse, och jag funderade på vem jag skulle ge den till... Jag vill ge den till Syster Elin - hon är visserligen inte mamma ännu men snart så! Och hon och Andreas har en så fin blogg om allt som sker innan man blir förälder. Så jag ger den till Elin & Andreas! Och sen vill jag ge den till Emma, hon fick också en av Jessika - men hon får en till! =) Och en har vi ju Monica och Filippas blogg, det är inte skrivet så mycket där, men så är det ju när man är nybliven mamma, man hinner inte med allt - men jag räknar med att det kommer mera... ;)

Kram på er allihopa!!

Bvc!

Nu har vi varvat ner lite efter bvc besöket...inte för att det var så jobbigt men men! Linnéa skötte sig jättebra, men tyckte inte att läkaren var så rolig. Ville hellre vara hos mamma eller pappa. ;) Jag kände läkaren sen tidigare och hon tyckte att det var mycket "Axell" över Linnéa, hon såg drag av både mormor och morbror sa hon.
Hon undersökte ögonen, lyssnade på hjärta + lungor och böjde ben och grejade. Sen skulle hon kolla om Linnéa ville dra sig upp om hon höll i händerna. Just detta moment har jag och Jens sagt att det är ju inga problem, för det har hon kunnat länge nu, men nu ville hon minsann inte!! Haha, hon bara låg där och tittade fundersamt på läkaren. Så jag sa att jag kunde testa, och då minsann, då drog Linnéa upp sig till stående med en gång! Duktig liten tjej tyckte doktorn.
Vägning och mätning blev det också, hela 8750 gram och 70,5 cm lång... Ojojoj, våran lilla tjej är riktigt stor nu. Har gått upp 730 gram sen sist. De tyckte att hon var perfekt med kurvan, hon har ju legat över den normala hela tiden, vår lilla knubbis!

Och nu sover Pyttet och jag har placerat mig vid symaskinen. Är bara här vid datorn för en uppdateringspaus...och för att jag inte orkar sy på muddar idag, min hjärna känns som mos - jag fattar inte riktigt vad jag håller på med ;)

Här är min skapelse i alla fall... So far so good ;) Och nej, de ska inte vara så höga i midjan sen, ska justera det med mudden. Och efter att jag mätt på Pyttets midja!

   


Over and out!




Krypövningar...

Idag har jag och Pyttet haft våra dagliga krypövningar ;) Hon ligger på filten på mage och jag hejar på, och så busar vi med leksakerna! Hon lyfter sig högt på armarna, men benen är svåra att få upp...hon lyfte lite grann på dem idag, så snart förstår hon nog hur man gör!

   



Jag håller på att sy ett par byxor till Linnéa nu. Jag och Linnéa var med mormor på stan igår och köpte tyg och mönster, så jag har (med hjälp av en massa telefonsamtal till mamma) lyckats fatta mönstret iaf, och nu har jag klippt ut de bitar som förhoppningsvis blir ett par fina byxor sedan! De ska bli ceriserosa med svarta muddar. Hoppas de blir fina!

   


I eftermiddag ska vi på 6-månaders kontroll på bvc. Ska bli spännande att se vad hon väger nu - mycket är det i alla fall ;) Hon är en stadig bit som man brukar säga. Eftersom jag och Linnéa är så himla organiserade lagar vi middag redan nu så är den klar när vi kommer hem! Vi ska möta Jens där så efteråt är det bara att åka hem och äta. Makaronpudding blir det idag, mums!! Funderar på om vi hinner ta en kopp hos mormor innan, men hon verkar inte vara hemma, får se vad vi gör innan...

Jaja, om byxorna blir klara idag lägger jag upp bild senare, annars hoppas jag att de blir klara imorgon!

Kram på er!

Hemmadag...

Idag har jag och Linnéa hållt oss hemma. Vi har badat och haft besök av Hanna, det var jätteroligt att ses igen! Hon har inte sett Linnéa sen hon var bara nån månad gammal så det var ett tag sen sist. Efter besöket somnade Linnéa med en gång, det tar på krafterna att bada och ha fikabesök att charma! ;)

När Linnéa sovit lekte vi en massa på lekfilten. Hon låg på mage i nästan 45 minuter - rekord! Det var supernära ett krypsteg också, hon stod på knäna och lyfte upp sig på armarna, men precis när hon skulle ta ett stag framåt ramlade hon platt på mage och sen vägrade hon försöka igen...har hon ärvt sin fars tålamod kanske?! Hehe.. Här är Linnéa när hon försöker krypa:

       

igår kväll sydde jag igen. Jag syr lite allt möjligt nu med tyg jag har hemma... så igår blev det en giraff, den ska jag presenta Oliver med, och sen är det några fler figurer på G också. Kul att öva lite med symaskinen så jag lär mig hur allt fungerar. Imorgon ska jag åka in till stan och kolla efter fina tyger till babykläder och kolla om jag hittar nåt bra mönster.

Här är giraffen:

   

Pyttet har precis somnat nu, hon fick gröt till kvällsmat idag och jag behövde inte ens amma henne nu innan hon somnade hos Jens. Hoppas det fortsätter såhär, och att hon håller sig mätt nu på gröten och att hon sover bättre inatt. Det har varit jobbiga nätter nu, och man känner sig som en zombie... Men ska lägga mig tidigt ikväll så då kanske jag blir människa igen!

Kram på er allihopa!

Övning ger färdighet... hoppas jag!

Nu har jag övningssytt ett gosedjur till Pyttet. Ett fantasidjur med öron som inte gick att vränga och han ser död ut, men men här får ni se iaf!







Nu ska jag sova...är trött idag, vi hade en riktigt jobbig natt inatt..hoppas vi får sova bra nu!!

Det trodde ni inte va?!

Att det fanns ett nytt inlägg redan idag! Haha..men jojomänsan!

Jag var tvungen att blogga idag för: "TADA!!" Här är allra första bilden på Linnéa där man ser bissarna tydligt! Och såklart gör hon sin nya "rynka-på-näsan-och-väsa" grej så hon ser helt knasig ut! Har fått även detta konstiga beteende på bild tydligt nu och hon ser nästan lite läskig ut ;)





Och här är bilderna när hon gör sitt nya "trick":

   

Igår kväll fick jag ett sy-ryck. jag har ju sytt gardiner till köket och till ett fönster i sovrummet. Men igår började jag sy nya sängkläder till pyttet och gardiner till hennes fönster, i samma tyg, det blev faktiskt riktigt bra! Och mycket billigare blir det ju än att köpa färdiga! Perfekt. Så jag tänkte att "Nu kan jag nog sy en klänning till Pyttet, hur svårt kan det va?!..." Det var riktigt svårt...herregud, stackars Pyttet! Jag provade den på henne förut och det var väl sådär med passform och längd...haha!! Jag fick inte till nån bra bild på det, men ska be Jens hjälpa mig sen. Så nu blir det till att skaffa mönster och riktiga tyger och muddar så ska det nog bli ordning på torpet.
Det vore roligt att kunna sy själv för det finns alltid så fina barntyger, och man kan välja själv hur de ska se ut. de behöver inte vara jätteputtinuttiga klänningar med rosetter och sånt - känns som om det bara finns sånt i affärerna nu. Och jag gillar det också, men inte alltid, ibland vill man att Linnéa ska ha lite tuffare kläder på sig utan att det blir "pojkigt". För ska man köpa tuffa kläder är de ofta så utpräglat pojkiga.

Idag blir det en tripp till mormor & morfar och eventuellt farmor & farfar också!! :)

Kram på er!

När alla vännerna gått hem...

Nu sitter jag här ensam..nu har alla åkt vidare. Och vi har haft jättemysigt! Full fart med matning, blöjbyten och bus med alla barnen och en massa kaffe, skorpor och tjöt! Alltid lika kul! Jens var hemma när alla kom för att hälsa på alla och titta på barnen, sen flydde han fältet ;) Lilla Filippa var vaken ganska mycket idag faktiskt, jag lade märke till det nu och både Linnéa och oliver busade för fullt och hade roligt! Tog en massa fina bilder på alla så ska kolla om det är ok att jag lägger upp några senare.. Nu när alla åkte somnade Linnéa med en gång, det tar på krafterna att ha besök ;)
Thereses mage är riktigt stor nu, och det är ju inte konstigt eftersom knodden är beräknad den 3 februari - och vad vi alla längtar! Tänk, nästa gång vi alla ses kanske alla har varsin bebis!! Spännande!!

   

För att hoppa tillbaka lite till det förra inlägget jag skrev angående mammigt och mat... Jag ammar fortfarande, och har väl tänkt att fortsätta med det ett tag till, jag tycker att det är mysigt och Linnéa med. :) Men nu ska vi ialla fall ge annan mat också, så länge Pyttets mage tål det. Nu borde den vara bättre utvecklad än när vi började ge smakisar och hon fick så ont i magen. Så det hoppas vi på! Vi ska börja dela på nattningen och matningen, Jens ska ge kvällsmat - välling/gröt så de får en liten kvällsmysstund. Men Linnéa brukar ofta vilja ammas innan hon ska sova, även om hon har ätit annat, och även om hon inte somnar vid bröstet så vill hon snutta lite. Och sen kan hon slappna av och somna. Vi har delat på nattningen från början, men det blir liksom bara så att i slutändan har hon somnat hos mig. Kanske ska försöka hålla ut även om det är gnälligt och låta henne somna hos Jens...

Jag hoppas nu att det fungerar med välling/gröt och purématen för då kanske Jens och Linnéa kan få lite ensamtid - och jag med för den delen! Eller så kanske jag och Jens kan få ensamtid och nån passar Pyttet ;)

Nu ikväll ska vi kanske få besök av Therese och Anders, om Therese orkar. Vi ska ha lite spelkväll, lika par leka bäst eller vad det hette, lät himla kul!

Ha det så bra allihopa!

Mammig 6 månaders Pytte!

I förrgår bar det iväg! Jag och Pyttet plockade upp Måkkan och Filippa en halvtimme senare än vi skulle p.g.a. pansarisen som tagit min volvo i besittning. Herregud...jag skrapade och skrapade men det hände ingenting! Men sen kom vi allt iväg och styrde kosan mot Jönköping och Susanne & Oliver!! Resan gick fint, vi tog det lugnt på vägen och var framme i lagom tid för kaffe (eller ja, det är ju alltid lagom tid för kaffe!) och det blev en massa gos med barnen och mammaprat. Barnen är så goa! Lilla Filippa är ju bara en månad så hon sov mest, godingen. Men oliver och Linnéa var pigga och glada, hojtade och lekte med leksakerna.
Det är kul hur man uppfattar sina egna barn och andras. För på vägen hem sa Måkkan "Det var så kul idag att Filippa var så pigg och vaken så länge..." och för henne var hon ju det, men för mig och Susanne som har större barn kändes det som att Filippa sov hela tiden! Man kommer knappt ihåg tiden när barnen bara sov, åt och fick blöjbyten - och det har man glömt efter bara 6 månader, men Måkkan märker ju att vakentiderna förlängs eftersom hon är inne i den tiden nu!
Så kul att se barnens egenheter. Oliver är just nu inne i en "lejonperiod", han vrålar som ett i alla fall. ;) Sötnosen. Han busar och skrattar och sen vrålar han så man tycker att han borde bli alldeles hes! Linnéa har börjat vifta med armarna rakt ut och så liksom flåsar hon och spärrar upp ögonen och gapar jättestort. Och nu håller hon på och rynka på näsan och så låter det som att hon snyter sig. Haha, de är roliga. det verkar som om de kommer på hur de gör ett ljud, och då ska de minsann göra det hela tiden en period - tills de kommer på nästa ljud! :)
Efter fika och mys tog vi en sväng till babyproffsen och efter det, som alltid, ikea! Jag som inte skulle shoppa nåt drabbades som vanligt av "ikea-psykos" och kom ut med 3 kassar! Hur fasen gick det till?? Jaja, fina saker var det iaf, en kudde, tyg till Linnéas gardiner, tyg till andra gardiner, lampor, fina plastkassar m.m. Kul hade vi! Efter ikea var klockan så mycket att vi bestämde oss för att bege oss tillbaka hemåt, så vi matade barnen och sen åkte vi. Resan hem gick finfint den också och barnen sov hela vägen, duktiga små snuttar!
Tack allihopa för en jättemysig dag!!

Igår åkte jag och Linnéa hem till mormor för att låna symaskinen. Vi fikade och sen åkte vi till Eriks skor en sväng, mamma behövde nya skor. Och jag fick ett par skor jag med, tack så hemskt mycket!! Jag älskar dem! 

   

I går kväll var det riktigt svårt att få Linnéa att somna. Eller ja...först somnade hon bra vid 19 men sedan skulle vi byta blöjan innan vi lade henne och då vaknade hon och var jättepigg. Så eftersom jag höll på att greja med nya gardiner och så skulle Jens natta, men hon bara skrek och sträckte armarna efter mig. Vanligtvis är det jättemysigt att hon vill till mig, men när det blir såhär kan det bli ganska jobbigt. Det är skönt att passa på att greja medan Jens nattar, men hon har väl kanske kommit in i nån mammig period. Så jag fick snällt ta henne och natta henne så somnade hon igen vid 20 tiden. Det har varit så ganska mycket nu senaste tiden att det bara är mamma som duger. Så vi sa det att nu ska Jens ge välling på kvällen så får de ha mys tillsammans, bara de två. Då kanske det går bättre... eller har ni några tips?

Vi har börjat ge henne gröt igen nu efter ett tags uppehåll p.g.a. magen och det verkar fungera bra! *peppar peppar* Så idag har vi köpt kalops och kalvkött med morot till henne också, så hon ska få börja äta lite annan mat nu igen också! Hon tycker det är så gott och det är kul att ge henne det, så hoppas detta fungerar nu också!



Idag har vi grejat en del hemma på förmiddagen, slängt ut julen i härbret, fixat iordning lite gardiner och sånt, skönt att få bort julen nu iaf! Sen åkte vi en sväng till Hemsjö, sen blev det maxi och sen åkte vi till Therese och Anders! Så nu fick vi äntligen se babyrummet de har fixat iordning, och det är såååå himla fint! De har lagt nytt ljust golv, målat väggarna limegröna (jättehäftigt!) och allting är så fint. Baby kommer trivas jättebra där inne när den kommer! Jag önskar att vi hade ett rum till Linnéa som vi kunde inreda och fixa med, men det kommer när vi bygger ut! Längtar så himla mycket tills dess, hoppas vi kan söka bygglov snart iaf så bollen är i rullning!

Nu sover Linnéa. Hon somnade utan problem vid 19-tiden, jätteskönt, hoppas nu att hon sover bra hela natten!

Imorgon får vi babybesök. Då kommer Susanne, Oliver, Måkkan, Filippa och Therese med baby imagen hit, det ska bli jättemysigt!

Idag fyller förresten Linnéa 6 månader, grattis älskade Pytte!!

Kram på er!


Dagarna som gått...

Har varit ganska lugna... inte gjort nåt speciellt eller så, bara njutit av det härliga vädret, gått promenader och sådär. Och i söndags tog vi igen den nyårsmiddag vi aldrig åt eftersom jag blev sjuk. Så det blev gratinerad hummer, helt OK söndagsmiddag måste jag säga! det var fantastiskt gott!

Idag var det baddag för Linnéa, och innan badet fick hon ligga naken ett tag framför brasan för att lufta rumpan lite. Måste vara skönt att slippa blöjan ibland! Jag passade på att ta lite kort på henne då, och det råkade visst bli hela 70 stycken ;) Haha, men har man ett så fint motiv så blir det många bilder! Här är några jag blev riktigt nöjd med!











Imorgon ska jag, Linnéa, Monica och Filippa åka till Jönköping och hälsa på Susanne och Oliver! Det ska bli så himla kul!! Så imorgon vid kl. 9  är det sagt att vi ska hämta upp Måkkan o baby, så vi är väl där omkring 9.30, en halvtimma sena som vanligt! ;)

Nä nu måste jag ta hand om tvätten...

Kram på er!

Vad hände 2008?

Nu när det är nytt år och allt har jag summerat lite vad som hände 2008. Det var ett stort år, det största i våra liv - älskade Linnéa föddes ju! Och tiden före hon föddes hade vi ju all spänning med graviditeten, ultraljud, sparkar, humörsvängningar och väntan och längtan efter att hon äntligen skulle komma Det är det bästa som hänt, och varje dag med henne är underbar!

Här är min "Vad hände 2008 lista!"

Januari:

Älskade Levis fick somna in p.g.a. sjukdom - saknar dig goa vovve!!

Vi köpte Pyttets vagn av Jessika och Timmy.

Vi var på ultraljud och fick se vår älskade Pytt i magen!

Jag köpte mina första mammabyxor.

      

Februari:

7 februari kände jag Pyttet sparka för första gången!

9 februari kände Jens Pyttet sparka för första gången!


Mars:

19 mars. Gjorde köns-ul och fick reda på att vi väntade en liten flicka!

Var i Ullared och shoppade babysaker.

29 mars. Jag fyllde 25 år.


  <--- Linnéa i magen på köns-ul!

April:

Goa Rocky fick somna in.

Vi var på semester på underbara Malta.


  <--- Fina Rocky!

Maj:

Linnéa lade sig med huvudet nedåt.

Lilla Selma flyttar hem till mina föräldrar.

Vi byggde om vårt badrum.

Vi gick första (och enda) gången på vår föräldragrupp.


  <--- Pytteliten Selma.

Juni:

8 juni var det ett år sedan älskade Diesel somnade in - du är saknad och älskad!

25 juni konstaterar bm att Linnéa är fixerad!


  <--- Älskade Diesel!

Juli:

Älskade linnéa kom till oss den 9 juli 22.11. Så efterlängtad och så innerligt älskad!!

17 juli kom äntligen Susannes & Daniels efterlängtade Oliver till världen!

Vi åkte på en endags semester till Helsinborg där vi träffade Moster Elin och Morbror Andreas.




Augusti:

Linnéa ler ett riktigt leende!

13 augusti får vi veta att Linnéa ska få en kusin! Moster Elin och Morbror Andreas ska ha en bebis i April!!

7 augusti får vi veta att Therese och Anders ska ha en liten bebis! Den 3 februari är den beräknad!

Linnéa börjar hålla uppe huvudet själv längre stunder och är mer "med" med blicken.

30 augusti gifte sig Annie och Jakob, ett helt underbart bröllop!


     

September:

Jag fick min systemkamera, min grymma systemkamera :)

Linnéa hittade tummen ordentligt för första gången.

Älskade farmor åkte in på lasarettet efter att hon ramlat.


Oktober:

4 oktober firade jag och Jens 6 år tillsammans.

18 oktober kom Linnéas första riktiga skratt!

20 oktober firade jag och Jens 1-årig förlovningsdag.

Elin tog körkort.

Farmor flyttade till Bjärkegården.

Vi påbörjade läggning av nya golvet!




November:

Jens fyllde 24 år.

5 november satt Linnéa i sin barnstol för första gången.

9 november åt Pyttet puré och smörgåsrån för första gången.


     

December:

Linnéa började kunna dra sig upp från liggande till sittande/stående.

5 december kände vi Linnéas första bissar! Två stycken framtänder i underkäken.

7 december Monicas lilla flicka Filippa kom till världen!

24 december, Pyttets första julafton!!
31 december, Pyttets första nyårsafton.





Detta var mitt år, 2008! Kommer inom kort med en normal blogg också :)

Första inlägget för i år!

Ja då var det gamla året slut och ett nytt har börjat! Vår nyårsafton blev inte riktigt som vi förväntat oss... jag blev sjuk! Någon slags magsjuka. Usch, det är det värsta som finns att vara magsjuk! Vi var på födelsedagsmiddag hos Jens föräldrar i förrgår och när vi kommit hem spydde jag..sen fortsatte det så under natten och gårdagen. Så himla tråkigt! Vi skulle ha firat med Jens syster + man och ett par av deras kompisar. Har sett fram emot det länge, så himla typiskt att man går och blir sjukl då... kunde det inte kommit idag istället?!!

Så hela gårdagen var jag bara hemma och gick runt och mådde illa. Men lilla Pyttet var glad och pigg (tur att hon inte blev sjuk iaf!!) så jag fick snällt busa med henne. Älskade gos! Nu sitter hon helt själv... en stund går det bra och hon kan parera när hon lutar, men om hon ser något riktigt intressant tippar hon över. Då rullar hon över så hon hamnar på mage. :) Sötnosen!

      


Så kan hon stå med lite hjälp också:

  


Idag mådde jag mycket bättre, mådde lite illa på morgonen, men var ganska pigg. Jens och Pyttet låg kvar i sängen och myste ett tag, här är årets första bilder.

      


Vi bestämde oss för att ge oss ut på en långpromenad. Så efter morgonens bestyr åkte vi iväg till Hemsjö, plockade med farmor & farfar och begav oss ut i solen. Det var riktigt kallt ute idag, härligt, men ju längre vi gick desto kallare blev det. När vi kom tillbaka till Hemsjö efter en runda på ca 1,5 timma var det faktiskt frost på Pyttets vagn!! Men hon låg gott på sitt fårskinn, i en åkpåse med varm overall på. Hon hade det nog riktigt gott där inne! Hon testade förresten sittvagnen för första gången idag! Hon låg iofs ner hela vägen och sov, men ändå. Jag tror att hon kommer tycka om att kunna sitta upp i vagnen och titta på allting runt omkring. Dessutom är den himla smidig och går in hel i bilen, vi behöver inte ta av sittdelen! Perfa! :)

Här är vi ute och går och möter hästar mitt i villaområdet i Ingared. Synd att Pyttet sov, annars hade hon nog tyckt det var spännande att titta på hästarna!

 <--- På promenad!

      <---- Omgivningarna i Ingared!


Efter vår långpromenad bjöds det på mumsig fika, med både glögg och kaffe, pepparkakor, lussebullar och annat smaskigt! Sen drog vi oss hemåt. Så nu sover Pyttet, vi har ätit middag, en brasa är tänd och nu ska jag bara slappa! 
Imorgon blir det kanske en tripp till Nolhaga, mysigt att strosa runt där. Sen ska vi till stan en sväng också, Jens ska köpa ett nytt bälte.

Ha det så bra allihopa, och god fortsättning!

Har förresten tagit en massa bilder med nya blixten och är supernöjd! Det är naturligtvis Linnéa som är motivet, och hon "munpruttade" på nästan varenda bild jag tog häromdagen. Måste visa några bara för att de är så fina!!

             



 Nu vinkar Pyttet hejdå ;)


RSS 2.0