27+2

Idag är vi i vecka 28 (27+2), tredje trimestern, och jag fattar inte att tiden går såhär fort!! Jädrar... och vår lilla flicka är stor, man känner henne tydligt varje dag när hon tumlar omkring i magen. Så mysigt, jag kommer nog sakna den känslan lite när hon kommer. Jag tog magkort i lördags, alltså 26+2 så ni får hålla till godo med dem så länge så lägger jag ut nya snart igen! Lägger även ut magbilderna i ordning från v. 20+3 fram till nu.

    

Och här kommer de i ordning från den första bilden (20+3, 21+4, 23+6, 24+5, 26+2):

                   

image11

Detta händer med Bönan (Linnéa) i vecka 28:
Barnet väger nu cirka 1,1 kg och längden är omkring 35 cm, huvudets omkrets är ca 27 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

Detta händer med mamman:

Trefjärdedelar av din graviditet har passerat. Man kan känna hur livmodern trycker upp mot revbenen så att de nedersta revbenen spänns ut. Det kan bli svårare för dig att ta ett djupt andetag. Du tycker kanske att ditt barn är lite väl stökigt nu.

Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.

image11



(¯`°?.ღ.?:*¨¨*:?.♥.?:*¨¨*:?. Linnéa .?:*¨¨*:?.♥.?:*¨¨*:?.ღ.?°´¯)

 

Kommentarer
Postat av: Emma

Mysigt! Fina bilder!
Men O JAA! Du kommer sakna magen å sparkarna sen! Fast då räcker det ju att titta på guldklimpen ;-)

2008-04-05 @ 22:46:11
URL: http://emmalundstedt84.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0